Home

«Навіть, якщо нам здається, що сьогодні ми нижче, як були вчора – це не так. Ми завжди рухаємось вгору.» - Каріна Аввакумова

 матеріал підготувала Надія Пікуль


Українська акторка, співачка та модель – Каріна Аввакумова, відома своєю роллю в серіалі «Київ вдень та вночі» Нового каналу. Дуже часто проводить лекції на важливі соціальні теми, а також бере участь у благодійних заходах. Сьогодні відверто поспілкувалися з Каріною про материнство, дитинство, успіх та музику. Про це та багато іншого - далі в нашому інтерв’ю.

 

Про емоційний стан і боротьбу зі стресом. Як ви підтримуєте себе?

Це для мене досить актуальне питання.  Мені, чесно кажучи, важко даються різні стресові ситуації, які відбуваються в моєму житті. Це випробування для мене. Що роблю я, коли мені дуже важко? По-перше, я мама і є дуже гарна фраза, яка описує материнство «коли ми народжуємо дітей, ми більше не можемо бути слабкими». Це однозначно так. І ще один мій метод – поплакати. Це не проблема взагалі. Я не соромлюся своїх емоцій. І свого сина також навчаю, що нормально бути в різних станах.  Також можна прибрати, прогулятися або потанцювати. І ще один метод, який класно допомагає мені останні два роки – саморефлексія та медитації. Вони допомагають зрозуміти, як працює наш організм, психіка. Мені це допомогло в найбільш важкий період. Може це звучить,  як якась попсова штука, але я рекомендую спробувати.


Які слова ви найчастіше повторюєте своїй дитині?

Кожного дня безліч разів кажу йому, що я його дуже сильно люблю, що він в мене найкращий, прекрасний хлопчик. Постійно кажу, що він розумний, хоробрий, сміливий, добрий, сильний, кумедний. Я ціную кожні його досягнення. І мені дуже подобається, коли він сам починає ними пишатися. Я дуже сильно його люблю.


Чи розповідаєте ви сину про те, що відбувається в Україні? Якщо так, то як він на це реагує?

Звісно він знає, що в Україні війна, що росія напала на нас. Коли я прибираю, то можу ввімкнути новини і він може щось почути. Після того починає щось питати і відповідно я намагаюся йому пояснити. Навіть в ігровій формі він часто може сказати: «Мамо, дивись, в мене є супергерой. Він летить в Україну, щоб допомагати нашим військовим, буде зупиняти росію.». Іноді і від першої особи говорить: «Мамо, давай поїдемо в Україну. Я – крутий, ти – крута і ми допоможемо, ми все зробимо!».  Я вважаю, що важливо пояснювати нашим дітям, що відбувається. Тут потрібно не заходити за лінію розуміння – знайти баланс для себе і своїх дітей.

 

Якою ви були в дитинстві?

Ну, в дитинстві я була, як танк (сміється). Коли бачила ціль, то не бачила ніяких перешкод. По-перше, хочу висловити величезну вдячність своїй мамі. Вона мене відводила на всі можливі гуртки, відкривала мені всі двері і знаходила можливості. Завдяки їй я розвивалася та шукала себе. Я пам’ятаю колись були дуже популярні конкурси та фестивалі. Одного разу в Хмельницький приїхало «Караоке за нашими правилами». Мені на той момент було років 13. Тоді сказала батькам, що піду і переможу там. Ну, вони мені побажали успіху і сказали, що в будь-якому випадку я молодець. Я пішла і на першому етапі виграла фотоапарат і іграшку. На другому – сертифікат на крутий одяг з магазину в торговому центрі. А потім фінал і всі учасники старші за мене. І знаєте що? Я перемагаю і в подарунок отримую диван і два крісла. На той час це було дуже і дуже круто. Я завжди була такою цілеспрямованою, завжди йшла до своєї мети.  


Коли ви зрозуміли, що хочете бути співачкою?

Ще в дитинстві. Я не пам’ятаю точно цей момент. Але я завжди хотіла співати, мені це подобалося. Щоразу виступати, переживати ці емоції, відчуття – просто не описати словами. Це як монолог, ти розповідаєш і бачиш зворотній зв’язок від людей, їхню реакцію, їхні очі – розумієш, що ви говорите однією мовою. Це дуже класне відчуття.


Коли ви востаннє плакали від щастя?

