Home

У гарної моделі є свій почерк — її впізнають на фото навіть за силуетом руки. Інтерв’ю з українською моделлю

матеріал підготувала Валерія Тєлєгіна 

 

Від бойового мистецтва до модних показівнаша героїня  кардинально змінила життя, обравши світло фотоспалахів замість спортивних досягнень. 


Про те, як стати ТОП-моделлю в українському світі моди завдяки бажанню та наполегливості, про кар’єру в Україні та за кордоном, про заробіток та інше  розповість українська модель Світлана Колотило.

 

Ти професійна спортсменка. Як опинилася в модельному бізнесі? 

Завдяки волоссю (посміхається). Я відгукнулась на оголошення та прийшла моделлю на зачіску. Ми спілкувалися зі стилістом і вона в якийсь момент сказала, що за мною "плаче" модельне агентство. Тоді я не дуже повірила в те, що мене чекає модельна кар’єра. Але як показує життя – потрібно вірити у «знаки долі». Я подивилась на себе іншими очима та вирішила спробувати. 


Як в Україні краще почати кар'єру моделі? Щоб ти порадила?

Аби не гаяти час даремно, я раджу починати з агентства. В Україні багато гарних агенцій, які допоможуть зробити базу, портфоліо, яке 100% знадобиться на професійних кастингах. В агенції навчать працювати, бути справжньою моделлю або хоча б наблизитися до цієї відмітки. За допомогою агенції можна познайомитися з цікавими людьми та здобути досвід. Самостійно пройти цей шлях займає набагато більше часу.


Світлана, а як почалася твоя кар'єра? 

Я почала її самотужки, тому було досить важко. Через брак досвіду я отримувала багато відмов. Якою б ти гарною не була, мало хто буде  працювати з дівчиною, якщо вона "не дружить" з камерою. А коли ти початківець – такого досвіду в тебе мало. Потім пішла в агентство, зробила портфоліо, набула певного досвіду і тепер знову працюю самостійно. 


А чи вистачає роботи в моделлю під час війни? 

Робота є і її досить багато. Наші бренди добре працюють, незважаючи на війну. Відшивають нові колекції, які треба відзняти для реклами, тому зі зйомками проблем у мене немає. А от показів — майже не буває, оскільки на теперішній час це недоречно. Останній показ в якому я брала участь, проходив минулого року та був благодійним. 


Як швидко отямився модельний бізнес після повномасштабного вторгнення? 

Досить швидко, десь через місяць я вже працювала. А оскільки багато дівчат виїхали, роботи було на кожен день. 

 

Чи відчутна різниця в роботі до повномасштабного вторгнення та після? 

Напевно така як і у всіх. Працюємо під тривоги та ПВО. Для мене велика різниця лише в тому, що до війни я викладала дефіле та модельне позування у дитячий модельній школі, але через небезпеку заклад довелося зачинити.  


Світлано, а працювати за кордоном плануєш чи поки лише в Україні? 

В найближчому майбутньому таких планів немає. Тут у мене чоловік, родина та й загалом — зараз моє життя проходить в рідному місті. До того, гарні умови в чужій країні знайти важче, ніж може здатися на перший погляд. 


Питання яке цікавить багатьох: скільки в середньому заробляє модель, працюючи в Україні?

Якщо повністю зануритися в моделінг і працювати повний робочий тиждень, то можна дуже добре заробити. В середньому година зйомки вартує приблизно 40 доларів. Тому заробіток моделі залежить від її бажання працювати. От і рахуйте (посміхається).

 

Що в роботі моделі тобі подобається найбільше? 

Мені подобаються покази. Відчуття захоплення під час проведення, підготовка та репетиції, які займають декілька днів. Атмосфера таких заходів зачаровує. Також бувають покази, які доводиться ставити самостійно і це теж дуже круто. 


Мінуси в роботі, на які варто звернути увагу? 

Треба розуміти, що робота моделі в житті не така, яку ми бачимо в кіно. Ти постійно на ногах та в дорозі, а це виснажує. Не можна просто взяти та скасовувати зйомку, бо в тебе поганий день. На роботі треба бути в гарному настрої, адже на фото мають блищати очі.


На роботу дівчата приїжджають вже гарні та пофарбовані. Можуть самі поставити показ. Складається враження, що моделей у нас не дуже цінують. Яка твоя думка, стосовно цього?

Таке трапляється, але здебільшого я працюю з лояльними та приємними людьми. Майже завжди замовники дуже комфортні, а якщо і виникають непорозуміння, то скоріше через необізнаність клієнтів, стосовно роботи моделі. Мені моделінг приносить задоволення і можу з упевненістю сказати, що плюсів в цій професії набагато більше, ніж мінусів.


А як стати крутою, відомою моделлю? 

Щоб стати успішною — треба просувати особистий бренд. Бути відомим блогером, світитися у всіх соціальних мережах. Чим частіше тебе бачать в інтернеті, тим більше в тебе пропозицій у співпраці. З якою саме платформою працювати, порад не буде. Кожна дівчина обирає, що їй комфортніше, особисто я працюю з Тік Ток та Instagram. І, якби це банально не звучало: аби стати відомою моделлю — потрібно дуже багато працювати. Досвід відіграє важливу роль в модельній індустрії. 

 

Розкажеш, які плани на будуєш на майбутнє? 

Зараз багато думок стосовно цього. Спершу я замислювалася над особистим брендом одягу, зараз думаю відкрити власну школу молодої леді, мені дуже подобається ділитися досвідом. Поки не загадую наперед, але точно планую втілити всі свої мрії!