Home

Ком’юніті, що надихає: Zvaba club

матеріал підготувала Аліна Авраімова


Жіночий осередок творчості, креативу та мотивації – саме те, чого потребує кожна українка, особливо у період війни.
Засновниці Zvaba club діляться, чим займається клуб та яка їхня ідея.

  

Скільки людей в команді Zvaba club і хто вони?

Клуб створили дві подруги Даша і Поліна. Ми разом навчаємось в університеті Шевченка на факультеті права та віримо, що можемо створити міцне ком’юніті, яке надихає інших. Останнім часом задумуємось про розширення команди, тому в пошуку людей, які як і ми горіли б цією справою та допомагали втілювати нові та круті ідеї.


Яка історія створення клубу?

Як завжди це і буває, ідея клубу виникла за чашкою смачної кави у затишній кафешці в центрі Києва. Проте раніше, після активної генерації ідей, виникали думки: «Не на часі», «Зараз війна, нема чого починати». Але ми зрозуміли, що зараз саме те місце і той час, коли об‘єднання сміливих, креативних, амбіційних та цікавих дівчат актуальне, як ніколи.


Чим займаються дівчата на ваших заходах? Які основні напрямки занять ви пропонуєте?  

У всіх дуже різні інтереси, і дівчата до нас приходять дуже різні. Тому ми намагаємось кожного разу дивувати їх. Ми разом займаємось творчістю - малюємо, ліпимо. Ходимо на майстер класи з танців та спортивних занять., зустрічаємось на кіно-вечірках, тусовках. Також ми запрошуємо лекторів для поглиблення знань в абсолютно різних сферах: фінансів, стилю, психології, астрології/нумерології/таро. Також нам дуже подобається збиратись на настільні ігри за бокалом просеко чи чаю.
Зараз у нас дебют - поїздка на вікенд у мальовничий куточок Карпат. Сподіваємось надалі розвивати і цей напрямок.

 

Звідки ви берете натхнення та ідеї для майбутніх івентів?

Ідея нашого клубу - робити все як для себе. Тому під час брейншторму просто перераховуємо, що було б цікаво нового спробувати нам. Також, звісно, проводимо опитування в соціальних мережах. Іноді, їх і проводити не потрібно - просто приходять запити накшталт: «А ви ще не ходили на джампінг? Давайте організуємось?)».


Якими трьома словами ви б могли описати ваше ком’юніті?

Творчість-Натхнення-Жіночність/

Як проходить день команди Zvaba club? З чого починається розробка дівич-вечорів?

Звісно, все починається з ідеї. Після обговорення та узгодження деталей між собою, повного уявлення як ми собі бачимо цей івент - ми шукаємо тих, хто допоможе нам його реалізувати. Ми шукаємо для співпраці спеціалістів та знавців в кожній сфері, але важливо, щоб вони розділяли наші погляди та цінності.


Що найважче, а що найулюбленіше у вашій роботі ?

Найулюбленіше - бачити як дівчата знаходять найкращих подруг, бачити, як щасливі, вмотивовані та наповнені забувають, що скоро комендантська година і час йти додому. Також - здобувати новий досвід та знайомства. Найскладнішим, мабуть, є прорахувати всі деталі й передбачити усі бажання та запити дівчат. Перевірити локацію на наявність постійного світла та оцінити, наскільки зручно туди добиратись, домовитись про можливість проведення майстер-класів. Складно передбачити  усі можливі потреби: серветки, воду, гіпоалергенність матеріалів для майстер-класів, тощо.

 

У яких містах ви працюєте та які найближчі заходи очікувати?

Наразі наші зустрічі проходять лише в Києві. Але у нас грандіозні плани на 2023 рік, слідкуйте, новини згодом! Наш інстаграм: @zvaba.club