Home

«Бути красивими - у крові українських жінок», косметологиня Ірина Чепурна


Українки завжди приділяли особливу увагу своїй зовнішності. Поза тим, важко не помітити захопливі погляди іноземців у сторону наших жінок. Бути красивою —не тільки про щоденний макіяж, це означає бути доглянутою. Борцем за здоров’я себе називає Ірина Чепурна, сертифікована косметологиня зі стажем у 10 років. Ми поговорили про тренди косметології, відмінності beauty-технік у Європі та Україні, а також торкнулися теми сприйняття краси як здоров’я.
 

Хочеться почати нашу розмову з розповіді про ваш досвід роботи. У яких країнах ви працювали?

Більшу частину своєї роботи я працювала в Україні. Приймала клієнтів уХаркові, Києві, а зараз у Рівному. Коли я бувала за кордоном передусім пріоритетною країною для мене була Німеччина, тобто я працювала абсолютно по всій Німеччині. Також приймала в Польщі. Де б я не була на відпочинку — і там перебували мої клієнти: Туреччина, Єгипет, Монако, Сакартвело тощо.


Хочеться дізнатися чи відрізняються послуги косметології в Україні та Європі?

Відмінності, які я помічаю : якщо клініка достатньо високого рівня,тобто вона виглядає стильно, вони працюють також із найкращими препаратами та апаратами, звичайно, фармацевтика, не відрізняється. Але коли я бачу їхню роботу, то як на мене, вони більше «м’ясники». Майстри не такі тактильні, ніжні, акуратні в роботі з пацієнтами, вони працюють дуже жорстко. Якщо ми намагаємося акуратно ввести ін’єкцію, щоб зайвого разу не лишилися гематоми, то там все робиться силою.


Ви багато разів працювали з іноземними майстрами краси та мали змогу бачити їхніх клієнтів. Які за виглядом жінки виходять із європейських кабінетів косметології?

Що стосується європейців, там все достатньо оманливо. Візьмемоситуацію, коли до мене заходить непересічна жінка, яка виглядає недоглянуто, а тебе попереджають, що вона мільярдерка. Порівнюючи з українками, які показують усе краще одразу, у нас стрічають по одежі. У європейських країнах це зовсім не працює, там не можна розділяти людей за зовнішнім виглядом. Вони можуть зайти у салон одягнені в люксові бренди, але це виглядатиме не стильно. Загалом це повний несмак і недоглянутість. Дуже рідко, коли зустрічається клієнтка, від якої віє образом дорогої жінки: тягучий шлейф нішевих парфумів, елегантно вбрана. Треба зазначити, що більшість українських дівчат та жінок, залежно від фінансових можливостей, також намагаються натягнути й вколоти у себе, що є і більше. Натомість це все навіяне факторами можливостей та інстаграму. Варто розуміти, що у житті це виглядає зовсім інакше, аніж на картинці. Мене дуже тішить, що ми починаємо відходити від однакового образу інстаграмного світу.
 

Якщо говорити про цінову категорію: чи можливо в Україні дешевше отримати косметологічні послуги та високоякісний результат або навпаки?

У нас зовсім інший підхід та бачення краси. Зрозуміло, що косметологамвигідніше працювати в європейських країнах. Для прикладу, у нас в Україні контурна пластика підборіддя якісним препаратом коштуватиме 200 доларів, а там ця послуга дорівнюватиме 450 доларам. Тобто ціна збільшується вдвічі на всі процедури.


Яким послугам косметології віддають перевагу європейки? На що робиться більший акцент : відновлення або маскування недоліків?

У європейців немає часу, їм хочеться все зробити швидко тарезультативно. Вони обирають ботокс, збільшення та корекцію губ, підборіддя, часто хочуть прибрати жирові відкладення. На всі курсові процедури, відновлення якості шкіри треба приділяти багато часу та грошей, а вони на це скупі.


Знову ж таки можна замастити все тональним кремом. Так, це буде швидко, але шкіра не стане від того кращої якості. Українки борються за здоров’я більше. Ми на шляху до натуральності та зменшення власного попиту на косметику. Наша відмінність у тому, що наші дівчата починають прагнути здорової, чистої шкіри. Приємніше зранку нанести на обличчя тонік, серум, крем та вийти з обличчям, сповненим сяйва.


Я скажу, що жінки у Європі дуже люблять пересушувати шкіру в солярії, але тим самим вони вбивають усю молодість тіла й обличчя. Бути красивою не є для них способом життя.

У наш час в Україні дуже високий рівень краси. Напевно, соромно бути не охайною, коли існує багато можливостей покращувати себе.
  

Як досвідчена фахівчиня, підкажіть, які процедури полюбилися клієнтам та стали трендовими?

Ботулакс —це невіднятна ін’єкція, яка була й буде.

До весни зазвичай усі починають худнути. Використовуються апаратні методики, ін’єкційні ліполітики.

Я дуже люблю красиві, сповнені здоров’ям, обличчя, тож завжди усіх змушую працювати над якістю шкіри. Отже, зволоження — мастхев будь-якої дівчини. Це для мене в пріоритеті.
 

Порада від косметологині Ірини Чепурної:

Раджу навіть у такий важкий час продовжувати жити й мріяти. Неможливо зараз будувати великих планів, ми живемо сьогодні, тож час любити себе саме зараз. Я хочу, щоб наші жінки себе балували, навіть якщо хочуть звичайний букет квітів, нехай собі його придбають та насолоджуються, адже вони це можуть. Тому що треба насолоджуватися життям повною мірою відчуттів, обійматися, кохати та, звичайно, частіше навідуватися до косметолога.


Авторка: Ляля Алфімова                                Респондент: Ірина Чепурна inst: @alfimovall                                                    inst: @irisha_chepurnaya