Home

Self-made WOMAN Вєнцек Зореслава

Зореслава – власниця beauty-студії в Польщі «Zora Nail», майстер манікюру, учасниця Чемпіонатів, інструктор та авторка курсів для майстрів нігтьового сервісу. Зі звичайної дівчини, які приїхала в пошуках реалізації, до справжньої бізнес-леді, яка виборює своє місце під сонцем. Зореслава – інструктор, що має учнів по всьому світу, а на її авторські курси готові їхати з Німеччини, Австрії, Швеції! Про віру в себе, шлях до успіху та підтримку – в інтерв'ю для журналу GOSSIP!


instagram.com/zoreslava_nails_instruktor

Nails Studio by Zoreslava Wiencek

WhatsApp +48668925954

 

Зореслава, ви перетворили роботу майстра нігтьового сервісу у справжнє мистецтво та власний бізнес. Розкажіть, з чого почалась ваша історія?

Моя історія далека від казки «Попелюшки» Шарля Перро, але сьогодні я є тою, хто сміливо може сказати – все, що я маю, я створила сама завдячуючи власній силі, стійкості характеру та незламності духу! 9 років тому я переїхала до Польщі в достатньо складному моральному стані. Тоді в Польщі українцям було дуже складно: відсутність офіційного працевлаштування, тяжка робота, низька оплата труда, відсутність медичного страхування. Ще тоді я не знала, чим хочу займатися та як саме реалізовувати свій потенціал, але знала точно, що мене чекає велике майбутнє. Пам’ятаю, як з подружкою в університеті за кавою жартували про те, як круто було б мати власний салон краси (посміхається). Але мені було не солодко в Польщі, одна проблеми заміняли інші, в Україні мене чекав мій 2-х річний син, а я планувала все ж заробити кошти. Пізніше я переїхала в прекрасне польське містечко, в якому по сьогоднішній день знаходжусь. Але вже зараз я жінка з власною справою, бізнесом та сином!


Ви відкрили власну beauty-студію в Польщі. Скажіть, чи не страшно було розпочинати бізнес в новій країні?

Звичайно, що страшно (посміхається). Я вже декілька років до цього працювала у студії в наймі майстром манікюру. Але напередодні відкриття студії, за певний час до цього, коли я ще працювала в наймі, роботодавці вчинили зі мною дуже паскудно – не виплатили кошти. І я, людина, яка поміняла не одну роботу в Польщі, яка вже стомилася від циклічних подій вирішила, що все, досить відкладати те, що має статися – я знайшла приміщення, зареєструвала фірму і понеслося! На початку я здавала місця в студії іншим майстрам, працювала сама і не планувала когось брати на роботу. Але дівчата, майстрині нігтьового сервісу, почали запитувати чи немає у мене роботи для них? Тому наразі у мене є 3 оформлених майстра. Паралельно я шукаю приміщення для студії-школи – для великого навчального центру, адже довгий час я навчаю майстрів як інструктор. Я зібрала майже всі документи для відкриття, тому мої курси тепер будуть ще комфортніші!

  

Про український сервіс в Європі вже знають усі. Які для вас важливі аспекти в роботі з європейськими клієнтами?

Є такий міф, особливо в українок, які приходячи працювати в студію просять в клієнти лише українок, адже бояться, що європейські жінки «складніші» в роботі, або не зможуть їм догодити. Я розвінчую цей міф, адже, до прикладу, польки менш вимогливі ніж українки. Але усі клієнти, приходячи в студії в Європі, хочу лише красивий та безпечний манікюр. Це не залежить від національності (посміхається).


А сьогодні ви більше майстер чи все ж бізнес-вумен? Яка роль вам ближче?

Я і мама, і бізнес-леді, інструктор, донька та реалізована жінка (посміхається). Намагаюсь тримати баланс між усіма сферами життя!


Ви отримати сертифікат, який дає право проводити навчання для майстрів нігтьового сервісу. Це обов’язковий етап – отримання сертифікації?

На щастя, в європейських країнах вже давно започаткована тенденція, де аби викладати курси, стати інструктором потрібно отримати відповідні документи та підтвердити свої навики. Таким чином відсіюються ті, що ще не готові або не мають відповідних знань аби навчати інших. Тому я пройшла курс для інструкторів та склала його на відмінно аби довести, що я володію відповідними техніками, розуміюсь на безпеці та матеріалах. Я маю сертифікат, який надає мені право на території Польщі викладати курс майстрам нігтьового сервісу.


Розкажіть детальніше про ваш авторський курс, який користується популярністю.

Курс, умовно, поділяється на 2 групи: для майстрів на підвищення кваліфікації та для майстрів початківців, тобто базовий курс. 80% дівчат, які звертаються до мене – це початківці, які хочуть отримати якісну базу знань для роботи майстром манікюру. Я щаслива, насправді, коли мої учениці отримують задоволення від процесу, від того, що у них все виходить. Також нещодавно я підписала угоду з адміністрацією міста: вони відправляють до мене на навчання дівчат, які стоять на польській «біржі праці», аби ті отримали нову професію. Це шанс для дівчат навчатися в мене безкоштовно!

 

Серед ваших учнів є не лише українки, а й німкені, грузинки, польки, білоруски і тд. За чим саме до вас приходять? Це знання, атмосфера, підтримка?

Все разом! Для мене великим показником є те, що дівчата які проходять мої курси, одразу йдуть працювати в студії де можуть якісно надавати послуги, або відкривають власні студії, або передають знання своїм працівникам. Більше 70% дівчат повертаються до мене знову і знову за підвищенням кваліфікації, за новими техніками та мотивацією! До прикладу, майстри повертаються та проходять курс педикюру, моделювання іншими методами, наприклад – «викладний» френч. Курс створений зі всіма нормами та стандартами, де панує не лише крута жіноча атмосфера, а й якісні знання, після яких ви точно зможете повірити у власні сили та працювати!


Зореслава, ви амбітна та цілеспрямована, впевнено крокуєте своїм шляхом. Що допомагає вам тримати себе в ресурсі та досягати все нових вершин?

Мабуть, люди, які траплялися на моєму шляху, зробили мене тою, ким я є сьогодні! Я не живу в статусі «довести всьому світу» хто я є і чого варта, але в своєму житті я рідко отримувала підтримку від чоловіків, навпаки, в моєму житті були абюзивні стосунки, після яких я довго приходила в себе. Це було і моральне, і економічне насилля. Після цього я зрозуміла, що варто надіятися лише на себе і на той час моєю найбільшою підтримкою стала моя мама та мій син! Я дуже люблю свою роботу, в мене купа амбітних планів, які найближчим часом я планую реалізувати. Тому я хочу порадити жінкам не дозволяти себе зламати, не зневірюватися в собі та ставити цілі та не боятися!