Home

Системні розстановки: ефективний метод чи чарівна пігулка?

Якщо багаторічна психотерапія приносить лише тимчасове полегшення і не дозволяє раз і назавжди розквитатися із проблемою, що день за днем отруює кращі роки життя, ймовірно, вам варто придивитися до методу системних розстановок - одному з найбільш резонансних методів психологічної роботи, що гаряче обговорюються на сьогоднішній день. Деякі іронічно називають розстановки «самонавіюванням» або навіть «магією». Інші ж, спробувавши цей метод на собі, заявляють про його високу ефективність. Оксана Кормуш –майстер розстановок, нумеролог, кармолог,  магістр фінансових стратегій і  системних розстановок,тренер, діагностує та усуває фінансові та інші блоки. Оксана поділилася, як прийшла в системні розстановки, чому криза змушує людей задумуватися над якістю власного життя та що робити, коли у вас виявили фінансові блоки.


Контакти:

Телеграм @Ok_AnValiYA

+380509450742 - телефон і всі мессенджери

Сайт: https://www.facebook.com/kormush.ok

Телеграм : @Ok_AnValiYA

  

Оксано, ви майстер розстановок. Розкажіть детальніше про вашу діяльність. Що таке системні розстановки?

Спробую пояснити простою мовою аби кожен зрозумів, що таке системні розстановки. Діями людини керує підсвідомість. В підсвідомості багато різних установ, програм, які нам не належать. А те, що нам не належить – гальмує наш розвиток, викликає важкість, не дає нам досягати своїх цілей.  Розстановки – це метод, який допомагає людині побачити істину картину його підсвідомого. Це короткострокова терапія, що дозволяє за один або кілька сеансів впоратися з проблемою. Керуючись неусвідомлюваними мотивами, людина взаємодіє з усіма об'єктами у всесвіті – з людьми, предметами, із собою. Злиться, радіє, вирішує проблеми, будує плани на майбутнє виключно у межах своєї внутрішньої картини світу. Розстановки – це спосіб, за допомогою якого майстер демонструє людині наочно, як та чому він поводиться так, а не інакше, і чому проблема не вирішується, а цілі не досягаються.  Системні розстановки полягають в тому, щоб допомогти людині побачити ті властивості та якості, які вона не приймає в собі, вловити низку травматичних подій з минулого, що впливають на поточну ситуацію. Кожна система, заснована на порядку та ефективній взаємодії всіх її членів. Це допомагає людині зберігати  гармонію, робити конструктивні дії. Якщо порядок порушен, то вся система працює не на повну силу, або не працює, взагалі. Під час розстановок упорядковуються зв’язки, все стає на свої місця, витіснене з Системи повертаеться у вигляді внутрішнього ресуса. Це дає людині сили, нові ідеї, змогу діяти по іншому, досягати своїх цілей іншими, більш легкими шляхами. Але одразу зауважу, що розстановки – це не чарівна пігулка, після якої  житті змінится на краще по змаху чарівної палички. Доведеться докласти зусиль, діяти по новому.


А як давно ви займаєтесь системними розстановками? З чого все почалося?

