Home

«Ми відкрилися першими в нашому районі. під час повномасштабного вторгнення. Я наважилась на цей крок, хоч і було дуже тяжко».

Ольга Польова – засновниця успішної мережі дитячих садочків «Валентинка», любляча дружина та мама двох діток. Ольга поділилась з нами тим, як збалансовує особисте життя з робою, та як наважилась розпочати нову справу в умовах війни, і так маючи хороший бізнес.
 

Як виникла ідея створити проєкт у вигляді дитячих садочків,  чому саме ця ніша?

Дитячими садочками я почала цікавитись з появою на світ своєї доні Валентини. Я спілкувалась зі знайомими на цю тему, намагаючись зрозуміти, який садочок буде влучним для вдалого розвитку та соціалізації дитини. Я випробовувала багато різних варіантів: і державні, і приватні, але я все-рівно відчувала незадоволення та тривогу. Тривалі пошуки дуже виснажували і саме тоді я вирішила створити власний простір для безпечного та щасливого дитинства малюків.  В першу чергу я, як мама розуміла, що потрібно діткам для комфорту. Звісно я б могла просто підшукати няню для своєї дитини, але я відчула, що можу подарувати не тільки своїм дітям радість дитинства, а й зробити щасливими інших малюків та їх батьків. Саме так і народився перший садочок з символічною назвою «Валентинка».

 

Якими принципами керуються ваші дитячі садочки?

Головний принцип - все для дітей. Ми працюємо, щоб забезпечити дітлахам щасливе, комфортне та чи не найважливіше – безпечне дитинство. Головними критеріями нашої роботи є: безпека, турбота, всебічний розвиток, соціалізація, любов.
 

Яку роль відіграють дитячі садочки у житті батьків та дітей?

Дитячий садок - це один з найголовніших етапів на ранніх роках життя людини. Від його вибору залежить формування психоемоційного здоров’я, навичок самообслуговування та комунікацій. Дитячий садок значно полегшує життя батьків, адже коли ти знаєш, що твоя дитина щаслива та в безпеці у тебе з’являється більше часу та бажання на особисте життя.

 

Чи існує якась стратегія поєднання особистого життя та бізнесу? Як вірно збалансовувати час між роботою та особистим?

Баланс між особистим життям та роботою дуже хиткий, але неймовірно важливий. Найчастіше з відкриттям своєї справи особисте життя відходить на другий план, особливо на початку. Відкриття чогось свого це не просто розписати план дій - це контроль якості кожного кроку від фарбування стін, пошуку перших клієнтів та працівників до успішного ведення бізнесу. Моя ідеальна формула - це 50% роботи та 50% часу для себе. Потрібно не забувати знаходити щастя в простих речах, а інколи просто дати собі час на відпочинок. Основна ідея в поєднанні ведення бізнесу та сім’ї полягає в знаходженні команди однодумців. Мій колектив - це невід’ємна частинка моєї сім’ї, разом з ними я відчуваю повний спокій за свою справу.

  

Наскільки війна вплинула на ведення вашого бізнесу?

Ми відкрилися першими в нашому районі. Пам’ятаю у ті дні зачинено було все: магазини, аптеки, салони краси. Попри усі страхи та тяжкість я наважилась на цей крок. Хоч в перші тижні було всього п’ятеро дітей, але ми все-одно робили все можливе, щоб війна не залишила слід на їхньому ментальному здоров’ї. Розвиватись ми не припиняємо, тому кожного дня ми робимо все можливо, щоб подарувати посмішки нашим малюкам. Власними силами ми змогли облаштувати зручне, безпечне укриття. Батьки називають наш садочок «маленький острів надії» - це найвлучніше описує нашу роботу в умовах війни.


Що можете сказати жінкам, які зараз на роздоріжжі власного життя?

Життя в нас одне і лише ми обираємо, як саме його прожити. Коли як не зараз? Приміром я завжди мріяла про відкриття цікавого та затишного ресторану. І в такі не легкі часи я зрозуміла, що завтра може не настати, тому час діяти. І ось ми готуємось відкрити двері до закладу моєї мрії під назвою «Sino». Його основна ідея - розкрити витонченість та унікальність української кухні, культури. Ми маємо на меті показати, що Україна це зовсім не про шароварщину. Тож, не бійтесь відкинути всі сумніви та тривоги. Сміливо крокуйте до своїх мрій та втілюйте свої ідеї.