Home

Тіна Кароль дала відверте інтерв'ю та знялася у «червоній» фотосесії для VOGUE Чехословаччина

Співачка, актриса та ведуча Тіна Кароль – одна з найпопулярніших особистостей в Україні не тільки в шоу бізнесі. Окрім блискучої музичної кар’єри, вона активно займається благодійністю, на що її надихнула трагічна подія — смерть її чоловіка. Тепер Тіна невтомно подорожує світом, щоб використовувати свій голос і вплив у благодійності та допомагати рідній країні. 

  

Серед іншого, вона брала участь у Венеціанській бієнале, співала на благодійному вечорі «Шлях миру» в Парижі та Нью-Йорку, брала участь у проєкті «Ми з України», а тепер за допомогою власної колекції прет-а-порте , збирає гроші на купівлю термобілизни для жінок, які воюють на фронті. 


Зірка, чиє обличчя прикрашає обкладинку журналу Ukrainian Women in Vogue чи фешн гуманітарного проєкту Love Letter to Ukraine, дотримується девізу: Немає малих справ. Це багато про неї пояснює, але ми поставили їй кілька запитань.


Як змінилося ваше життя за останній рік?

Втративши чоловіка, вона перетворилася на маніфест сильної жінки. А після того, як миттєво почалася війна, я раптом стала не зіркою, а біженцем, перетворивши свій маніфест на культурну дипломатію. Я вірю, що моє мистецтво може когось надихнути, більше розповісти про Україну як про гідну та захоплюючу країну. Це частина спільної боротьби за перемогу. М’яка сила – мій бойовий фронт.


Чим запам'ятався ранок 24 лютого 2022 року?

Іноді я відвідую монастир, щоб помолитися і заспокоїти свої думки і душу, що я і зробила 24 лютого. Це місце тиші та спокою, але тієї ночі монахині порушили обітницю мовчання, плакали та телефонували своїм рідним. Це було жахливо, серце обливалося кров'ю, тому що весь монастир був наповнений криком і молитвами за спасіння душ.


З якою найбільшою проблемою вам довелося зіткнутися як співачці?

Як це не парадоксально, але найбільшу проблему в цій сфері у вас може бути те, що ви вмієте співати. Іноді для хіта не потрібен чудовий спів. Тоді мені доводиться дуже старатися, щоб це звучало легко, просто.

 

Хто чи що найбільше впливає на вас у музиці?

Всі співачки світу. Я люблю музику і не можу сказати, яка моя улюблена. Але якщо це чисто для душевної насолоди, я люблю грати музику епохи імпресіонізму.


Спробуйте описати еволюцію вашої музики...

Шлях, що веде від смішного гидкого каченяти до лебедя. Наївні пісні переросли в маніфест мужньої жінки.


Що вас зараз мотивує та заряджає енергією?

Люди. Їхні історії, мужність, боротьба.


Як ваша музика досягає слухачів у всьому світі?

Україна нарешті стала гравцем на світовій арені. Наша музика перестає бути лише локальною, тому я також намагаюся інтенсивно видаватись у цьому напрямку.


Крім музики, мода також відіграє ключову роль у вашому житті. Як би ви двома словами охарактеризували свій стиль?

Жіночий і інтенсивний.

 

Ваш особистий гардероб відрізняється від одягу, який ви носите на сцені?

У повсякденному житті я одягаюся дуже скромно, без пафосу та пишних елементів. Мені цього достатньо на сцені. Мені подобається губитися в натовпі. Я просто спостерігаю за людьми та вивчаю їхні історії, які потім надихають мене писати нові пісні.


З брендом One by One ви запустили капсульну колекцію. Як виникла ця ідея?

Я хотіла, щоб дівчата з числа цивільного населення могли підтримати тих, хто воював зі мною на фронті. Зібрані від продажу кошти йдуть на термоодяг для жінок, які проходять службу в армії.


Як успішна співачка ви маєте потужний голос і можете вплинути на багатьох людей. Проте є ті, хто стверджує, що музика, а також журнали на зразок Vogue не повинні змішуватися з політикою. Яка ваша думка?

Коли справа доходить до втрати життя, ніхто ніколи не повинен залишатися осторонь.


Як ви використовуєте свій потужний голос у соціальних мережах?

Для нас це платформа для поширення правди. І хоча Instagram блокував мене не один раз, це спосіб донести повідомлення до великої аудиторії. У 2014 році я заснувала Фонд Тіни Кароль на честь свого чоловіка, який помер від раку. До війни вона була спрямована по всіх лікарнях України для онкохворих дітей. А коли почалася війна, за моїх дітей (я називаю їх своїми, бо інших у мене немає) почалися дві битви: за життя і за мир. Це був подвійний виклик. Хворих дітей на крапельницях довелося евакуювати — на морозі, без імунітету через хіміотерапію. Це був кошмар. Також фонд допомагає ЗСУ, українській армії та людям у найбільш постраждалих регіонах. Сердечно закликаю вас творити добро разом. Маленьких вчинків не буває.