Home

Дівчина, котра поєднує красу та мистецтво з бізнесом і лідерством. На що здатні українські жінки?

Героїня нашого інтерв’ю— успішна власниця декількох непростих бізнесів, засновниця міжнародної бізнес-конференції  @brave2bloom.conference Кріс Дідух. Ексклюзивно для журналу GOSSIP magazine вона розповіла про свій шлях у флористичному бізнесі і про те, що стоїть за красивим образом квітів.


[media=https://www.instagram.com/brave2bloom.conference/]

 

Кріс, чи правда, що робота з рослинами це терапія?

Звичайно! Однак все залежить від формату роботи. Терапія – це коли ти безпосередньо працюєш з квітами. Мене драйвить масштабування та розвиток саме в управлінській площині. Між творчістю та бізнесом, саме зараз, я обираю бізнес. Спочатку, звичайно, я працювала як флорист, але з розвитком мого проекту прийняла рішення делегувати цей процес іншим. Це мій бізнес. Але коли є час та натхнення, я повертаюсь до квітів, до рослин і розумію, чому я почала цим займатися (посміхається).


Чому квітковий бізнес? Чому обрали саме цей напрямок?

Я завжди любила квіти. Пам’ятаю, що вже в 6 років намагалась створювати букети — по-дитячому, але збираючи композиції я наче «розквітала». Все почалося з того, що батькам потрібно було знайти додатковий заробіток. Мої батьки – викладачі, а в 90-х роках була критична ситуація з виплатами заробітної плати. Тому вони стали продавати квіти. Так і відбулося моє знайомство з квітковим бізнесом. Крім того, мені подобається поєднання ділового світу та квітів.


А чи були складнощі в розвитку квіткового бізнесу?

Було багато труднощів. Я стільки разів «падала і набивала шишки». Але здаватись то не про мене. Я вставала і продовжувала. Вірю, що краса врятує світ. Ні. Краса і стратегія. Вдала стратегія – це основне в бізнесі. Хоч я і маю дві вищі освіти, проте в процесі навчання я знаходжусь постійно. Це стиль мого життя (посміхається). Крім того, практичний досвід, де я працювала на початку свого шляху, допомагає у вирішенні проблемних ситуацій.


Український бізнес під час повномасштабного вторгнення пережив зміни. Як ви втримали власний бізнес?

Шляхом успішного переформатування роботи. Підлаштувалися під обставини, хоча, зізнаюсь, спочатку було страшно. Фура квітів, котра заїхали на склад 23 лютого, просто зіпсувалися. Мені, які і усім було важко зрозуміти, а що ж буде далі? Чи буде актуальний мій бізнес? Як та з чого почати? Але як показує практика: треба було просто перечекати та «йти вперед». Не здаватися та вірити. Вірити в себе та Україну!


Кріс, а над якими проектами наразі працюєте?

Вже 10 років я активно розвиваю свої квіткові бізнес-проекти у Львові. А саме: lystva.flowers , 358flowerbase kvitkovo.wedding kvitkovo.flowers. Ще у мене було дуже багато супутніх проектів, тренінгів, івентів, які ми з командою влаштовували на основі перелічених квіткових бізнесів. У Львові маю хаб, в якому втілила всі свої дизайнерські ідеї. Він і надалі буде розвиватись, але під керівництвом нової власниці.

 

Поділіться планами на майбутнє: в бізнесі, житті?

Бізнес — це частина мого життя. Тому продовжую працювати (посміхається). В планах — виступи на конференціях, наразі я організовую проведення власної конференції. Проводжу консультації бізнес-проектів, не тільки квіткових. Проводжу курси. Крім того, хочу відвідати Нью-Йорк та Дубаї.