Home

«Якщо запит клієнта не можливо виконати в одній країні, отже ми знайдемо таку країну в якій можливо!»

Компанія «Lawtter Solutions» спеціалізується на юридичному супроводі бізнесу, що допомагає масштабуватися компаніям на міжнародній арені. А засновницями юридичної компанії «Lawtter Solutions» є дві успішні українки, які поєднують не лише красу та чарівність, а й розум, амбіції та наполегливість у своїй роботі.

Про шлях в юридичній сфері, підтримку найкращої команди, успішнi проєкти та інше розповіла співзасновниця компанії Вікторія Пустовойт.


https://lawtter.solutions/

  

«Юрист – це професія, в якій закладено великий потенціал для того, щоб робити світ краще!». Чи погоджуєтесь ви з цим гаслом?

І так, і ні (посміхається). Юрист – це професія, в якій закладений великий потенціал не тільки робити світ краще, але і покращувати рівень та якість життя, роботи його простішим, зрозумілішим та справедливим!

 

Вікторія, ви практикуючий юрист, керуючий партнер юридичної компанії «Lawtter Solutions». Розкажіть, з чого почалася ваша юридична діяльність?

Моя кар’єра в сфері юриспруденції розпочалась ще зі студентських часів, в Харкові, коли я мала можливість працювати в юридичній компанії. Так як компанія була невелика, я мала змогу попрактикувати усі сфери права та попрацювати як і з поліцією, так і представляти інтереси клієнтів в судах по земельним, корпоративним спорам. Тоді я і вирішила, що для мене є дуже важливим і цікавим працювати саме з бізнесом. Адже, це інші люди, точніше, люди іншого мислення. Люди-драйвери, які ніколи не зупиняються, люди натхнення та мрій, які будують не тільки свої бізнес імперії, але і бізнес культури. Наразі ми працюємо з клієнтами по всій Європі, Азії та США.

 

А на чому спеціалізуєтесь саме ваша компанія? Які послуги пропонуєте?

Lawtter Solutions – це команда професіоналів, без перебільшень. Для успіху на юридичній арені важливо завжди і в усьому шукати корінь проблеми і пропонувати вирішення проблемних завдань, а не лише «висвічувати» ризики та складності. Потрібно бути корисним, потрібно хотіти допомагати, вміти співпрацювати та співпереживати – і тут ми найкращі. Наша компанія спеціалізується на юридичному супроводі бізнесу, ми допомагаємо масштабуватися на міжнародній арені. Займаємося саме організаційно-юридичною складовою, реєструємо компанії, відкриваємо рахунки в фінансових установах, отримуємо ліцензії, допомагаємо з отримання ВНЖ, робочих та інвестиційних віз.

  

Разом із партнеркою ви створили та керуєте «Lawtter Solutions ». Чи виникають розбіжності під час роботи?

Це доволі поширене питання. Секрет нашого успіху простий – в синергії. Ми розуміємо, що це наша компанія – наша «дитина». Компанія, де в кожного є своя роль і працюємо заради успіху. Сьогодні юрист повинен «почути» свого клієнта, виокремити юридичне завдання у клієнтському запиті, зуміти грамотно поставити мету для себе та команди, встановити чіткі параметри, рамки проекту та, нарешті, сфокусуватися на результаті та його користь для спільної справи. А ми знаємо, заради чого та кого працюємо! Тому розбіжностей не виникає, маючи спільну мету – впевнено крокуємо до її реалізації.

 

Розкажіть, як будується ваш робочий день, як плануєте робочий графік? При робочому завантаженні є чи у вас хвилинка для відпочинку або час для тренувань, кіно, хобі?

Мій робочий день поділений на декілька частин. Деякі задачі прив’язані до конкретного часу, там, де мені потрібно бути за будь-яких умов, а деякі задачі – плаваючі, адже ми працюємо із клієнтами з різних юрисдикцій. Тому, коли одні уже йдуть відпочивати, інші – починають свій робочий день та готові до великих звершень. При такому завантаженні час на відпочинок повинен бути, адже емоційне вигорання не змусить довго чекати. Я надихаюся та відпочиваю від буденності в школі «RealCinema», яка була заснована видатним актором театру та кіно, також продюсером – Євгенієм Олійником. Саме заняття в його школі дають можливість подивитися на світ по-іншому, перезавантажитись. Після занять із професійними викладачами завжди виходиш наповнений позитивною енергією, новими ідеями та бажанням працювати ще ефективніше.

 

Вікторія, як ви думаєте, з чого починається особистісний ріст та саморозвиток людини? Як ви прийшли до того, що маєте зараз?

Особистий ріст та саморозвиток починається з усвідомлення власної відповідальності за своє життя. Адже, як говорили великі: «Ми з вами не дерева, ми можемо рухатися». З цього все починається – з розуміння такої простої істини. Саме тоді ми починаємо помічати всі ті можливості, які у нас є та чекають митті реалізації. Мій шлях не був простий, були помилки, не без цього, але головне – не зупинятися, визначати цілі та впевнено рухатись вперед. А особливо, коли у вас є така чудова партнерка – Катерина Озерова, як у мене (посміхається).

 

Ви з тих людей, які постійно знаходяться в навчанні — маєте 5 вищих освіт, знаєте та вільно володієте 6 мовами, що не може не дивувати та вражати. Це ідеальне планування свого життя чи жага до більшого керує вами?

Я навіть більше скажу, що навчаюся навіть зараз (посміхається). Наразі я проходжу дипломну програму від ICA. Як казав Сократ: «Я знаю, що нічого не знаю», тому жага до поглиблення знань, жага до нового завжди керує та керувала мною. Найголовніше – не перетворитися в вічного студента та не забувати, що ще є життя.

 

Вікторія, ви проживали в Японії. Розкажіть, як життя там вплинуло на вас та ваше світосприйняття?

Японія – це неймовірна країна, яка повністю відрізняється від будь-яких інших. Вона своєрідна. Про неї я можу розповідати вічно, адже їхня культура, менталітет, природа та люди – це зовсім не схоже на те, до чого ми звикли. Але найголовніше, вона навчила мене ніколи не здаватися, бачити прекрасне навколо себе та цінувати кожний момент в житті!

  

Яскравий колір волосся, впевнений погляд, розкуті образи - це про вас! Ви розриваєте шаблони про те, як «має виглядати» юрист. Вам подобається епатувати?

Мені не подобається бути в шаблоні. Ба того, наша компанія не мислить шаблонно, у нас завжди є своя ідея та бачення на будь-яку із проблем. У нас є гасло: «Якщо запит клієнта не можливо виконати в одній країні, отже ми знайдемо таку країну в якій можливо!»