Home

Алла Мазур звернулася до українців: «Якщо болить душа під час війни, пишіть вірші»

Ведуча марафону «Єдині новини» від 1+1 Алла Мазур долучилася до поетичного артпроєкту «Буремні вірші» і прочитала вірш перекладачки з Києва Оксани Волошиної. Твір був написаний у перші місяці війни росії проти України.

 

Глядачі звикли чути голос Алли Мазур, що розповідає новини з екранів телевізорів. Але у цьому проекті ведуча з зовсім іншими інтонаціями – ніжно і чуттєво - прочитала вірш, сповнений словами любові і невимовної туги усіх українських дівчат, які відправили своїх коханих на війну.

«Я читала і перечитувала цей вірш… і щоразу з іншим відчуттям… бо надто великий згусток емоцій у простих словах. Хотілося прошепотіти: бо дуже інтимно, тільки для нього… Хотілося повторювати, монотонно і вперто: як відчайдушну молитву, заклик до неба… Хотілося кричати: повернись живим!!! Кожен! Коханий! Найсильніший і найкращий в світі!

Це ніби молитва. Тисяч жінок і дівчат, хто провів своїх найдорожчих на фронт. І так само пірнають в прірву страху, щоб виринути з неї з вірою і надією», - говорить Алла Мазур.

Коханий Оксани Волошиної, авторки вірша, теж захищає батьківщину.

«І кожне побачення може бути останнім… - пише авторка. - А інакше ніяк, бо хтось мусить. І так хочеться по-жіночому затулити, сховати, але... Ніщо не заспокоїть, тільки його голос, погляд...»

Алла Мазур закликає всіх українців долучитися до артпроєкту і ділитися своєю творчістю - адже так легше перенести біль війни.

«Зараз разом можна творити ще одну, емоційну і поетичну історію нашої боротьби. І я разом з командою закликаю всіх. Переливаються ваші почуття в час війни у вірші - пишіть! Поділіться - болем, сталевою впертістю, вірою і любов‘ю».

Започаткував артпроєкт “Буремні вірші” співзасновник музичної премії Yuna Павло Шилько. У ньому взяли участь багато відомих людей: Маша Єфросиніна, Володимир Остапчук, MONATIK, Юлія Саніна, Артем Півоваров та інші.