Мені одразу пригадалося дві недавні ситуації. Перша – це, коли я почула фінальну версію своєї крайньої пісні «Метеоритмами».  Я реально плакала від щастя. Я сама написала цю пісню, чула її на різних етапах створення. Проте, коли  я почула її у фінальній версії… я заплакала. Я страшенно пишаюсь собою за цю пісню. За те, що я змогла це зробити. В свою музику я завжди закладаю багато сенсів. Навіть, якщо бодай одній людині моя пісня додасть сил – місія виконана. А друга ситуація відбулася вчора. Мій син підійшов до мене і сказав, що дуже сильно любить мене. Я йому відповіла, що я його також. А він до мене: «Мамо, ти не розумієш, я тебе дуже, дуже, дуже, дуже сильно люблю!». Він мене дуже розчулив цим.


Хто з сучасних українських виконавців надихає?

Є українські виконавці, які подобаються. Але одразу кажу, що немає виконавців, які надихають мене на створення моєї музики. Мене надихає моє життя. Я вважаю, що кожна людина унікальна зі своїм власним досвідом. Свій досвід я транслюю в музику. А з тих, що подобаються: Kola, «Океан Ельзи», Тіна Кароль, Бумбокс, Bahroma та Артем Пивоваров.

 

Можете назвати себе меломаном?

Я не скажу, що я меломан. Я не так часто взагалі слухаю музику, більше новини. Але якщо заходжу в Apple Music, обираю якусь підбірку під настрій і навіть не завжди можу знати, хто виконує ту чи іншу пісню. Досить часто слухаю нейтральну музику, без виконавців. Також полюбляю класичну музику.


З ким хотіли б записати спільний трек?

До речі, сьогодні ввімкнувши Apple Music, обрала підбірку «Новинки дня» і мені потрапив трек Laud. Він дуже сподобався. Я б хотіла з ним заспівати, мені здається це був би прикольний дует. А якщо говорити про дівчат, то з Kola. Десь два місяці тому зловила себе на думці, що хочу цього. Але  я не знаю чи це просто бажання, чи прямо мета. А ще «Бумбокс» та Женя Галич спали на думку.  Насправді,  в нас дуже багато крутих виконавців, які розвиваються. З багатьма можна заспівати дуетом. І я безмежно рада, що в нашому просторі нарешті так мало російського лайна. І я закликаю всіх, хто ще не знайшов свій шлях без цього – будь ласка, любі, зупиняйтеся, в нас можна знайти набагато кращий продукт.


Про Нацвідбір на Євробачення. Чи побачимо ми Каріну на цьому пісенному конкурсі?

Це було б класно. Я б хотіла написати пісню про те, що хвилює всіх нас. Взагалі я минулого року думала про, те щоб взяти участь. Проте, були свої нюанси. Я не дуже люблю конкурси. Мені комфортніше не змагатися. Але хто зна, як все складеться, можливо все.  До речі, цього року мені дуже сподобалась пісня, яка буде представляти Україну на Євробаченні. Два дні точно не виходила в мене з голови.


Яка ваша найбільша перемога?

Не знаю, не можу назвати своєю найбільшою перемогою те, що я знялася в серіалі «Київ вдень та вночі». Кожен мій успіх - це комплекс різних подій, які були в моєму житті. І важливо про них пам’ятати. Дуже важливо не знецінювати свої досягнення. Успіх постійно змінюється. Навіть, якщо нам здається, що сьогодні ми нижче, як були вчора – це не так. Ми завжди рухаємось вгору. 


Чим ви пишаєтесь?

В моєму розумінні, в кожного з нас є чим пишатися. І в першу чергу ми повинні знати ХТО ми є і КУДИ ми рухаємось. Ми самі для себе маємо бути найбільшою підтримкою. Класно, коли є люди, які можуть розділити успіх, сум, які завжди поруч. Але ми повинні вміти самі дбати про себе і знаходити ті інструменти, які допомагають саме нам виходити з певних станів. Я пишаюся собою щоразу, коли виграю якусь внутрішню боротьбу.


Порада для наших читачів.

Життя дуже коротке. Насолоджуйтеся ним. Ми самі контролюємо хід нашого життя. Ми повинні бути максимально собою. І пам’ятайте, що кожен з нас унікальний, тому не зупиняйтесь і рухайтесь вперед.