Home

Мрії не працюють, якщо не працюєте ви

Перманентний макіяж – актуальна, трендова та популярна процедура серед сучасних жінок. Про особливості цієї «чарівної палички» зі світу краси розповідає топ-майстер та викладачка перманентного макіяжу з десятирічним досвідом, власниця студії краси – Євгенія Халітова.


instagram.com/permanent_khalitovayevheniia

  

Євгенія, ви сертифікований топ-майстер перманентного макіяжу. Розкажіть, що привело вас у beauty сферу? З чого почався ваш шлях?

Ще з юності мені подобалось наносити макіяж, фарбуватися, створювати ідеальні стрілки та однакові брови (посміхається). 11 років тому я вирішила, що раз мене ця сфера манить, варто займатися цим професійно. Я пішла вчитися на курс по архітектурі та формуванні брів, а далі – «понеслось». В моїй професії головне – не зупинятися. Цим вона і прекрасна, адже немає однакових людей, однакових брів, війок та обличь. Кожного дня ти працюєш з новими людьми та створюєш красу кожному індивідуально. Далі були курси по ламінуванню війок, а вже потім – перманентний макіяж. Те, чим я займаюсь сьогодні, вдосконалююсь та беру нові вершини!

 

У кожного майстра є своя фішка! Яка у вас? В чому ви - неперевершена?

По-перше – я завжди розвиваюсь. Усі нові техніки, пігменти, кольори проходять ретельний відбір. По-друге – я творча людина, 100% візуал, адже до кожної клієнтки я підходжу індивідуально та завжди пораджу, що буде прикрашати її, а не створювати, так звані, шаблонні брови. Мені подобається робити мою роботу художньою, а не просто «під копірку». Процедура вимагає надзвичайної професійності та точності при виконанні, великого досвіду та естетичного бачення від майстра. Оскільки процедурою передбачено втручання у цілісність шкірних покривів, дуже важливу роль грає безпека проведення процедури та належні умови, адже найменша похибка може мати негативні наслідки на вашому обличчі. Я відповідальна, а рекомендації від моїх клієнтів говорять самі за себе!

 

Перманентний макіяж — це той вид послуг, який «не зітреш», «не перефарбуєш», умовно, завтра. Ця процедура надовго з клієнтом. Але сьогодні, одна з найпопулярніших послуг — видалення старого або неякісного ПМ. Чи беретеся ви за дуже складні роботи? Та скільки сеансів у вас займає видалення?

Так, складні роботи – завжди специфічні. Звісно краще не експериментувати та одразу зробити якісну послугу. Але, якщо трапилася халепа, то вихід є. Невдалий або застарілий перманент можливо видалити або частково висвітлити за допомогою лазерного апарату та спеціальних ремуверів. Цим я також займаюсь. У деяких випадках можна обійтися без видалення та перекрити старий перманент. Це дуже індивідуально і визначається під час попередньої ретельної консультації: як відбуватиметься заживлення, який буде результат, скільки часу потрібно та сеансів. Все залежить від того, на скільки глибоко забитий татуаж, і якщо це «легка» робота з сірим відтінком – може бути і 2 сеанси (ремувером або лазером), а інколи – 5-8 сеансів, при цьому чергувати лазер з ремувером, і спостерігати за процесом заживання. Робити висновки одразу дуже складно. Тому я пропоную консультацію, на якій ми обговоримо усі деталі та нюанси.

 

А як ви прийшли до викладання? Багато хто так і залишається майстрами, але не йдуть вперед. Ви - навпаки!

