Home

Kosmirak про кохання, стосунки на відстані та патріотизм

матеріал підготувала Надія Пікуль


«Це почуття найцінніше, важливе в будь-який час», - сказав музикант на початку інтерв’ю. kosmirak - автор популярних ліричних композицій, виконавець із народу. Кожна його пісня наповнена почуттями і знаходить своє місце в серці слухачів. Саме з ним ми сьогодні поговоримо про те, що дає надію в темні часи.

  

Що для тебе означає «Кохання» ?

Для мене це найбільш світле почуття, яке може бути. Воно дарує підтримку. В мене більшість пісень про нещасливе кохання, але, особисто для мене, перша асоціація з чимось світлим. Це почуття найцінніше, важливе в будь-який час.


Твоє ідеальне побачення. Воно вже було? Якщо ні, як ти його уявляєш?

Ідеального побачення не було, в мене ще все попереду. І я не є романтик. Ресторани, свічки і т.д. - це не про мене. Я надаю перевагу простоті.


Чи були фейли на побаченнях?

Так. Була одна історія. Якось зустрілися з дівчиною на каву. Це була одна з перших зустрічей. Ми взяли каву, сіли в машину та поставили стаканчики на панель. І я поїхав - про гарячий напій забув. Через секунду все було в каві: і машина, і дівчина. Врешті, романтичного продовження не було, але ми залишилися хорошими друзями.

 

В тебе є табу в стосунках?

Я б ніколи не зустрічався з дівчиною, якщо в стосунках присутня зневага. Це найперше. Для мене повага одне з найголовнішого в стосунках. Друге - відсутність підтримки. І третє - брехня. Нічого хорошого з цього не вийде. Це три основні речі, які я не зміг би терпіти.


Яке твоє ставлення до стосунків на відстані?

Через ситуацію, яка зараз склалась в країні багато закоханих знаходяться на відстані. На мою думку, зберегти стосунки можливо, якщо двоє цього хочуть. Варто нагадувати собі, що скоро все буде добре, підтримувати один одного і не зневірюватися.

 

Про любов фанатів. Чи був якийсь певний момент, коли ти зрозумів, що твою музику люблять і чекають на нові релізи?

Все було поступово: збільшувалась аудиторія, підписки, лайки... Особливо після 24 лютого почало приходити багато повідомлень зі словами подяки за створення музики українською. Це мотивує. Кожного дня я отримую повідомлення про те, що комусь допомогла моя та чи інша пісня; про те, що люди чекають мою нову музику; просто слова подяки.


Про патріотизм. На твою думку, як найкраще зараз проявляти свою любов до Батьківщини?

Найкраще - це робити те, що ти вже робиш. Писати мотивуючі пісні, волонтерити, співати для військових, займатися благодійністю, працювати і  т.д. - це прояв патріотизму. Кожен важливий. Тут чи там. Вигукувати “Слава Україні! Героям Слава!” також потрібно, але ще краще підкріплювати ці слова діями.


Побажання для наших читачів.

«Скоро весна і це дає надію. Продовжуйте вірити в краще, пам’ятайте про хороше та не забувайте про кохання».