Home

DOBROKOLO: 30-річні традиції благодійності українського COMINBANKу

Навесні 2023 року COMINBANK увійшов до трійки лідерів українського банківського ринку за рівнем соціальної відповідальності*.

АТ «КОМІНБАНК» — фінустанова з 30-річною історією, майже ровесник Незалежності України.

 

Протягом всього цього часу, банк був в авангарді відродження традицій філантропії та соціально відповідального бізнесу й зараз не лишається осторонь цих важливих процесів. З перших днів широкомасштабного російського вторгнення, COMINBANK робить все можливе для перемоги нашої держави: надає безперебійні банківські сервіси, сплачує податки, створює нові робочі місця і, звичайно, активно добротворить. Саме тому, у COMINBANK було ініційовано нову програму корпоративної соціальної відповідальності DOBROKOLO.

Сім принципів DOBROKOLO:

- Щирість
- Людяність
- Публічність
- Любов до України
- Суспільна актуальність
- Етичне ведення бізнесу
- Турбота про співробітників

Сьогодні, коли програма DOBROKOLO вже має цілком конкретні результати, банкіри розповіли Gossip UA, як саме втілюють світові тренди у сфері благочинності в Україні.

Мільйони — на добрі справи

«Від початку повномасштабного вторгнення, весь відповідальний український бізнес розуміє критичну необхідність надання допомоги нашій державі. І банківський сектор, звісно, не лишився осторонь. З перших днів ворожого нападу, ми активно допомагали ЗСУ та українцям, які опинилися у скруті внаслідок широкомасштабної російської агресії. Торік ми переказали на добрі справи мільйони гривень. І у жодному разі не збираємось зупинятися!», розповіла редакції Тетяна Путінцева, Голова Правління COMINBANK.

 

«А що ви зробили для перемоги?» — таке питання вже ставлять і будуть ставити кожному українському бізнесу. Тож системний розвиток корпоративної соціальної відповідальності надає бізнесу можливість відкрито та регулярно комунікувати про допомогу різного спрямування, суспільно важливі цілі, добротворчу філософію. Але насправді доброчинність – це внутрішня потреба кожної свідомої людини, яка хоче змінити свою країну, зробити свій внесок у краще майбутнє прийдешніх поколінь. І тому про благочинність варто казати у тому числі з метою: донести до інших компаній, бізнесменів. Особливо зараз, коли мільйони українців як ніколи потребують підтримки.

Важливе завдання «доброго кола» — системна благодійність. Корпоративна соціальна відповідальність покликана запустити естафету добрих справ, коли якомога більше людей у команді зможуть реалізувати особисті щирі наміри, залучити близьких та друзів, розповісти про доброчинність дітям, відчути підтримку колег. У COMINBANK переконані: саме так щедрість кожного буде примножуватися на благо України.


На 14-му місяці жорстокої війни постійна допомога Збройним Силам України залишається для банкірів пріоритетом: щомісяця COMINBANK переказує кошти військовому госпіталю. Окрім цього, банк активно співпрацює з благодійними фондами у сфері закупівлі гуманітарної допомоги.

 

«Ми щиро вдячні COMINBANK за ініціативу презентувати новорічні подарунки від імені своїх найкращих клієнтів трьомстам українцям, які перебували у лікарнях та прихистках. Це поранені захисники нашої держави, діти з онкологією, літні люди з Краматорська, Бахмута та інших міст – ті, хто не за власною волею потрапив у незнайомі регіони нашої країни. Ті, кого ми не могли залишити наодинці з їх бідою. Бачити, як раптом починає усміхатися людина, очі якої ще хвилину тому були сповнені болем, — це справжнє щастя. А відбувалося саме так.

Діти, жінки, чоловіки заглядали в торбинки з подарунками, і їхні обличчя світлішали, в очах з’являлась надія на краще. Саме надія – те, що зараз так потрібно кожному з нас!»,коментує співпрацю з DOBROKOLO Наталія Оніпко, голова фонду «Запорука».


Також, у співпраці з БФ «Запорука», у квітні цього року банк зробив свій внесок у створення реабілітаційного відділення в Національному інституті раку.


Як ми розуміємо, що DOBROKOLO працює?

Відповідь у конкретних справах: в той час поки банківський сектор тримає фінансовий фронт, на передову до бійців їдуть нові автівки, до шпиталю — поспішають необхідні ліки, до школи на деокупованій території — смаколики, до внутрішньо переміщених осіб — першочергова гуманітарна допомога. Ще одна з важливих справ цього місяця — банк долучився до збору на дрони для військових.


 

Сповнене енергією сонця, DOBROKOLO не втомлюється дарувати людям тепло і сприяти відродженню нашої держави. У надважкі часи війни, DOBROKOLO символізує невпинний рух вперед: до мирного неба, до безхмарної долі, до нашої остаточної перемоги!

*за результатами дослідження рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» у березні 2023 року.