Home

На варті краси та затишку

 

Усе, до чого вона прикладає руку – по істинні приречено на успіх! 18 років у бізнесі, 2 проекти, які надають широкий спектр послуг, роблячи акцент на красі, естетиці та затишку. Про шлях до створення бізнесу, успішнi проєкти в часи війни розповіла власниця компанії «Helena beauty SPA» та «Aromatic•89•» – Олена Шульга.

 

@helenalahes

@helenabeautyspa

@aromatic89_ua

Сумська обл.

м. Шостка

вул. Знаменська 12-А , салон Helena Beauty&SPA

тел.: 0666140014

0966140014

Олено, більше 18 років ви займаєтесь бізнесом в Україні. За ці роки наша країна проходила різні етапи, які також впливали на бізнес. Чи не жалкуєте ви, що обрали шлях підприємниці?

Як підприємниця я себе реалізовую з 2006 року, за цей період змінилися сенси, цілі, а наш життєвий фон повернувся на 180 градусів. За цей час постійно змінювалась я. Та незмінним залишається моє прагнення до самореалізації і головної мети – бути корисною суспільству. Для себе я бачу це через підприємництво і розвиток своєї справи. Завдяки завзятості та впевненості в успіху, мої проекти набирають обертів. Ми маємо хороші фінансові показники, завоювали репутацію на ринку України, а для мене це надважливо!

  

А який ви чули найрозповсюджуваніший стереотип щодо жінок в бізнесі? Вам доводилось боротися з ними?

Я жінка. Я професійно роблю жінок красивими. Мене народила і виховала неймовірна жінка. Іноді я бачу жінок наскрізь... Я знаю, на що здатні жінки. Я працюю з жінками. Я дружу з жінками. Деяких із них вважаю своїми музами (посміхається). Я заряджаюся від жінок! Можна по-різному ставитися до жінок у бізнесі та стереотипів, але однозначно одне – ми рушійна сила цієї землі! І це важливіше за будь які стереотипи.

 

Олено, ви засновниця спа-салону та beauty expert. Стереотип щодо бізнесу у сфері краси був досить довго. Насправді ж - це складний бізнес, з купою підводних каменів. Як ви працюєте та розвиваєтесь сьогодні?

Під час першого локдауну, в період коронавірусу, я зрозуміла одну важливу річ – треба втриматись, щоб не трапилось. Дуже часто ціною касових розривів, виснаження всіх своїх ресурсів, але вистояти, щоб всі знали, що ми працюємо! Ми відкриті і чекаємо на вас, через місяці, роки і відстані! І зараз це особливо актуально. Не здавати позицій, не відмовлятись від бьюті чи спа-направлень, на які зараз дуже складно знайти спеціалістів, бо багато хто виїхав за кордон, або у більш безпечні регіони. Більше того працювати на перспективу і відкривати нові галузі. Так, цього року ми запустили нові апаратні методики: вклались в обладнання, в навчання майстрів і зараз маємо базу не тільки для вирішення естетичних проблем, а й відновлення здоров’я. Працюємо з проблемами опорно-рухового апарату, а це важливе направлення для реабілітації наших бійців і ветеранів після поранень. Цей зліт стався завдяки нашій цілеспрямованості й вірі в себе, у свою справу та команду.

  

Нещодавно ви стали партнером та ексклюзивним представником європейського бренду Aromatic 89 в Україні. Розкажіть, чому вирішили займатися парфумерією?

Я адепт постійного зросту, пошуку та втілення своїх найсміливіших бажань (посміхається). Я абсолютно вільна у самовираженні та не

хочу бути у якихось рамках. Типу – власниця бьюті-бізнесу і все. Ну чому так має бути? Хто сказав, що жінка має реалізуватися тільки в чомусь одному? Я хочу прожити неймовірно насичене та цікаве життя, спробувати себе скрізь, де мені цікаво. А зараз мені цікаво пізнавати цей світ через аромати!

 

А яка ваша концепція та ідея? Взагалі естетика парфумерії та ароматів у приміщеннях зараз притаманна багатьом.

Зараз той час, коли для українців слово дім і все, що з ним пов’язано –  набуло нових, більш глибоких сенсів. Страшні реалії, коли хтось втратив свій дім через ворожі ракети, що зруйнувала його, або залишив свою домівку і виїхав за кордон. Я помічаю неймовірну рису всіх українок – створювати ту незабутню і аутентичну атмосферу дому, де б цей дім зараз не знаходився. Привносити у нові домівки, постійні або тимчасові, всю ту ніжність, затишок і атмосферу, складовою якої є і аромат. Чи задумувались ви, чим пахне ваш дім? Може – це аромат свіжоспеченого пирога, маминих парфумів, чистоти, свіжих півоній та чебрецю. Мені хочеться, щоб кожна господиня обрала з нашої лінійки арома дифузорів, яка, до речі, включає 30 унікальних нішевих ароматів, саме той, що дасть їй відчуття свого рідного дому, безпеки і надій на краще майбутнє.

 

А який ваший улюблений аромат? Ви любите складні поєднання чи навпаки? На що звертаєте увагу при виборі аромату для себе та для дому?

У бренду Aromatic•89• є своє гасло: «WE TOUCH YOUR FEELINGS» – «Ми зачіпаємо ваші почуття». І я точно знаю, що кожен аромат пробуджує  щось потаємне і глибоке. Бренд має багато представництв по всій Європі, і в кожній країні є свій аромат-фаворит. В Україні – це Majesty: складний аромат, де переважають освіжаючі аромати листа чорної смородини, конвалії, жасмину й абрикоса. Мені здається саме так пахне наше українське літо. Чи наприклад, у кожного із нас є уявлення, як пахне розкіш, і всі вони втілені в ароматі Old Million – аромат, яким пахнуть дорогі готелі і бутіки. Аромат Black Grapes – односкладовий аромат зрілого червоного винограду, що пробуджує спогади про виноградники Криму у серпні, з бурштиновими гронами стиглого винограду. Кожен із тридцяти ароматів Aromatic•89• має унікальну нішеву композицію, які не залишать вас байдужими. До речі, у нас крім домашньої лінійки дифузорів, представлені три види автопарфумів, також є косметична лінійка по догляду за волоссям, тілом і обличчям, люксова серія парфумованих засобів для прибирання. Цікаві варіанти подарункових наборів. Все частіше до нас звертаються представники бізнесу за послугою аромадизайну і аромаклінінігу, щоб за допомогою ароматів створити необхідну атмосферу, або приховати небажані аромати парфумованими композиціями.

   

Олена, чи не страшно було починати розвиток нового бізнесу під час повномасштабного вторгнення?

В епоху хаосу не можна завмирати! Потрібно постійно рухатися вперед! Всім відома реакція на стрес –  бий, замри, біжи. І певний час з повномасштабного вторгнення я перебувала в стані повного морального виснаження і завмирання. А в такому стані дуже важко віднайти ресурс. Треба бігти, або бити (посміхається). Щось робити, щоб триматись самій і тримати всіх інших, хто тримається за тебе. Створювати нові робочі місця, донатити на ЗСУ, не забувати при цьому жити і разом йти до перемоги!