Home

Павло Зібров, Артем Пивоваров та Алла Мазур читають поезію війни у проєкті “Буремні вірші”

До нового арт-проєкту “Буремні вірші” продюсера Павла Шилька, в якому відомі українські зірки читають поезію, що була створена під час повномасштабної війни Росії проти України, долучились відомі українці – співаки Павло Зібров, Артем Пивоваров та телеведуча Алла Мазур.

 

Зірки озвучили та “оживили” силою свого голосу вірші молодих та досвідчених українських поетів, що були написані в перші три місяці російської агресії під впливом почуттів, переживань та страждань, завданих війною. Відеовірші були покладені на музику, доповнені асоціативним відеорядом та опубліковані на YouTube.

Нагадаємо, що до першої частини увійшли відеовірші Маші Єфросиніної, Володимира Остапчука, Олега Панюти та Павла Шилька.

“Складні часи народжують сильних людей, а сильні й незламні українці творять нову історію й закарбовують її у віршах, - вважає Сергій Затула, ко-продюсер проєкту. –  Доведено, що віршотерапія має психотерапевтичний ефект, тому ми робимо цей проєкт для всієї країни задля душевного зцілення українців”.

До другої компіляції увійшов відеовірш у виконанні  метра української естради – Павла Зіброва, народного артиста України. Він читає вірш Артема Сенчило "На битій градами дорозі". Автор написав цей твір під впливом подій 40-го дня війни та виклав свої враження від пережитого у своєму поетичному щоденнику у  Facebook.

Вірш Володимира Юдіна “Коли зустрінемось ми знову” зачитав найстихійніший артист України Артем Пивоваров. В ньому передані переживання, біль та мрії про зустріч з родиною чоловіка, що відправив своїх жінку та дітей за кордон, в безпечне місце, якомога далі від війни. 

Телеведуча Алла Мазур ніжно і чуттєво прочитала вірш “Заспокой мене, милий, поглядом” Оксани Волошиної, сповнений словами любові і невимовної туги всіх українських жінок, які відправили своїх коханих на війну. Коханий авторки твору теж зараз захищає Батьківщину, свої емоції від переживань за чоловіка вона виплескує у своїй поезії.

“Це постійне відчуття напруги. Розуміння, що кожне побачення може бути останнім, а інакше ніяк, бо хтось мусить, – ділиться Оксана. – І так хочеться по-жіночому затулити, сховати, але...  Ніщо не заспокоїть, тільки його голос, тільки його погляд”.

Закриває другу компіляцію арт-проєкту “Буремні вірші” його автор – Павло Шилько –  співзасновник музичної премії YUNA, відомий теле- і радіоведучий. Він зачитав вірш "Я з тих..." поета Василя Логая. До речі, саме цей твір надихнув Павла на створення проєкту і,  водночас, став його першою ластівкою. В ньому йдеться про те, що всі українці, хто на передовій, хто в тилу робить все можливе, аби наблизити перемогу,  що “кожен з нас, то майже гармата, що ворога спалює в чорну золу”.

Арт-проєкт ще продовжується і продюсери закликають українців приєднуватися до ініціативи, та надсилати свої роботи на електронну пошту: buremni2022@gmail.com.

А згодом до нього також приєднаються MONATIK, Юлія Саніна, Ольга Горбачова та інші зірки.
Національним партнером проєкту "Буремні вірші" виступила всеукраїнська мережа міських сайтів CitySites.