Home

“Залишатися в тіні я вже не маю бажання”: український співак і композитор Нікіта Кісельов розповів про те, ким бачить себе насправді


Нікіта Кісельов — один з найвідоміших виконавців та композиторів сьогодні. Його пісні виконують десятки артистів української сцени, а власні треки одразу ж стають хітами. Сповнений кохання співак та композитор в інтерв’ю для GOSSIP розповів про творчі плани на майбутнє, поділився подробицями особистого життя та вперше прочинив завісу, кому насправді присвячує пісні.

 

Нікіта Кісельов — один з найвідоміших співаків та композиторів зараз. Однак ким ви вважаєте себе більше: співаком чи композитором? 

Насправді ці дві професії є невіддільними одна від одної, тому що я дійсно вважаю, що кожен артист має висловлювати свої почуття в піснях. І саме професія композитора допомагає мені як співаку озвучувати те, що я відчуваю. Тому і співак, і композитор для мене — невіддільні одна від одної роль. 


Про що пісні Нікіти Кісельова? 

Перш за все мої пісні про велике почуття, яке називається любов. Воно зустрічається майже у кожного в житті та дає багато сил рухатися вперед. Я вважаю, що у часи війни та темряви саме любов дуже рятує, дає нам сили та окрилює. 

 

Чим ви живете як артист? З чого складається ваш день?

Останнім часом я маю багато концертів, тож мій день складається з переїздів, готелів, нових концертних майданчиків та зустрічей з моїми слухачами. Коли в мене є вільний день в Києві, я намагаюся весь вільний час приділити роботі. Постійно працюю над новими піснями й загалом контентом, який я створюю для своїх слухачів, над своїми роздумами й новими ідеями. Звісно, є і зустрічі з рідними, друзями, і теплі вечори в себе вдома — це також важлива складова мого дня. 


Всі ваші пісні присвячені шаленому коханню до жінки, кому співає Нікіта Кісельов?

Мої пісні не тільки про мене та мої почуття, вони ще про тих людей, які мене оточують, про ті історії, які я чую. Насправді неможливо написати стільки пісень про власні почуття. Тому передусім ці пісні про людей. Та сама жінка – це образ, який я малюю собі в голові кожного дня. І кожен раз, сідаючи за нову пісню, я малюю новий образ. Щиро хочеться, аби кожна моя слухачка впізнавала в цих піснях себе. Саме для цього вони і створюються.


Ви є автором хітів багатьох українських співачок. Що ви відчуваєте, коли чуєте власні пісні в чужому виконанні?

Я вже дуже давно пишу пісні, ще з 12 років. Був доволі тривалий проміжок часу, коли я займався і дійсно жив виключно композиторською діяльністю. Це тривало рівно до того моменту, поки моє життя не змінилося і я не усвідомив, хочу співати самостійно. Дійсно, мої пісні співають дуже багато українських співачок та співаків. Я відчуваю велику гордість за те, що можу дати своє бачення творчості наших прекрасних виконавців, які вкладають в мої пісні своє дихання, душу та відчувають їх іноді навіть краще, ніж я міг собі уявити. Я дуже вдячний їм за те, що вони співають мої пісні та люблять їх.

 

Якби вам довелося обирати: бути лише співаком чи лише композитором — яким би був ваш вибір?

Зараз ніякий. Я б не обрав серед цих двох професій, оскільки вважаю, що моя творчість як виконавця – невіддільна частина композиторської діяльності. Написання музики – це в першу чергу про те, що я хочу сказати. Зараз я вже не маю бажання залишатися в тіні та писати пісні іншим артистам. Проте знаєте, я б, можливо, і став кимось іншим: бізнесменом чи художником.


Нещодавно ви повернулися з туру містами України. Концерт в якому місті вам запам‘ятався найбільше?

Так, ми вже давно гастролюємо, і нещодавно завершився мій тур Україною, який приніс багато нових емоцій, зустрічей і знайомств з новими містами. Нарешті ми зустрілися з багатьма глядачами, з якими давно хотіли побачитися. Виділити одне місто було б неправильно, адже у кожному глядачі дарували свою енергію та любов. Але, напевно, найбільш важливим для мене став виступ у госпіталі для наших військових. Такі концерти завжди додають ще більше сили та віри, особливо коли дивишся у очі наших захисників. Це завжди про чесність, відкритість та щемливість. Я дуже щасливий, що можу хоч трошки відволікти наших захисників та подарувати позитивні емоції.


Які у вас є творчі плани? Чим плануєте дивувати своїх слухачів?

Зараз я шукаю нові цікаві ідеї, і одна з них — створити чоловічий дует. Окрім сольних пісень, я міркую над тим, хто міг би заспівати зі мною мою нову пісню. Вона вже написана, і восени, я сподіваюся, здивувати своїх слухачів чудовим чоловічим дуетом.