Home

Вічна пам'ять герою Роману Ратушному

матеріал підгтувала Вікторія Дума
Вчора був день народження у славного воїна, вірного захисника та щирого громадянина Романа Ратушного. Йому мало б виповнитися 25 років. Герой загинув на полі бою - під Ізюмом, захищаючи східний фронт. Закликаємо згадати подвиги молодого хлопця!
 
Роман Ратушний найбільш відомий завдяки наполегвій боротьбі за Протасів Яр, місце поряд з яким він проживав, і яке, врешті, стало місцем спротиву незаконній забудові дніпровського політика Геннадія Корбана. В підсумку, активісти на чолі з Романом виграли суд та зупинили незаконні дії. Нещодавно міський голова Київа Віталій Кличко заявив, що Протасів Яр залишиться зеленою зоною, як мріяв загиблий воїн Роман Ратушний. «Мрія Романа здійсниться - Протасів яр залишиться зеленою зоною його рідного і улюбленого міста. Світла пам‘ять Роману…Справжньому Воїну!», - написав Кличко
Юнак був активістом ще з часів Євромайдану. Будучи неповнолітнім, у 2013 році  в ніч проти 30 листопада його побили беркутівці. У 2021 році після акції на підтримку Сергія Стерненка його було відправлено на цілодобовий домашній арешт. Роману інкримінували підозру в хуліганстві. Однак, цю справу і тих хто за нею стояв фактично висміяли у мережі, назвавши її справою Казимира Малевича через фото на якому начебто було упізнано активіста.
Роман відкрито висловлювався щодо влади у рідному місті й висвітлював це у мережі за що йому неодноразово погрожували. Також Р. Ратушний балотувався до Київської міської ради IX скликання від партії «УДАР Віталія Кличка».  Його жага до справедливості, палкість  та відважність буде продовженням у тисячах та навіть мільйонах українців.
Роман заповів підтримати національний музей Шевченка, Національну капелу бандуристів ім. Майбороди, "Новинарню" та "Історичну правду" Вахтанга Кіпіані. 
Вічна пам'ять герою!