Home

Я працюю не з проблемами, я працюю з бажаннями!

Іноді здається, ніби для кількох поколінь у роді написаний один і той же сценарій: усі чоловіки спиваються або рано вмирають, усі жінки виходять заміж за аб'юзерів або не виходять зовсім, ніхто не може вирватися з бідності... Прикладів можна навести багато. Езотерики пояснюють це явище кармою, психологи — передачею досвіду та установок, які й формують долю. Як же розірвати ланцюг та змінити сценарій, позбутись установок, обрати власний щасливий життєвий шлях ? Поговорили з Мариною Єфімчук Марина – трансформаційний коуч, психолог, ведуча трансформаційних ігор, авторка проекту «Код жінки».


instagram.com/marina.iefimchuk

 

Марино, розкажіть про ваш трансформаційний шлях. Як ви дійшли до того стану, який сьогодні маєте? До відчуття, що ви – жінка!

Завдяки трансформаціям, які я пройшла та проходжу до сих пір, я почала нарешті відчувати те, що таке насправді бути жінкою. Буває послухаєш відео з YouTube де кажуть про те, що ти маєш бути жіночною, чуттєвою, ти маєш надихати, кайфувати від життя. Але постає питання – а як це? Як це відчувати себе чуттєвою, відчувати дійсно свободу та задоволення від життя? А як це кайфувати від того, що я жінка? Що це взагалі таке? І, насправді, цього не поясниш словами, це можна лише відчути, прибравши те, що блокує відчуття тобою цих станів. Адже вони від природи є в кожної жінки. Сьогодні я, напевно, та жінка, яка нарешті стала на шлях відчуття і розкриття в собі, як це насправді проживати та відчувати, що таке взагалі жіноча природа і на що вона здатна.


А що чи хто вас надихнув отримати психологічну освіту та поринути в коучинг?

Я сама себе надихнула! В один рік у мене рухнуло все – здоров'я, відносини, мої кар'єрні амбіції. Я була на межі життя та смерті. Саме в той момент, я пам'ятаю, як стою в ванні перед дзеркалом, дивлюся на себе і розумію, що мені 25 років, а перед собою я бачу виснажене, хворе тіло. Я запитала себе: а що далі? Кому я така потрібна, який чоловік захоче взагалі мати сім'ю, а як я буду працювати? Я дивилась на себе і розуміла: у мене є два варіанти – або я щось роблю, щоб змінити все, що відбувається або я стану «овочем». Або я просто вмираю, або шукаю шляхи і роблю все, що тільки можливо. І от тоді я почала шукати причини, саме тоді почались навчання. Тобто по факту, з самого початку мене не цікавили інші люди. Мене цікавило – вижити. І я почала робити все! Коли я змогла допомогти собі, я відчула внутрішню енергію допомагати іншим.  

 

Марино, ваші терапевтичні сесії творять дива. Як відбувається ваша сесія? Як вам вдається змінювати долі людей?

Люди просто до себе вертаються (посміхається). Мої сесії – це не класична сесія у психолога, це надзвичайно глибокий процес. До мене на сеанс прийшла дівчина з певною особистою проблемою, вона мені сказала, що жила з цією проблемою 15 років, а за одну сесію нам вдалось зцілити її та повернути їй відчуття щастя та натхнення, які були заблоковані. Людина сама по собі – це прекрасна структура, але нашарування певних кармічних історій, родових програм, психологічних травм, які тягнуться з дитинства – заважають. Сесія починається завжди із запиту. Наприклад: не можу знайти відносини, не відчуваю себе сексуально або присутній розлад харчової поведінки, ігроманія, аб'юзивні відносини. Запит є – далі я погружаю людину в медитативний стан, з’єдную з ближньою і внутрішньою суттю. Певною технікою я дістаю з неї ту частину, ту субособістість, яка травмована або в якої насправді родова чи кармічна програма. Ми її дістаємо, людина її бачить, вона з нею говорить. Далі ми працюємо окремо з її травмованою частиною, витягаємо причину збою, шукаємо першопричину, коли створився цей негативний сценарій. Знаходимо корінь, відповідно, певними техніками його змінюємо, зцілюємо. Тут дуже часто «вилазить» чужі висновки, чужі програми, чужі установки. Ми прибираємо їх та створюємо щасливий сценарій, той, де вона має все, де вона знає, як отримати бажане, де вона має ресурси для цього. І вже оцю частину загружаємо назад у людину!


