Home

Розкіш – бути собою! Ольга Щербина

Модельний бізнес у будь-якому віці чудовий по-своєму. Коли тобі 20, перед тобою відчинені всі двері, ти можеш бути еталоном краси та успіху. Коли тобі 30, ти — впевнена в собі жінка, з сім’єю та кар’єрою. Бути моделлю в 40+ незвично: руйнуються стереотипи та рамки, в які ти був закутий. Але настає легкість і радість від того, що можеш дозволити собі бути різною.

Для журналу GOSSIP magazine іінтерв’ю з Ольгою Щербиною – українською моделлю 45+, сміливою та відкритою жінкою, яка  крок за кроком йде вперед до мрії!


instagram.com/shcherbina.olga34


 

Ольга, розкажіть, чим ви займалися доки не спробували себе в моделінгу?

Взагалі за фахом я – бухгалтер та присвятила цьому ремеслу більше 20 років. Працювала на підприємствах харчової промисловості, економістом, бухгалтером. Наразі працюю в будівельній компанії головним бухгалтером і, насправді, дуже люблю свою роботу. Але в бухгалтерському обліку є один «неприємний» момент – це відсутність відчуття завершеності процесу, так для себе я це пояснюю. В тебе постійно купа задач і вона – безперервна. З часом це веде до професійного вигорання, як сталося у мене, на жаль. З цього стану я вмію виходити, але цього разу закрутилося так, що я здійснила мрію моєї юності – стала моделлю (посміхається).

 

Ви закінчили модельну школу «New Mature Models». Як наважилися спробувати себе у новому амплуа?

Все почалося з відчуття професійного вигорання. Я була незадоволена від того, що щоденно роблю. Постало внутрішнє відчуття, що я хочу змін: кардинально поміняти сферу діяльності або знайти хобі, від якого я буду «горіти» та не згасати. Так як я не знайшла серйозних причин для зміни основної діяльності, то почала прислухатися до себе та шукати, чим би я хотіла займатися для душі. І це став моделінг. З юності я була фанаткою Сінді Кроуфорд, із захватом дивилась покази мод та надихалася моделям на сторінках журналів. Довго не думаючи я вступила до модельної школи New Mature Models, це було у 2021 році. Закінчивши школу, я почала приймати участь в показах, зйомках, рекламних компаніях. У 2022 році я приймала участь у проекті для UA fashion TV – зйомки ролика для YouTube з відомим українським брендом. Також мала публікації в іспанських журналах, а в своїх соціальних мережах я ділюсь новими зйомками, підготовкою та результатами.

 

Ви вже пройшли певний шлях: покази, зйомки, реклама. Що вам подобається  більше всього в моделінгу?

Все (посміхається). Я обожнюю атмосферу, яка панує під час зйомок, показів, рекламних роликів. Мене надихає весь процес – від підготовки до закінчення знімального дня. Під час зйомок мене оточують творчі люди: від візажистів, фотографів до моделей моєї категорії. Ми надихаємо одна одну та я дякую собі, що прийняла таке рішення, а доля звела мене з чудовими людьми.

 

Ви надихаєте власним прикладом інших пробувати, не боятися та змінювати своє життя. Чи підтримали вас близькі та рідні у вашому виборі зміни діяльності?

Звісно! Близькі та рідні мене підтримали, особливо моя мама. Шкода, що вона не дожила до того часу, коли мої фото опублікували в іспанському журналі. Вона б мною пишалася. Деякі мої підписники, з якими ми в реальному життя не знайомі, а лише підтримували віртуальний зв'язок, писали мені приємні слова, компліменти, дякували за натхнення та сміливість. Багато жінок мого віку хочуть змін, але дійсно не всім вдається зібрали волю в кулак та йти підкорювати нові вершини. Дуже приємно знати, що мій досвід та шлях надихає інших жінок!

   

Модельна робота важка як морально, а й фізично. Як ви справляєтеся з усіма цими підборами, багатогодинними зйомками, показами, репетиціями?

Мені настільки подобається весь процес, я отримаю позитивний заряд, що такі «дрібниці» у вигляді підборів та 5-7 годинних зйомок – не відчуваю (посміхається). Так, не дивлячись на всю легкість та невимушеність моделінгу з екранів телевізора та фото в інтернеті – це важка праця. Люди звикли отримувати цю легкість та фантазійність на подіумі, як даність. Але коли ти поринаєш в процес, знаєш, скільки людей стоїть за одним фото, відчуваєш, що це зовсім нелегка професія. Але я це обожнюю! Останнім часом обов'язковими для мене стали репетиції, відпрацювання кроку, позицій та подання себе на подіумі чи перед камерою – це дисциплінує, таким чином я удосконалюю себе, треную, щоб під час знімального дня відчувати легкість. 

 

Ольга, а як ви бачите свою подальшу модельну кар'єру? Плануєте підкорювати світові подіуми чи хочете зосередитися на Україні?

Моделінг не є основним видом моєї діяльності, але я віддаю йому багато свого часу та емоцій. Звичайно, мрії в мене є: перше – пройтись по подіуму на UFW, а друге, було б цікаво спробувати себе на європейських подіумах.

 

Ви красива та доглянута жінка. Розкажіть, як доглядаєте за собою? Чи присутній спорт у вашому житті?

Дякую за комплімент! Молодість та краса – це робота над собою. Жінка за 40 повинна собі приділяти ще більше уваги, ніж у 30. Але мої секрети прості: головне — повноцінний сон (лягати спати не пізніше 23:00), їсти менше смаженого та жирного (все в міру), займатися спортом, радіти кожній миті життя і бути вдячною за все, що маєш і не маєш. Аби привести думки в порядок я йду гуляти пішки, поєдную корисне з приємним (посміхається).

  

Ви неймовірно творча і дуже динамічна людина, чи є у вас хобі? Що наповнює та заряджає вас позитивною енергією?

Наразі моделінг – це моє основне хобі і все, що дотичне до цієї професії. Я раджу всім, у кого є нереалізована мрія, наважитись та спробувати себе в новому. А ще зараз я навчаюсь в кіно школі Олександра Онуфрієва та хочу спробувати себе ще в акторській майстерності. Можливо скоро «зустрінемось» на головних каналах країни, хто знає, куди заведе життя!