Home

Travel блогер та інфлюенсер Лєра Дідковська — про роботу з міжнародними бредами, подорожі, музику і YouTube проєкт

 

матеріал підготувала Свириденко Аліна

Лєра Дідковська – одна із п’яти яскравих та талановитих учасниць музикального гурту OpenKids, що зуміла підкорити глядачів своїм голосом, чарівністю та чудовою пластикою. Закінчивши школу в 2017 році, Валерія стала студенткою Київського університету театру, кіно і телебачення, створила свій ютуб канал та активно веде соціальні мережі, транслюючи подорожі, розвиток та творчий шлях.


Для читачів журналу GOSSIP magazine Лєра поділилась своїм прихованим талантом, розповіла, з чого складається її гардероб, поговорили про майбутнє власного ютуб каналу та про роботу європейських блогерів, зміни в потребах рекламодавців після повномасштабного вторгнення.

  

Лєра, ти за знаком зодіаку Овен. Чи віриш у гороскоп? Можливо читаєш гороскоп дня або тижня ?

Якщо чесно, то гороскоп дня або тижня ніколи не читаю, але інколи можу послухати щось на ютубі про Овнів на майбутній місяць. Буває так, що прогноз астролога співпадає,  а буває, що ні (посміхається). Я впевнена що знак зодіаку, під яким народилася людина, впливає на особистість та її характер в майбутньому, але довіряти треба в першу чергу собі, власній інтуїції, а не сліпо слідувати астрологічним прогнозам.

 

Чи є в тебе прихований талант?

Хм, гарне питання! Перший талант, не знаю наскільки він «прихований», адже багато моїх близьких про це знають, але я не сильно афішую про нього в соц.мережах. Вже декілька років я пишу вірші і в мене є окремий аккаунт в Instagram, куди я виставляю свою творчість, там зібралося близько 9000 підписників. Раніше я багато публікувала віршів і репостила на свій основний аккаунт, а потім, з часом, закинула і він став більш особистим.

Другий талант – це напевно те, що я з дитинства була амбідекстером. Це людина, яка може писати лівою і правою рукою.

 

Можливо є щось ще, що про тебе не знає світ?

Світ багато що про мене не знає, якщо чесно (посміхається).

 

Розкажи про свої звичайні будні, як ти проводиш вільний час від роботи?

У вільний час надаю перевагу: спорту, медитаціям, англійській мові та іноземному ютубу.

Надихаюсь на Pinterest та генерую ідеї на майбутнє, прокачую свою надивленість. Для моєї діяльності це дуже важливо. Також обожнюю проводити час з сім’єю, зустрічатися з друзями та просто теревенити з подругами. У нас є окремий чат, де я зазвичай розповідаю їм якісь дивні або крінж історії в кружечках в телеграмі (посміхається).

  

Зараз твій головний напрямок в роботі – це блогерство. Ти активно ведеш соціальні мережі і ютуб . В ютубі маєш власну рубрику «Про що мовчать дівчата», яка досить класно зайшла аудиторії, але останнім часом від тебе не було нових відео. Чи плануєш поновлювати цю рубрику?

Через ряд певних обставин ми не могли продовжити запис відео, але я дуже хочу поновити цю рубрику! Найближчим часом з командою ми реалізуємо купу ідей, які «зайдуть» аудиторії. Я дуже вірила і продовжую вірити в свій канал, бачу, як полюбилася рубрика моїй аудиторії, частенько отримую в директ повідомлення «Лєра, коли будуть нові відео?». Обов’язково будуть, але вже у видозміненому форматі. Дочекайтесь!

 

В своїх соціальних мережах ти демонструєш не тільки контент з українськими, а й іноземними блогерами, з якими створюєш різноманітні колаборіції. Чи відрізняється підхід між блогерами та інфлюенсерами в інших країнах, вдається знайти спільну мову?

Звичайно! Зазвичай контент дуже відрізняється, можливо через те, що ми працюємо в різних країнах. До того різновид вподобань в аудиторії інший, а ще, у кожного блогера свій особливий підхід та позиціювання себе для підписників.

