Home

Лігоцька Ірина: про любов до себе, життєві принципи та ресторанний бізнес

Наша героїня інтерв'ю -  яскравий прикладом сучасної жінки, яка по-справжньому розуміє цінність саморозвитку та любові до себе. Лігоцька Ірина – успішна рестораторка, яка за 25 років відкрила 4 ресторани! Також, спеціально для наших читачів Ірина поділилася принципами, які  допомагають їй залишатися гармонійною та впевненою в собі, навіть у такому буремному сьогоденні. Тож, візьміть до уваги ці інсайти та знайдіть у них приклад для свого власного самовдосконалення!

 

instagram.com/ligotska.life

Ірино, більше 25 років ви працюєте в ресторанному бізнесу. Розкажіть, як так сталося, що ви вирішили пов’язати своє кар’єрне життя саме з цією сферою?

Взагалі за професією я фармацевт-провізор, але ж покликання та професія – це різні речі (посміхається). Своєю відповідальністю та повагою до людей, а особливо до мами, я вирішила йти вчитися туди, куди направила мене вона. Адже за професію вона була якраз фармацевтом. Мама виховувала мене сама, а я по мірі своєї поваги до неї закінчила інститут з червоним дипломом. Так, як вона хотіла. Але ні одного дня за професією я не працювала (посміхається)! Насправді, я довго та плідно працювала аби сьогодні гордо назвати себе рестораторкою! Мені важливо було зробити в нашому маленькому містечку не просто успішні заклади, які приносять людям задоволення в їжі, а й естетичне задоволення. Ресторанна справа прийшла до мене не випадково, я вважаю. Адже люди, які зустрічалися мені протягом життя – дійсно не випадкові. Не буває випадковостей! На разі я безмежно задоволена, що обрала саме цей напрямок – робити людей трішечки щасливішими. Коли людина сита – вона стає добрішою (посміхається), тому я та уся моя команда – робимо гарну справу. Моя ціль та мрія – навчити людей задовільнять свої потреби не тільки в їжі, а в естетиці відпочинку. Звертати увагу на те, з чого ви їсте, як вас обслуговують, яка навколо атмосфера, розрізняти та пробувати різні страви. Сьогодні у мене є 4 заклади, якими я пишаюсь і точно скажу – я не помилилася!

 

За 25 років роботи ви пережили зміни президентів в Україні, 2014 рік, ковід та повномасштабну війну. Як вам вдається знову і знову не опускати руки, а навпаки - рухатись вперед?

Кожен підприємець за своє життя стикається з різними обставинами, але, на мою думку, варто завжди опиратися на внутрішні відчуття. У мене є гасло, з яким я вже багато років йду по життю: «Не зупинятися не зважаючи на обставини та негаразди!». Я з тих людей, які готові працювати в будь-якому випадку, адже зупинитися – легше всього, але як тоді підійматися та відновлюватися – це питання. Я дуже люблю свою роботу, своїх гостей і не дозволю обставинам впливати на те, що я роками створювала. Так, нам теж було складно, але я, як приклад для усієї команди, а вони приклад стійкості для мене, зробили все від нас можливе!


Минулого року ви проводили бранчі у власному ресторані, де зібрали жінок та обговорювали цікаві теми: стиль, енергія, одяг та тренди. Чи плануєте проводити ще?

Обов’язково! Це був експеримент, який вдався на 100%. Для мене важливо створювати навколо себе речі та події, які несуть в собі сенс. Тому і з’явилася ідея зібрати прекрасних жінок, де за декілька годин вони зможуть поринути у зовсім інший світ. Адже за щоденною рутиною ми забуваємо про те, що ми жінки, що можна одягнути підбори та сукню просто так і поринути в атмосферу краси з іншими жінками, отримавши неабияку користь.

  

Ви чудово одягаєтесь, в своїх соцмережах демонструєте образи, кожного разу дивуючи та вражаючи все більше! А що для вас є одяг? Ви завжди були модницею?

Я люблю самовиражатися через одяг, створювати нові образи, обожнюю капелюхи та цікаві поєднання кольорів. При цьому всьому я чітко впевнена, що одяг – це не головне. Головне те, що всередині, те, що в душі. Але якщо ти особистість, впевнена в собі жінка, ти маєш відрізнятися від інших власним стилем, через одяг демонструючи свій характер, свій стержень. Я хочу показати іншим, що ми можемо бути різними, не зважаючи на соціальні ролі, які ми виконуємо в життя – будь ти мамою, бізнес-леді чи дружиною.


Бути бізнес-леді, тримати завжди руку на пульсі, започатковувати все нові ідеї - потребує сил та стійкості. Як ви відпочиваєте? Чи вдається вам балансувати між роботою та особистим?

Мій відпочинок – це чудово проведений час з сім’єю, з донькою та чоловіком. Для мене сім’я – це моя найбільша підтримка. У доньки була мрія – побачити Париж і цю мрію я виконала. Після подорожей у мене виростають крила, я готова поринати у всі процеси роботи з новою силою. Остання поїздка була у В’єтнам і ця країна, по-справжньому, залишила слід в моєму серці. Ці краєвиди, колорити, люди та їжа – це було неймовірно. До речі, після цієї поїздки я надихнулася на проведення першого бранчу (посміхається). Мені справді вдається балансувати, адже я налаштувала усі процеси в житті так, що все знаходиться на своїх місцях.

  

Ви жінка - приклад! Успішний бізнес, втілення проектів та бажань, подорожі. Здається - життя мрії!  Що б ви порадили жінкам, українкам, які сьогодні відчувають занепад та зневірилися в собі. З чого почати?

Перше, що мені прийшло на думку – це підписатися на мій Instagram (посміхається). Останнім часом я ділюсь своїм життям, своїми принципами та цінностями, з якими крокую по житті доволі успішно і чую від жінок, моїх підписників, що я їх мотивую. Інколи мені пишуть про те, що мої слова надихають і завдяки цьому люди наважуються на те, про що давно мріяли. Я хочу порадити жінкам, по-перше – навчитися знаходити задоволення і радість у простих речах. Адже саме у дрібницях і ховаються щасливі моменти життя, які складаються у велику картину. По-друге – зрозуміти, що для тебе сьогодні є важливим. Чи з тією ти людиною поряд? Чи це та робота, на яку ти витрачаєш свій час? Чи коло людей, твоє оточення – тебе задовольняє? Я за те, щоб не йти проти себе. Жінки особливі, ми заслуговуємо на щасливе життя!


Ірино, ви надихаєте інших, але цікаво, що чи хто надихає вас?

В моєму житті є багато людей, які з’явилися не випадково і саме в них моя сила! Всесвіт дарує мені людей, якими я не просто пишаюсь та надихаюсь, вони для мене є прикладом: це амбітні, реалізовані та цілеспрямовані люди, які є моєю підтримкою, а я відповідно – їхньою. Але найбільшим натхненням для мене є моя сім’я, моя донечка та чоловік. Мій чоловік – це справжній мотиватор і людина з великої літери, адже він може мене сприймати такою, яка я є – і досягаторкою, і кар’єристкою, десь сильною, а десь по-жіночому – слабкою. Адже, дати жінці можливість бути собою – це треба мати дуже сильний характер! Не ламати, не прогинати під стандарти, а мати сміливість та відвагу проявлятися так, як вона того хоче сама. Я щаслива, що мене оточують люди, з якими ми співпадаємо по цінностях та поглядам на життя!