Home

Tishchenko Dariya "Aesthetic Clinic"

Tishchenko Dariya: Aesthetic Clinicце не лише про естетику, а й про здоров’я, превентивну косметологію та комплексний підхід у догляді за шкірою!

 

Тіщенко Дарія Олександрівна — лікар-дерматолог косметолог, експерт, член УАЛДВК (Української асоціації лікарів дерматовенерологів і косметологів) з досвідом роботи понад 7 років. В інтерв’ю для журналу GOSSIP magazine!
 

Дарія, ви лікар-дерматолог, косметолог. Розкажіть, чому вирішили пов’язати свою професійну діяльність з красою?

Багато аспектів вплинуло на вибір моєї спеціалізації, а головний — це любов до шкіри! Я завжди з особливим трепетом ставлюсь до питань естетики у всьому, будь-то зовнішній вигляд, внутрішній світ, мої думки чи питання чистоти і порядку вдома, у кабінеті або у клініці (посміхається). Напевно тому я обрала саме дерматологогію!

 Що ж стосується косметології, то коли я починала свій професійний шлях лікаря-косметолога, ця сфера дуже динамічно розвивалась і наразі не уповільнила своїх темпів, що в свою чергу вимагає від лікаря вивчати все нові і нові підходи, техніки і методики у роботі зі шкірою. Певно, що моя жага до нових сучасних знань в роботі зі шкірою, бажання допомагати людям у вирішенні їхніх естетичних питань, напрацювання власних унікальних протоколів лікувань шкірних захворювань і бажання творити, привели мене у косметологію, а наразі розширили можливості допомагати нашим жінкам, дівчатам і за кордоном. Це історія і про допомогу, і про творчій підхід, які у синергії супроводжують мене усе життя

 

У вас вища медична освіта, але ваша професія не стоїть на місці. Чи проходите ви додаткові навчання в Україні та за кордоном?

На початку мого шляху у сфері косметології для мене було нормою, як мінімум одне навчання на місяць. Спочатку міжнародні і локальні тренінги, семінари, конференції, далі практика у всесвітньо відомих спеціалістів, які не тільки навчали новим технікам і методикам, а й надихали на роботу і розвиток настановами, вірою у мене! Потім кількість навчань значно зросла, адже я черпаю знання лише від топ спеціалістів та роблю це з найкращими компаніями! З початку воєнного стану, кількість навчань та грантів на міжнародні тренінги сильно знизилась, але вже зараз є певні позитивні зрушення: мені вже вдалося відвідати декілька навчань, як в Україні, так і за кордоном і навіть пройти знову кадавер-курс (неймовірно важливо для кожного лікаря!). Цього року планую відвідати тренінг в Іспанії, потрапити на косметологічний конгрес в Індонезії і звісно ж навчатись в Україні!
 

Зараз ви ведете прийом в Україні та Німеччині. Цікаво, на скільки відрізняється попит на послуги косметології в Європі та України?

Я б сказала так: попит майже не відрізняється, оскільки як в Німеччині так і в Україні я працюю з українками та українцями, а це означає, що запит на чисту доглянуту шкіру і вимоги до якості послуг знаходяться на одному високому рівні в різних країнах. Основною відмінністю між роботою у Німеччині та Україні є обмежений спектр послуг, які я можу надавати, оскільки в Німеччині я ще знаходжусь на шляху до підтвердження свого медичного диплому. А у Києві не менше попиту, але більший спектр послуг, тому я і моя команда продовжуємо тримати високу планку, задаємо темп конкурентам та кожного місяця впроваджуємо або нові процедури, або препарати, або професійні засоби (посміхається). Як результат, Tishchenko Dariya Aesthetic Clinic — це не лише про естетику, а про здоров’я, превентивну косметологію та комплексний підхід у догляді за шкірою!

 

Дарія, ви відкрили власну клініку естетичної медицини та косметології під час війни. Розкажіть: це було заплановане чи спонтанне рішення?

Відкриття клініки — це новий етап для мене як лікаря, на який я довго чекала! Для реалізації цієї задачі я чітко розуміла, що мені потрібна команда та професійні лікарі-косметологи, з вищою освітою, практичним досвідом, які знають свою справу, люблять медицину та людей. Почали ми підготовку у 2021 році, а у 2022 вже створили дизайн-проєкт, обрали приміщення. Але війна внесла свої корективи і через два дні після підписання угоди про оренду, ми «зустріли війну» зі зламаними планами, але точно з незруйнованими надіями про другу спробу відкрити місце краси, здоров’я і естетики! Саме так ми відкрили Tishchenko Dariya Aesthetic Clinic у самому серці столиці — на Печерську.
 

А не страшно було? В Україні триває війна і багато хто не ризикує інвестувати в бізнес.

Як лікарю мені ніколи не страшно! А ще, я маю сталу, незламну віру у майбутнє нашої країни, у розвиток естетичної медицини та хочу як експерт, як лікар, поширювати правильні, необхідні знання та підходи у догляді за шкірою, що так особливо важливо сьогодні. Тому ми продовжуємо працювати, сплачувати податки, донатити, розвивати себе і свою команду, і звісно ж, допомагати пацієнтам впоратись із проблемами шкіри, які були викликані стресом, зміною клімату, поганим харчуванням, недостатнім часом для сну та відпочинку.
 

Розкажіть, на чому спеціалізується ваша клініка? З якими проблемами до вас можна звернутися?

Наші пацієнти залишаються з нами роками, а ще довіряють і рекомендують близьким, рідним та друзям! Це важливий показник наших результатів, адже ми спеціалізуємося не лише на лікуванні шкіри (акне, постакне, розацеа), а й превентивній косметології, anti-age та загалом комплексному підході у лікуванні шкіри і підлітків, і жінок, і чоловіків! Тому у Tishchenko Dariya Aesthetic Clinic досить широкий спектр послуг, починаючи від доглядів за шкірою обличчя та тіла, і закінчуючи нитковим ліфтингом і інтимною косметологією. Саме тому ми вже отримали ліцензію МОЗ, що підтверджує наш рівень, репутацію та підхід не лише з позиції естетики, а й здоров’я!

 

dr.tishchenko_dariya

 +380 (98) 500 21 00