Home

Альона Самолюк: кожна жінка індивідуальна та неповторна

Професіоналізм, підготовка до процедури перманентного макіяжу та досвід майстра відіграють найважливішу роль. Майстер повинен чудово  зрозуміти побажання клієнта, від цього залежить і  результат. Але і клієнту  необхідно довіряти своєму майстру, прислухатися до його порад та рекомендацій. Отже, майстер має бути досвідченим. Поговорили із топ-майстром перманентного макіяжу Альоною Самолюк, яка більше 15 років присвятила себе beauty сфері. Вона знає, як створювати красу навколо себе та надихати інших, її роботи наповнені незвичайним почерком та уважним підходом до всіх деталей. Але головне — вона вміє втілювати усі задуми в реальність завдяки своєму таланту. Альона сертифікований міжнародний  тренер та майстер ПМ  в Україні  та Європі, засновниця власних  салонів краси в Україні та Італії, виступає в ролі спікера та судді на чемпіонатах в Європі, ОАЕ, Великій Британії. Спеціаліст по видаленню тату та ПМ. Про натуральний перманентний макіяж, про міфи та актуальність ПМ сьогодні – в інтерв'ю для журналу GOSSIP magazine.


https://www.instagram.com/aliona_samoliuk


 

Альона, beauty сфера — одна із найскладніших сфер в карʼєрній реалізації. Це і конкуренція, і робота з людьми, постійне підвищення кваліфікації. Ви — топ-майстер з перманентного макіяжу. Скажіть, як прийшли до цієї діяльності?

17 років свого життя я невпинно віддаю красі (посміхається). Починала з візажу, а перманентним макіяжем займаюсь 9 років. Мені завжди подобалось працювати з людьми, я їх розуміла з-пів слова, відчувала їхні потреби та вміла підкреслювати красу, тому працювала з легкістю та в задоволення. Сьогодні це переросло у власний салон в Україні та Італії. ПМ – досить складна професія, адже вона в собі охоплює ще додаткові спеціальності, якими має володіти майстер. Це і навики психології, де в роботі з клієнтом ти виступаєш підтримкою, наставником; це і багато медичних аспектів , потрібні знання у галузі гістології, дерматології, вірусології, тощо. Це робота з навиками естетичного бачення та візажу, адже ти працюєш з обличчям та процедурою, яку, умовно, завтра «не змиєш»; це і робота з соціальними мережами, де конкуренція серед майстрів шалена, а ти маєш виділятися. Але коли ти бачиш чудові перетворення клієнтів всього за 2 години роботи, їхні щасливі очі, коли чуєш неймовірну кількість позитивних відгуків - це просто надихає, надає крила. Ти розумієш, що потрібно йти тільки в перед, розвиватися, приносити радість та впевненість людям. Отже це є улюблена робота твого життя!

 

Ви робите жінок неймовірно красивими, підкреслюючи природні дані за допомогою технік ПМ. Яких естетичних цілей можна досягти за допомогою перманентного макіяжу?

Ми дійшли до тих технік, коли перманентний макіяж став на стільки натуральним, і більшість клієнтів студій перманентного макіяжу звертаються за послугою не тільки тому, що з її допомогою можна перетворитися: надати форму бровам, губам, зробити очі і погляд виразнішими, а вії візуально густішими. Нерідко жінки роблять ПМ з метою приховати явні недоліки: шрами, алопецію, відновлення ареоли , асиметрію та інше. Завдяки перманенту жінки, які мають недоліки, можуть почуватися впевненіше. Сьогодні перманент у професійних руках — це мистецтво , яке підкреслює ваші  найкращі сторони. Це натурально, естетично, виглядає як нюдовий макіяж, з плавними та градієнтними переходами. Я люблю надавати погляду виразності, вустам — чутливого відблиску та спокусливого тону, обрамляти природний ріст брів в гарну форму та надавати ефекту густоти. Але в той же час намагаюся залишити кожну жінку індивідуальною та неповторною!
  

Альона, ви проводите курси по ПМ для новачків та професіоналів. Розкажіть, як і де можна повчитися саме у вас?

