Home

Розумний фітнес - це про здоров’я: Олександра Афоніна поділилася порадами

матеріал підготувала Уляна Попсуй


Малорухливий спосіб життя, сидяча робота - усе це призводить до негативних змін у нашому організмі. Важливо підтримувати справність нашого тіла та вчасно запобігати хворобам рухового апарату. У цьому може допомогти розумний фітнес. З’ясувати що це таке, та які протипоказання, допоможе Олександра Афоніна - фітнес-тренерка, блогерка.

 

Що таке розумний фітнес?

«Розумний фітнес - це здоровий рух в рамках можливостей кожного. Його найважливішим аспектом є усвідомлення підготовки свого тіла та підлаштування вправ під свої особисті можливості», - коментує Олександра. 

 

Чи є протипоказання у розумного фітнесу?

Серед основних протипоказань:


- відкриті кровотечі;

- останні стадії раку;

- останні стадії варикозу;

- останні стадії опущення органів малого тазу.


Звертаємо вашу увагу, що з грижею та протрузією займатися можна та навіть потрібно!

«Усе в нашому тілі взаємопов’язано, і якщо хоча б один його компонент виходить з ладу - це призводить до неминучих наслідків. Тому до лікування, наприклад, болю у попереку потрібно підходити комплексно, та працювати над усіма відділами, зокрема: грудним та тазовим», - радить Олександра.

 

Чи можу я займатися розумним фітнесом самостійно?

Зараз існує багато відео занять, якими ви можете скористатися, тому - так,  займатися розумним фітнесом самостійно можна! Потрібно рівномірно пропрацьовувати усі частини тіла та поєднувати різні комплекси. Також необхідно самоорганізуватися та займатися систематично, лише тоді ви зможете побачити ефект від вправ.

 

Які вікові обмеження?

«Ми перестаємо рухатися, не через те, що старіємо, а старіємо, тому що перестаємо різноманітно рухатися . Для кожного віку існують свої потреби та можливості, тому розумний фітнес саме про те, щоб усвідомити, що тіло може. Є велика кількість комплексів на мобільність, відновлення дихання - вони корисні для людей похилого віку», - каже Олександра.

 

Чи можливо, займаючись розумним фітнесом, отримати струнке тіло?

«Розумний фітнес направлений на реорганізацію тіла в правильні площини. До прикладу, причиною випираючого живота може бути гіперлордоз попереку. У людей, які займаються розумним фітнесом, вирівнюється хребет та змінюється постава, відповідно і вигляд тіла. Більшість вправ націлено на лімфодренаж. Завдяки цьому сходять набряки, зокрема і целюліт. Адже  не завжди будь-які недосконалості тіла -  жир, зазвичай це вода, яка виводиться з організму завдяки вправам. 

Якщо ж говорити про м’язи, то з розумним фітнесом насамперед ми відновлюємо роботу глибинних структур тіла. Коли починають працювати глибинні м’язи, то й відновлюються коректна робота глобальних», - коментує Олександра.


І пам’ятайте: здорова людина - красива людина!