Home

Соломія Вітвіцька з волонтерами відвідала прифронтову Харківщину і передала допомогу тимчасовим переселенцям

Ведуча марафону “Єдині новини” від 1+1 Соломія Вітвіцька разом з волонтерами днями відвідала Дніпро і  Люботин – місто у прифронтовій Харківщині. 

  

У Дніпровську лікарню №8 Соломія разом з волонтерським центром Freedom to Ukraine привезли допомогу від The World Medical Association (Всесвітня медична асоціація) та ізраїльського професора Леоніда Ейдельмана. А також передали багато різних корисних речей – продукти, засоби гігієни батальйону "Дніпро-1". До речі, в Дніпрі Соломія зустріла свого друга, паралімпійця Сергія Ємельянова, з яким зараз збирає кошти на автомобіль для військових. Реквізити можна знайти на сторінці Соломії в Інстаграм. Вже наступного тижня машина буде в Україні.

 

Наступна зупинка – місто Люботин, Харківської області. Там Соломія відвідала гуманітарний хаб, влаштований волонтерами – передала від Волонтерської сотні речі для переселенців, котрі вимушені були тікати від війни. Ведуча каже – у цьому місті зараз офіційно близько 8 тисяч переселенців з усіх довколишніх деокупованих і прифронтових міст. І є велика кількість ще не зареєстрованих. Соломія наголошує, що зараз в подібних гуманітарних хабах є дуже великий попит на харчі. 

 

“Місцеві волонтери організували дуже дієву систему сортування і видачі допомоги. Коли вони розбирають речі, які українці передають, то знаходять багато цікавого і навіть дивного. Приносять весільні сукні, карнавальні костюми, стаціонарні телефони, приставки тощо. Але волонтери знайшли цим речам застосування – з таких кумедних речей роблять аукціони. Щоб вторгувати кошти на паливо”, – ділиться Соломія Вітвіцька.
 

Телеведучу також вразило те, що люди настільки вже звиклись з війною – знають навіть розклад коли по них стріляють.

 

“В Люботин ворожі снаряди прилітають практично щодня... Там зараз дуже багато людей і вони дуже просять допомогти організувати виступ артистів. Хоча незрозуміло наскільки це зараз безпечно. Але буду думати як це правильно організувати, щоб всі були у безпеці”, – коментує Соломія.  
 

З перших днів війни телеведучі 1+1 стали волонтерами. Команди благодійних проєктів 1+1 медіа, фонду “Ти не один” і всі 25 телеведучих плюсів об’єднались і запустили єдиний благодійний збір UKRAINE SOS – https://dobro.ua/project/Ukraine_sos/