Home

«Зйомки у кіно для мене справжня магія»: Поліна Носихіна

матеріал підготувала Анастасія Ульянова


Світ стрімко розвивається і разом з ним розвивається сфера театру та кіно. Часто, переглядаючи будь-який фільм, ми захоплено спостерігаємо за грою акторів, їхніми емоціями та яскравим сюжетом. Але мало хто замислюється, що насправді ховається за красивим кадром і які тонкощі професії зустрічаються у акторській індустрії. Про свій акторський шлях, успішну кар’єру та вибір професії сьогодні розповість Поліна Носихіна — сучасна українська акторка кіно.
 

Професія акторки доволі цікава та водночас важка, чому ви вирішили пов’язати життя саме з цією сферою?

Ну, взагалі, я в професії з 4-х років. В мене є сестра двійнятко Соня, яка з дитинства була трохи закомплексована та закрита. А наша мама намагалася нас відкрити до світу і завдяки сестрі відвела у нас модельне агентство. Саме там мене вперше запросили на зйомки передачі і з цього все почалося (посміхається). Тобто по факту я не обирала професію, так вийшло. Але вдячна долі, що все так склалося і я почала ловити кайф та розвиватися у цій сфері.


Коли і як відбулася ваша перша зйомка у кіно?

До 14 років я знімалася виключно у реклама і кліпах, але потім мене затвердили на одну з головних ролей. Саме тоді стало зрозуміло, що це зовсім інший світ. Кіно та серіали — це більш про творчість, про твоє самовираження. Для мене це був виклик, адже звикла до іншого формату зйомок. Це був серіал «Запитайте у осені» —доволі масштабний проект на півроку.

 

Деякі люди вважать професію актора доволі «продажною», що думаєте на рахунок цього?

Я знаю, мені теж багато знайомих говорять: «Так, а що там, посміхнулась і робота твоя». Ні, так не працює. Це реально робота, коли ти за свою працю отримуєш кошти. Я, наприклад, ніколи не бачила щоб по знайомствам потрапляли на масштабні зйомки, все залежить від людини та її професійності.

 

Які труднощі виникали впродовж всієї кар'єри?

Труднощів насправді було багато. Починаючи з 6 років, коли ти мила, гарна дівчинка, а в тебе випадають передні молочні зуби. Потім коли у 16 років з’являються прищі і ти нічого не можеш зробити, бо в тебе перехідний вік. Дуже важко на той момент було не загнати себе в якісь рамки та комплекси. Під час зйомок найчастіше ти задумуєшся як виглядаєш у кадрі і стаєш одразу скованим. Потім, коли ти вже доросла, хочеться грати любов та щось більш зріле, а по факту ти граєш підлітків. Ну і звісно важкий період був під час пандемії коронавірусу, адже не було роботи. Професія сезонна, влітку більше знімають, а взимку менше. Тобі просто або пощастило потрапити на якісь великі проекти, або ти просто сидиш без роботи.


 Чи можливо потрапити на зйомки не маючи звязків та коштів?

Так, можливо, я ніколи не бачила людей і ніколи не чула, що можна зніматися виключно зі зв'язками. По-перше, ніхто не хоче знімати людей які не вміють нормально та якісно працювати. По-друге, деякі все ще думають, що ми залишилися в далеких 90-х, коли потрапляють на зйомки через гроші, або ще гірше через ліжко. Але ні, так не працює.

 

Ви знімалися у багатьох проектах, яка роль одна з найулюбленіших?

Тут все просто, мій улюблений проект та улюблена героїня у серіалі «Слов'яни». Це був самий масштабний проект з усіх моїх, ми знімали в трьох країнах. В нас дуже крута команда та особливо цікавий сюжет. Історична картина яка мала неперевершені костюми, мечі, коні. На цих зйомках я дуже виросла як людина та це був чудовий досвід.

  

Як змінилася сфера кіно після початку повномасштабної війни?

Коли почалася війна, то усю роботу повністю зупинили і перший рік її не було взагалі. На зйомки просто не було фінансування. Зараз по троху все починає оживати та налагоджуватися у цьому плані.


Який ваш улюблений процес під час зйомок фільмів?

Скажу так, улюблений процес — це відчуття того, що ти маєш якесь відношення до проекту. Найцікавіші розмови та знайомства відбуваються під час зйомок та встановлення кадру. Я дуже люблю свою роботу і весь процес для мене як окрема магія.


Що б ви могли порадити початковим акторам?

Насамперед викинути все, що говорять в університеті (посміхається). Не надягати корону на голову і не зазнаватися. Адже коли ти виходиш, ти нікому не потрібен. Ти повинен сам працювати і щось робити для подальшого розвитку. Обов’язково не боятися нових пропозицій, багато читати, ходити по всім можливим кастингам. Чим більше людей тебе знають, тим простіше буде далі просуватися.


Які плани на майбутнє, коли нові проекти?

Поки важко з цим зараз. Тільки останні декілька місяців розпочалися проби, нічого конкретного немає. Мені важко щось говорити наперед, але все може скластися доволі неочікувано, тому все можливо. Проте я завжди готова до нових проектів, щоб вкотре порадувати глядачів цікавими історіями.