Home

Легендарна пісня Миколи Мозгового "Край, мій рідний край" у виконанні Софії Єгорової

Легендарна пісня "Край, мій рідний край" отримала нове життя. Співачка Софія Єгорова випустила нову версію відомої пісні Миколи Мозгового, яку люблять мільйони людей по всьому світу. 

 

У 2022 році пісня "Край, мій рідний край" набула нової сили та значення. Бо багато людей мріють про мир, хочуть повернутись у свої домівки, чоловіки захищають нашу землю. Все це і є сила народу та сила рідної землі - України. 

- Я рада і вдячна, що родина Миколи Мозгового надала мені право виконувати цю пісню і дати їй нову сторінку життя. Я дуже поважаю творчість Миколи Петровича, в академії, де я навчаюся, щороку проводять вечір пісень Миколи Мозгового. На кожному академ-концерті обов'язково лунають його пісні. Мої улюблені - це «Ти не дзвони», «Прут Ріка» та «Край, мій рідний Край».

Для мене було важливим зробити гарну і сучасну версію відомого хіта. Коли я принесла пісню на студію Дмитру Сисоєву та Вадиму Пороткову, вони довго гадали і вагались, адже якщо в тебе є шедевр, то перероблювати його треба дуже обережно і цікаво. Тобто, знайти «сукню» до пісні, яка б їй пасувала, від дизайнера-музичного-стиліста. Так воно й вийшло - стиль виявився зовсім іншим, проте пісня не загубила свого шарму в музичному плані. На студії ми вигадували семпли, гралися з тональністю і в результаті - від планового «наброску» відійшли зовсім в іншу сторону ) Від результату я Кайфую кожною клітинкою своєї душі. Мені дуже хочеться, щоб моя версія пісні "Край, мій рідний край" стала наснагою для людей, могла дати натхнення та віру у майбутнє! - розповіла Софія Єгорова. 

 

На обкладинці нового синглу Софія у білій ніжній вишиванці, вітер розвиває волосся, а руки простягаються до неба та сонця. Символічно назва пісні поєднала краплі води та квіти - все це є символи мирного життя та майбутнього України.  

 

Слухайте онлайн "КРАЙ, МІЙ РІДНИЙ КРАЙ" Софія Єгорова 

Історія виконання та появи цієї пісні у репертуарі Софії почалась ще 10 років тому. Саме з піснею "Край, мій рідний край" Софія Єгорова представляла Україну у Латвії, Македонії, Італії, острові Тенеріфе, Грузії, Болгарії та інших країнах світу.   

 

- "Край, мій рідний край" - є дуже знаковою, це моя перша пісня в репертуарі 2012 року, коли я приймала участь у міжнародних конкурсах. Цікаво згадати, перше її виконання було у костюмі парубка ) Я співала, танцювала присядку, потім знімала свою козацьку шапку та у мене розпускалось довге волосся і я показувала залі, що я дівчинка. Завжди були гучні оплески. Через якийсь час я зробила нову версію - в гарному українському костюмі з Андріївського узвозу, з красивим вінком із помаранчевих квітів. Тоді аранжування було оригінальним, у стилі Горана Бреговича, і таким зберігалося протягом довгого періоду часу на всіх конкурсах. Потім була перерва і я не співала її. 

Змінююся я - змінюється репертуар. І зараз я відчула нову силу цієї пісні! Я вірю, що пісня "Край, мій рідний край" буде вам до душі так само, як і мені, я її обожнюю. Зараз ця пісня стала ще більш актуальною. - поділилась Софія.