З кризи 40 років, яка в мене почалась в 35 років (посміхається). Часто зміни в наше життя приходять через кризу, біль та протистояння. Так було і у мене. Ще з юності я мріяла стати психологом, але мій тато, який був лікарем, сказав, що це не престижно і грошей в цій професії ти багато не заробиш. Я відмовилася від даної ідеї і вступила до торгового технікуму, а пізніше, за допомогою своєї мами, я створила квітковий. До речі, бізнес існує досі та приносить мені прибуток. Тобто все життя я була достатньо прагматичною людиною, що займалась бізнесом, а в духовність мене не тягнуло. В 2014 році, коли в Україні почалась війна, я була вимушена покинути Донецьк та переїхала в Одесу. Звичайно, тут почалося нове життя і мені захотілось змінити свою діяльність, професію, зайнятись чимось нетиповим для мене. Саме в цей період я познайомилась з жінкою, яка «привела» мене в системні розстановки. Мені сподобався цей досвід, адже я відкрила для себе «новий світ», «нову себе». З цього і розпочалось моє навчання та довгий шлях трансформації. Кожна людина в своєму житті проживає певні періоди розвитку особистості. До 40 років ми проживаємо життя для людей (виходимо заміж, народжуємо дітей), а після 40 – живемо для себе. В цей період ми починаємо ставити собі питання: «А чи своє життя я проживаю?» Я почала відслідковувати свій стан та себе в цілому. Зовнішні я була впевненою людиною, але всередині мене вирували постійні сумніви, провина та терзання. Після того, як я спробувала себе в системних розстановках, я стала  впевненою в собі, в мене змінився внутрішній стан. Вже зараз я опираюсь на свої почуття, вмію вибудовувати комунікацію, маю чітке відчуття, що контролюю я, а що є не в полі мого контролю. Я більше не погоджуюсь на те, що мені не подобається, оберігаю свої кордони без почуття провини.

   

Оксано, а які переваги системних розстановок на ваш погляд?

З яким запитом варто приходити до вас?

По-перше, класичні методи під час кризи чи проблеми, вимагають  у рази більше часу, ніж системними розстановками. По-друге, кожен прагне знайти своє місце у житті. І клієнт, і майстер, якщо чесно. Системні розстановки – дивовижний метод, який дозволяє це зробити швидко та ефективно. Та так, що життя ділиться на «до» та «після». Серед запитів, з якими можна працювати даним методом, є: вирішення життєвих проблем, повторювані ситуації, коли здається, що життя йде по колу, заплутані ситуацій на роботі, в бізнесі, вдома, з друзями, з партнерами, у шлюбі, з дітьми, батьками, питання самотності, пошуку своєї половинки, свого призначення, проблеми вибору,  психологічні травми  та інше. Зупинити вибір на системних розстановках слідує тим, хто зіткнувся з: алергіями, панічними атаками, різними захворюваннями, онкологією. Крім того, розстановна робота відмінно корегує негативні родові програми, які часто повторюються з покоління в покоління і заважають людині реалізуватися в кар'єрі та особистих взаєминах, жити своє життя.

 

Щодо фінансових блоків — один із найпопулярніших запитів серед клієнтів. Чого люди хочуть найбільше?

В нас протікає багато різних енергій, одна з них – енергія грошей. На цю енергію впливає багато факторів: дитячі психологічні травми, батьківське виховання, соціум. Але є ще є родові програми, які можуть блокувати енергію грошей, наприклад досвід розкулачування. Як правило, запит «гроші», це зовсім не про гроші. Гроші – бліда тінь людських відносин. Ми проживаємо в матеріальному світі, де аби жити якісно, потрібні матеріальні блага. Не рідко у людей виникають фінансові блоки – це установки, переконання та внутрішні страхи, які не дають отримувати стільки грошей, скільки хочеться. Всі ці блоки ми збираємо з самого дитинства, часом навіть не помічаючи їхнього існування. Скільки б ви не працювали, грошей все одно нема? Навіть якщо до вас потрапляють великі суми, вони витікають, як вода? Більшість людей страждає від негативних підсвідомих установок, які не так просто виявити і викоренити. Найгірше те, що  підсвідомість керує цим процесом.  Від цього немає результату. Приведу приклад: людина хоче примножити дохід, але в підсвідомості є программа «Великі гроші – небезпечно=смерть». І підсвідомість корегує і формує дії особистості таким чином, що людина не може отримати більше грошей, чи зливає гроші. Нагадую! Цей процес несвідомий. Саме в системних розстановках ми працюємо над пошуком блоків, програм та ліквідацією обмежуючих переконань та неекологічних програм і енергій з їхньою обов'язковою трансформацією в ресурсні, потокові. Декому допомагає візуалізація, іншим – афірмації , але суть методів одна – сформувати нові фінансові звички і нові дії. Хочешь інших результатів – роби інші дії.