Якщо говорити про спільну мову, то знайти її не важко, адже у вас ціль одна - створити якісний контент, обмінятись аудиторією. Найчастіше в колобораціях з іншими блогерами я використовую англійську мову. Але остання моя колоборація була з блогером, який не знає англійської мови та не розуміє взагалі українську. В такому випадку доводиться домовлятись на мові блогерів.

  

Після початку повномасштабного вторгнення змінились запити на рекламні інтеграції? ?

На початку повномасштабної війни в Україні багато міжнародних брендів призупинило свою роботу на українському ринку. В мене вже були деякі співпраці для певних брендів, усе було готово та затверджено, а публікація мала вийти 25 лютого. Звісно, нічого не вийшло. Зараз мені дуже подобається те, що міжнародні бренди повертаються, пішли запити на бронювання рекламних інтеграцій. Але більше мені подобається працювати з українським бізнесом. Взагалі, я люблю підтримувати українські бренди. Дуже приємно спостерігати, як вони виходять на світовий ринок. Мій гардероб складається на 80% з українських брендів.


Чи є компанії, які не покинули російський ринок, але досі пропонують співпрацю?

Такі питання одразу відбирає мій менеджер, тому до мене доходять лише перевірені пропозиції. З брендами, що працюють з країною агресором ми не працюємо!


Лєра, а яка твоя, на теперішний час, найзаповітніша мрія, як блогера та інфлюенсера?

Я така людина, що надає перевагу усі мрії та цілі записувати в блокнотах, мудбордах, а не ділитись ними. Сподіваюсь, ви колись побачите допис з написом «Людоньки, плюс одна моя заповітна мрія додалась в скарбничку» і поділюсь, як це було (посміхається).


У тебе був власний бренд з ювелірними виробами, але через деякий час повідомили, що він припиняє свою роботу. Можливо ти замислювалась над відновленням цього бізнесу?

Зараз буде ексклюзив (посміхається), тому що раніше я ніде не коментувала це. По-перше я ніколи не писала про те, що він припиняє свою роботу назавжди. По-друге, цей бренд я створила з партнером. Тому нам потрібен був час аби вирішити деякі питання, от і все. Він був трішки на паузі, а не припиняв свою роботу.


Лєра, якби тобі зараз запропонували повернутись до музикальної кар’єри, ти б повернулась?

Скажу чесно, мені не вистачає сцени. Бо онлайн історію не можливо порівняти з концертами. Найкрутіше в турах – відчувати енергію кожної людини, очі кожного глядача. Це було просто неймовірно. Останнім часом починаю замислюватись над поверненням. Сподіваюсь вдасться, тому що я дійсно цього хочу.


Вже пройшло досить багато часу після закриття гурту OpenKids, але деякі все ще асоціюють тебе лише як учасницю гурту. Чи дратує та ображає це тебе?

Люди діляться на дві групи: ті, що виросли разом зі мною і знають, люблять гурт, і ті, хто не знає мене, як учасницю гурту, а знає лише блогером. Тому дійсно 50/50. Чи дратує мене ? Ні, тому що я вдячна тому часу. Я багато винесла для себе та спробувала іншу роль.


Ти думаєш зараз більше про розвиток своєї кар’єри в Україні чи в Європі? Раніше в нашій розмові ти казала, про відновлення музикальної кар’єри. Ти б співала українською чи англійською?

Дійсно класне питання. Ти начебто підслуховувала мене, напевно розставила жучки (посміхається). Бо нещодавно я розмовляла на цю тему з близькими. Не хочу поки що загадувати, але сподіваюсь, коли я це зроблю, то це буде якісний, стильний, молодіжний продукт, який буде приносити задоволення людям. Якщо говорити про кар’єру блогера, то відвідавши за останній рік більше ніж 10 країн, я зробила висновок, що українці всюди. І своїх підписників можна зустріти в будь-якому куточку світу. Наразі я знаходжусь і живу в Києві, адже це мій вибір. Тут мій дім. Зараз точно кар’єру бачу в Україні, а далі подивимось.


В яку країну з 10-ти відвіданих за останній рік ти б хотіла повернутися знову у 2024 році?

В найближчі роки я б точно хотіла повернутись до дивовижного Лондону, на магічний острів Балі та в сонячну Іспанію. Ці місця підкорили моє серденько!