Home

#ArtistsForUkraine: Жінки. Війна. Сила.

Нобелівська жіноча ініціатива, Фонд BMW імені Герберта Квандта і громадська організація United For Ukraine об’єднали зусилля, щоб підтримати українців і показати світові незламність і силу українських жінок та їхню роль у невпинній боротьбі за мир, свободу й демократію.
 

27 травня 2022 року на сайті media.art з’явиkась цифрова лімітована колекція робіт відомої української художниці Маші Реви. Її твір «Жінка, що лежить» привертає увагу до звірств, скоєних російською армією на території України.

 

«Буквально за сотню кілометрів від місць, де постійно лунають повітряні тривоги і вибухи, люди живуть собі звичним життям. Я сподіваюся, що вони ніколи не відчують тих жахіть, які пережила я та всі українці. Проте люди повинні розуміти, що війна ближче, ніж їм здається. Різниця між мирним небом і небезпечним небом війни — разюча. Я вірю, що людство спроможне зупинити цю війну, а люди мають владу вимагати цього. І ми всі повинні долучатися в межах своїх можливостей», — стверджує Маша Рева.

 

Кошти від продажу лімітованої цифрової колекції витворів мистецтва в у рамках ініціативи #ArtistsForUkraine, започаткованої United For Ukraine, будуть спрямовані на зйомки і постпродакшн документального фільму «Жінки. Війна. Сила».

 

У середині червня лавреатки Нобелівської премії миру відвідають Східну Європу, щоб підтримати українських активісток і активістів, які борються за мир, права людини, незалежність і процвітання України. Гостями стануть Ширін Ебаді (Іран), Таваккул Карман (Ємен), Джоді Вільямс (США) і Лейма Ґбові (Ліберія).

 

Історичний візит задокументує відома українська кінорежисерка Ірина Цілик (зняла фільм «Земля блакитна, ніби апельсин», що отримав нагороду кінофестивалю Sundance 2020). Ірина Цілик відома неординарним художнім підходом до теми війни, гендерної рівності, прав людини та жіночої сили.

 

Прем’єра документального фільму запланована на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у вересні 2022 року. Відтак фільм, який демонструє силу і дух українських жінок, буде показано у різних країнах світу.