Home

«Мої картини – казкові. Це відрізняє мене від інших»

Катерина Сергіївна – українська художниця зі Львова. Вона малює з дитинства та успішно пробує себе у багатьох техніках, її картини з кожним разом все цікавіші та чуттєвіші. Тендітна художниця ділиться зі світом безмежним обсягом, яким наповнений її такий незвичайний світ. Про творчість, виставку та казкові картини в інтерв'ю для журналу GOSSIP.


facebook.com/profile.

  

Катерино, ви сучасна художниця України. Розкажіть, як ви стали художницею? Це захоплення з дитинства?

Малювання – це моє найбільше захоплення з раннього дитинства. Я добре пам'ятаю, як маленькою змальовувала свої улюблені іграшки, могла декілька годин підряд провести час з олівцем та фарбами. В школі з нетерпінням чекала уроків по малюванню та завжди отримувала найкращі оцінки. Зараз мені 28 років і я не можу припинити малювати (посміхається). Є такий вислів: «Займись улюбленою справою і тобі не доведеться працювати жодного дня!» Я щаслива, що можу творити та достойно заробляти своєю справою.
 

В якому стилі ви пишете? Про що ваші картини?

Я пишу в стилі романтизм, мої роботи завжди яскраві, світлі, добрі та казкові. Думаю, що саме цим я відрізняюсь від багатьох сучасних художників. Мені важливо, аби в моїх картинах був сенс, таємна магія, яка зачаровує. Бачила, яку посмішку на обличчях інших викликають мої картини, занурюючи в дитячі спогади. Мої картини про добро, яке живе в кожній людині, про мир та спокій, про життя та щастя.

 

Ви художниця, що створює неймовірні, по-справжньому добрі картини, інколи - казкові. Це відображення вас та вашого внутрішнього?

Однозначно, так! Вірю в казку, вірю в те, що в кожній з нас живе маленька принцеса. Мрію, щоб мої картини додавали казковості у цей світ та віру в світле, добре майбутнє. Картини – це нагадування, що кожна з нас може бути принцесою, незважаючи на сучасність. Це правда, що художники передають на полотні те що криється у них всередині – в моїй душі все настільки добре та світле, що я навіть в своїх картинах не використовую чорний колір.

 

А як на вас та вашу творчість вплинула велика війна в Україні?

Після початку повномасштабного вторгнення, серед художників стало тенденцією робити виставки про війну в України. Погоджуюсь, що це важливо в наш час, переносити емоції та почуття на полотно, але я не хотіла бути як усі інші, не хотіла втрачати свій «почерк» та стиль. Я вважаю великою задачею сучасних митців надихати інших людей своїми картинами на силу, міцність, перемогу, щастя і радість, спокій та задоволення.

 

Чим або ким ви надихаєтесь починаючи нову роботу? Кажуть, що творчі люди творять лише від натхнення.

Бути в постійному пошуку натхнення – є моєю важливою місією, адже для творчих людей це надважливо. Для цього я багато подорожую, надихаючись місцинами інших країн, подорожую по Україні та вбираю колорит різних куточків Батьківщини. Також відвідую цікаві місця: театри, музеї, виставки, дивлюся гарні фільми, наповнюю свої будні прекрасним щодня.

   

Катерино, цікава ваша думка: деякі говорять, що сучасне мистецтво - «не таке». Раніше було краще. Чому люди недооцінюють сучасних художників, митців? Що б ви їм відповіли?

Іноді я і сама не розумію сучасне мистецтво (посміхається), проте процес пізнання мистецтва є надзвичайно цікавим та надихаючим для мене. Свої роботи я намагаюсь зробити максимально зрозумілим для багатьох людей, але кожному митцю знайдеться місце в цьому світі. Кожен знайде свою аудиторію, поціновувачів. Я віднайшла свій стиль і  навколо себе збираю людей, яким до вподоби моє бачення світу.

 

А чи можна придбати ваші готові роботи? Чи ви працюєте лиш на замовлення?

Так, в мене є готові роботи, які можна придбати. В своїх соціальних мережах я постійно показую свої картини, а також процес їхнього створення. На замовлення я також працюю, тому якщо вам подобається моя творчість, з радістю напишу для вас дещо особливе!

 

Катерино, а чи думали ви над власною виставкою? Плануєте масштабувати свою творчість?

Звичайно! Вважаю, що це важливий крок в кар’єрі для кожного художника. Я планую власну виставку і мрію, щоб це відбулось якнайшвидше, а для цього готова докласти максимально зусиль. Для мене це дуже відповідальний крок, тому я ретельно готую та підбираю свої роботи до виставки. Хочу щоб виставка пройшла на достойному рівні! Обов’язково про це повідомлю в своїх соціальних мережах, як тільки все буде готово.

 

Впевнені, що кожна ваша картина - особлива. Не складно вам з ними «розлучатися»?

Навпаки (посміхається). Коли я віддаю власну картину, моя душа сяє, адже тепер комусь вона принесе радість. А мені це додає натхнення для створення нових, ще більш цікавіших робіт.