Так, я проводжу різні види навчання та підвищення кваліфікації не тільки для працюючих майстрів а  й для тих хто тільки  бажає оволодіти  навиками цієї чудової професії в Україні, Італії та за їхніми межами. Коли я побачила, що можу поділитися своїм досвідом, знаннями з іншими людьми, коли відчула, що готова, тоді й зародився мій курс. Наразі я працюю в команді з найкращими  тренерами, яких поєднує академія ПМ «Sviato Academy », яка є  лідером на ринку перманентного макіяжу у світі. Щодо навчання: в рамках академії я проводжу свій курс, один з яких – для початківців. Це великий базовий курс на 7 днів (3 зони: очі, губи, брови). Є також курс для профі, який триває 6 днів і за цей час ми відпрацьовуємо навички на 18 моделях. Подібний курс дає круту практику. Але загалом, для кожного студента ми підбираємо те, що саме йому потрібно, що відповідає запиту та кваліфікації. Мені приносить величезне задоволення бути викладачем, передавати весь досвід, знання, розкривати таємниці, навчати новому, щоб ті, хто прийшов до мене, стали на декілька сходинок вищими у своїй роботі, лише напрацювання досвіду – ось що найважливіше у професії майстра ПМ. Кожен майстер-клас потребує ретельного відпрацювання. Тільки тоді нові знання переходять у практичні навички.

 

Багато жінок побоюються робити ПМ, адже так багато міфів навколо цього. Які є показання та протипоказання до ПМ?

Насправді, негативна думка про перманент пішла ще зі слова «татуаж», коли так 10-15 років тому називали, по суті, тату на обличчі, яке являло собою глибоке та травматичне внесення пігменту в шкіру. Його, на жаль, важко вивести та він має неприродні відтінки — синій, зелений і т. ін. Але сьогодні перманентний макіяж — це легкий, нетравматичний метод з пігментами нового покоління, що гарно і природно виглядає, не змінюючи колір, та повністю виходить з тіла, якщо ви не поновляєте його або ж бажаєте змінити і форму, і колір з часом. Тому головне — довіритися професіоналу та не економите на процедурі, і ви отримаєте результат на 1000% кращий, ніж очікували. І я вже не кажу про неймовірну зручність, яка дозволяє економити мінімум пів годинки зранку на макіяжі та виглядати завжди на всі 100! Але варто заздалегідь проконсультуватися з майстром та лікарем щодо протипоказань перманентного макіяжу. Категорично протипоказано робити ПМ за наявності вірусних захворювань, порушенню згортання крові, при загостреннях шкірних захворювань в зоні ПМ, вагітності. Про перелік усіх захворювань, що є протипоказанням для мікропігментації, має розповісти майстер. До питання догляду після процедури слід поставитися серйозно, оскільки від цього залежить результат перманентного макіяжу.

 

А чи було так, що ви відмовляли в процедурі? Якщо так, за яких обставин?

Так, в перманентному макіяжі є нюанси, через які я можу відмовити. Перше – це результат якого очікує клієнт, наприклад ми не зможемо зробити красиву  класичну  стрілку при навислому повіку, чи збільшити форму губ за допомогою ПМ. По-друге – якщо людина бачить гарне фото губ, де після процедури вони мають невеликий набряк, і клієнт думає, що вони такими і залишаться, то я  це теж проговорюю і поясню, що ПМ виконує іншу функцію. Для збільшення об’єму губ потрібно звертатися до косметолога. По третє – молоденькі дівчата, які мають досить гарні  природні брови, але хочуть зробити ПМ. Це така вікова група, якій я часто відмовляю. Адже зробити завжди встигнемо, а от повернутися до своїх натуральних – складніше.

  

Ви вже багато років в професії і знаєте, що без навчання — нікуди. Кожного року зʼявляється те нове, чому майстрам потрібно вчитися аби бути конкурентним. Чи підвищуєте ви свою кваліфікацію сьогодні?

Звичайно! Я працюю виключно на результат і мені подобається робити людей красивими, щасливими. А найбільша нагорода для мене, коли мої клієнти повертаються до мене за послугами , та їх готовність чекати мене.Для  мене це показник успіху! Вже 2 роки як я переїхала до Італії і нещодавно відкрила  салон тут, але також продовжую працювати  в Україні, підтримую свій салон та клієнтів. Скоро теж планую в Україну, де у мене вже все розписано, адже клієнти кажуть: якщо не ти до нас, то ми до тебе в Італію (посміхається). Саме тому я можу назвати себе успішною. Ця сфера діяльності дала мені можливість реалізувати всі мої мрії, починання, бути впевненою у собі, самостійною, стати затребуваним майстром та викладачем. Все це є складовими мого успіху. Секрет простий. Це працьовитість та чесність. Я чесна стосовно своїх клієнтів, колег, себе. Тому, звичайно, над підвищенням кваліфікації, вивчення нових технік, форм я завжди працюю, щоб залишатися цікавою для своїх учнів та клієнтів! В нашій професії без цього ніяк!

Любіть те, чим займаєтесь. Пам'ятайте, що це не тільки робота, яка приносить прибуток, а й справа всього вашого життя.