Я з тих жінок, для яких самореалізація – один із важливих етапів у житті. Б‘юті індустрія на даний час безперечно одна із найперспективніших сфер, в яких можна досягнути висот, особливо для дівчат та жінок. Перевірено на власному досвіді. Я люблю розвиватися і це стосується усього, не лише роботи. З дитинства я мріяла бути вчителем, життя склалося інакше, але в пам'яті це залишилось (посміхається). Мені клієнти, друзі, постійно говорили, що у мене дуже класно виходить все розставляти по поличкам, пояснювати так, що зрозуміти може кожен. Були клієнти, які просили навчити їх процедурі ПМ. Тож до викладання я підійшла серйозно: пройшла навчання по тренерству, адже тут теж потрібна майстерність. Пам’ятаю свої перші навчання – це було лячно, але з кожним разом я ставала впевненішою, звертала уваги на недоліки та покращувала курс, удосконалювала програму. Я бачу результати учнів, кожен, хто проходив моє навчання – сьогодні працюють. Я спостерігаю за ними і дуже тішуся! Мені приємно і важливо, що я даю користь іншим.

 

Ви є засновницею студії краси. Скажіть, як сьогодні ваш працює ваш бізнес? З повномасштабною війною багато салонів зачинили своє двері. Як вам вдається втримуватись на плаву?

Якщо майстер любить свою роботу, багато працює, а не імітує, якщо майстер наполегливий – то все вийде! І втримуватися на плану, і бути затребуваними, і не зважати на конкуренцію. Для того, аби салон працював та був постійний потік клієнтів, потрібно мати гарний підхід до клієнтів, ретельно підходити до вибору матеріалів та обирати якісне. Не економити на цьому. Наполегливість, якість та бажання працювати не на кількість, а на якість.

   

Євгенія, нещодавно, окрім перманентного макіяжу, у вас з’явилася нова послуга - тату! Розкажіть, як у вас виникла ідея для цього напрямку?

Ніколи не думала, що я буду займатися татуюваннями (посміхається). Але клієнти, які ходять до мене роками, постійно просили зробити їм тату. Адже у мене легка рука, я впевнено працюю з машинкою для ПМ. Я подумала: а чому б і ні? Зібравшись із думками я закупила потрібний матеріал і приступила до першої роботи. Це було татуювання на всю руку (від кисті до плеча), неймовірно красивий малюнок з яким я впоралась на 100%. Я відчула, що мені подобається працювати з тату. Усі ідеї, які я втілюю в життя, чудесним чином «дарують» мені мої клієнти. Вони хочуть, щоб тільки я робила їм певні процедури, бо довіряють мені. Я за це їм вдячна і дякую за натхнення, рекомендації!

 

Ви працюєте не лише в Україні, а в Іспанії. Цікаво, а в цьому графіку ви знаходите час для себе? Як відпочиваєте та відволікаєтеся від роботи?

Пропрацювавши без вихідних кожного дня з 7:00 до 21:00 майже 8 років – я дійшла до стану вигорання. Проаналізувавши, я зрозуміла, що так більше не можна, потрібно відпочивати, адже без якісного відпочинку тебе чекає вигорання, як майстра. Зрозуміла, що потрібно робити собі вихідні і почала діяти. На даний момент я все встигаю. І якісно проводити час із чоловіком, вивчати нові іноземні мови, проходити курси, читати, гуляти, генерувати ідеї, встигаю консультувати учениць і працювати з клієнтами. А ще знаю, що коли любиш роботу, то вона перетворюється на оплачуване хобі. Тож навіть після кількагодинного робочого дня, на ногах, із постійно піднятими вгору руками, після роботи із десятком клієнтів приходжу втомлена додому, але щаслива. Бо нести в світ красу, радість і гарний настрій для людей не менш важливо, як отримувати їх самій.

   

Я б хотіла звернутися до майстрів-початківців, які закінчили базові курси і лише починають працювати: дівчата, потрібно працювати, працювати і працювати. Працюйте над собою, над власним розвитком, не стійте на місці, проходьте навчання на підвищення кваліфікації. Мрії не працюють, якщо не працюєте ви. Я сама у цьому переконана, і транслюю іншим: сфера краси – це про постійний саморозвиток. Лінивим і нездатним до змін там не місце. Якщо ви будете наполегливими, ви побачити на скільки буде віддавати вам ваша робота, коли ви вкладете в неї свій час!

Бажаю усім розвитку, процвітання та йдіть наполегливо до своєї цілі!