Home

Аріадна Александрова: «Маркетинг відкриває нові грані вашого бізнесу!»

Сьогодні професія SMM спеціаліста стає все більш популярною у світі. Вона надзвичайно важливою для функціонування великих брендів та бізнесів, а якщо поєднати SMM, маркетинг та менторство – ви отримаєте квиток у світ розвитку в соціальних мереж. Саме тому у сьогоднішньому інтерв’ю ми вирішили поспілкуватися із провідною українською спеціалісткою з маркетингу Аріадною Александровою.


Чому вона прийняла рішення стати маркетологом, що таке особистий бренд в соц.мережах загалом, а також про те, як працювати та подорожувати – читайте у матеріалі!

  

https://www.instagram.com/alaskaada/


Аріадна, мабуть, про це мріють сьогодні всі: подорожувати та працювати з будь-якої точки світу. Ви так уявляли своє життя? Як вам вдалося все реалізувати?  

Так, справді, багато людей мріють про таку можливість, і я не є винятком. Але я розумію, що це дуже велика праця, яка потребує багато часу та зусиль. Перш ніж я змогла почати подорожувати та працювати з будь-якої точки світу, я пройшла довгий шлях. Я жила з мамою в Румунії та почала вивчати соціальні медіа, які стали моїм основним інструментом роботи. Починаючи зі своїх перших кейсів, я працювала наполегливо, надихалася від своїх успіхів та не здавалася перед труднощами. Таким чином, я дійшла до того, що маю можливість подорожувати та працювати з будь-якої точки світу. Хоча це був довгий та складний шлях, я не жалкую про все, що зробила, оскільки це було дійсно варте зусиль. Попереду у мене ще купа звершень!


Ви спеціаліст з маркетингу, а також консультуєте бізнеси та особисті блоги з SMM. А з чого ви починали? 

Починала я з роботи в маркетинговій агенції, але з часом зрозуміла, що професійно виросла і готова йти далі. Я прагнула працювати самостійно та мати більше можливостей для розвитку своїх професійних навичок. Тому вирішила звільнитися з агенції та відправилась у вільне плавання (посміхається).

На початку я витратила багато часу на вивчення соціальних медіа та побудову своєї клієнтської бази. Зараз я успішно консультую бізнеси та особисті блоги щодо розвитку їхнього SMM та напрацьовую свої власні кейси. Це був не простий шлях, але я впевнена, що правильно обрала свою професію та продовжую розвиватися.

  

Ви проживаєте в Лісабоні, але працюєте з українськими компаніями чи європейськими також?

Так, я працюю як з українськими компаніями, так і з європейськими компаніями. У мене є своя команда, яка складається з дизайнера, копірайтера та контент-спеціаліста. Ми всі володіємо досить високим рівнем англійської мови, тому працювати на європейському ринку не є проблемою для нас. Ми надаємо свої послуги компаніям з різних країн та стежимо за останніми трендами у світі SMM, щоб надавати нашим клієнтам найбільш ефективні та інноваційні рішення.


Розкажіть, в чому заключається ваша робота? Що клієнт отримує після, наприклад, консультації з вами? 

Клієнти отримують під час консультації огляд їхньої проблеми, з якою вони зіткнулися, а також покроковий план подальших дій аби вирішити її. Наприклад, я можу допомогти зі стратегією просування, побудовою сильного персонального бренду, розробкою візуальної концепції та співпрацею з брендами на бартерній основі. Моя команда також включає дизайнера, копірайтера та контент-спеціаліста, які допомагають реалізувати ці рішення в комплексі.


А з якими запитами до вас частіше звертаються люди, які хочуть побудувати особистий бренд? А якщо прийти зовсім з 0? 

Найчастіше люди звертаються до мене з проблемою незнання, як правильно будувати взаємовідносини з аудиторією, як заохочувати її до інтерактивів та до чогось цікавого. Я допомагаю зрозуміти, як правильно просуватися в соціальних мережах, як створити імідж та бренд, який буде цікавим для аудиторії. Якщо людина має нульові знання в цій галузі, то це навіть краще, тому що я можу надати комплексну консультацію з основ СММ та допомогти побудувати правильне розуміння цієї галузі.


Аріадна, чи берете ви клієнтів на «повне ведення»? Як сьогодні актуально, на наставництво, менторство. 

Звичайно, я беру клієнтів на повне ведення. З моєю командою, про яку я розповідала вище, ми займаємося різними аспектами маркетингу та брендування. Я також займаюся наставництвом та менторством в цій галузі. Наразі я працюю над створенням маркетингової агенції, тому якщо у вас є потреба у повному веденні вашого бренду, звертайтеся до мене в Instagram, ми з радістю допоможемо вам вивести ваш бренд на наступний рівень.

 

Навіть по сьогоднішній день є багато скептиків, які впевнені, що «все знають самі», але втрачають купу коштів на розвиток соц.мереж і нічого не виходить. Щоб ви їм порадили? 

Я б порадила таким людям звернутися до професіоналів, які мають досвід в розвитку соціальних мереж та вміють ефективно використовувати різноманітні інструменти та стратегії. Це дозволить їм отримати якісну консультацію, а також зекономити час та гроші на невдалих спробах розвитку свого бізнесу. Наша команда готова допомогти в цьому питанні і проконсультувати з усіх аспектів розвитку соціальних мереж.


Ви достатньо юна, але дуже амбіційна та цілеспрямована дівчина. Чи сформували свою професійну мрію? 

Моя головна мрія - створити успішну маркетингову агенцію, яка надасть клієнтам якісні послуги в сфері соціальних медіа та допоможе їм досягти успіху в онлайн-світі.

 

Аріадна, ви багато подорожуєте, ваш Instagram заповнений яскравими фотографіями з Франції, Іспанії, Італії, Португалії. Чим ви надихаєтесь під час подорожей

Я надихаюсь людьми, яких зустрічаю в подорожах. Кожна зустріч із новою людиною відкриває для мене перспективу іншого підходу до маркетингу, життя та бізнесу. Це надзвичайно цікавий та корисний досвід для мене (посміхається).

 
Можливо, порадите літературу чи фільми, які допомагають вам відволікатися, поглинати естетику?

Як маркетолог я часто звертаю увагу на тенденції у світі культури та мистецтва, тому я рекомендую фільми та книги, що допомагають мені розуміти менталітет та потреби нашого суспільства. Для прикладу, якщо ви хочете поглибитися у тему брендингу, я б порекомендувала книгу "Building a Story Brand" Дональда Міллера. Щодо фільмів, "The Social Dilemma" та "The Great Hack" цікаві документальні фільми про вплив соціальних мереж на суспільство. Але, звісно, кожному своє, і я раджу знаходити те, що саме вас надихає та допомагає розвиватися в професії.