Як не доводити до критичної ситуації? Що є першою причиною, щоб відчути в собі якийсь дзвіночок?

Момент, коли треба звернутися до спеціаліста – це коли ти розумієш, що тебе щось не влаштовує. Для кожного критична ситуація абсолютно різна. Для когось – це коли ти втрачаєш здоров’я або розійшовся з партнером і розумієш, що не виходить створити щасливі відносини. Або, наприклад, ти займаєшся по життю тим, від чого ти не отримуєш задоволення. Еталоном має бути стан щастя і задоволенням: собою, відносинами в парі, здоров'ям, матеріальному достатку і соціальним статусом. Якщо ти відчуваєш стан незадоволення і не розумієш, що з ним робити, саме тоді потрібен той, хто допоможе.


Мотивація є, але до дії доходять не всі. Ви прописуєте стратегію клієнтам? Тобто це покрокова інструкція, як жити?

Насправді, інструкцію, як жити, людині, крім неї, не дасть ніхто (посміхається). Чому я кажу, що я просто вертаю людей до них самих? Тому що, коли ти чистий від установки, наприклад, у відносинах або у грошах, неважливо від сфер, коли з тебе прибирається викривлення і в тобі живе чисте нутро – ти сам відчуваєш бажання своєї душі: як ти хочеш та що для цього потрібно. Світ дає, світ посилає можливості, адже він зчитує твій стан. І вже далі твоя відповідальність: чи ти йдеш на зустріч, чи ти береш цю можливість, чи ти робиш цю дію, чи ні. Відповідальність на вас, а спеціаліст може вам дати інструмент, провести вас до вас самих, істинних!

 

Марино, ви авторка проекту «Код жінки». Розкажіть детальніше, про що ваш проект. Яка його місія?

Місія – повернути жінку до самої себе. Проект «Код жінки» створений для очистки, зцілення та трансформації жінки від всіх тих нашарувань і викривлень, що не давали жити з відчуттям власної жіночої природи. Це онлайн-проєкт, тривалість якого – один місяць. Він розбитий на чотири блоки. Кожен тиждень це один блок. Перший тиждень: ми працюємо з внутрішньою дитиною – вивільнення внутрішньої дитини, зцілення її, працюємо з сепарацією і створенням внутрішніх люблячих та підтримуючих фігур мами і тата. Другий тиждень – це робота з сексуальністю, чуттєвістю, зцілення і очищення внутрішньої жіночої природи від усіх установок. Третій тиждень –  реалізація. Тут ми прибираємо досвід і невдачу реалізації, або пошук свого покликання, утихомирюємо внутрішнього самокритика, прописуємо цілі. Четвертий тиждень – відносини, де ми очищаємось від зав’язків з колишніми партнерами. Вертаємо собі всі ресурси, частини себе, які залишили в тих відносинах, вичищаємо всередині сценарії відносин з деструктивних на щасливі. Це щоденні практики, а двічі на тиждень – живі ефіри, терапії, сесії зі мною.

 

І я хочу сказати кожній, хто прочитає це інтерв'ю: "Люба, ти можеш мати все, про що ти мрієш і чого бажаєш! Просто потрібно зцілити те, що в самій тобі досі не дає цьому матеріалізуватися в твоїй реальності. І це не просто слова. Це висновок, сформований завдяки досвіду клієнтської роботи вже з понад сто жінками!

Стань тією, хто наважилась пірнути у свою глибину та відродити власну силу жінки, та не стала звужувати себе, аби підлаштуватись під чиїсь норми та очікування! Якщо відчуваєш імпульс до цього - Дій і ми прийдемо до бажаного результату разом! Ти в цьому не одна! Я вірю безумовно в Силу творити, що є в Жінки і хочу, щоб нарешті повірила  та відчула її в собі і Ти!