Home

Українськомовний контент: як не загубитися в українськомовному медіа просторі?

матеріал підготувала Нікішина Катерина

З початком повномасштабного вторгнення багато українців відмовились від російськомовного контенту для того, щоб не спонсорувати агресора. Крім того, багато людей переходять з російської мови на українську. Це зумовило попит на якісний українськомовний контент. Ми вирішили зробити огляд на YouTube-канали, які не залишать вас байдужими.

 

Почнемо із нашої рідної мови, канал «ідея олександрівна», який веде філологиня, яка простими словами розповість вам багато нового про українську мову. Це може бути цікаво для тих, хто переходить з російської на українську мову та тих, хто любить нашу мову та хоче дізнатися про неї більше.


Якщо ви захоплюєтесь макіяжем та шукаєте якісний контент українською мовою, канал «Luiza Milovanova» може вас зацікавити. Канал складається із відео про життя авторки та розповідей як зробити різні трендові макіяжі. З початком повномасштабного вторгнення вона перейшла з російської на українську мову. 


Якщо ви в пошуках каналу про моду, то вас може зацікавити канал «Karina Lira».  Дівчина розповідає своє життя та про те, як зібрати ретро образи. Блог оформлений дуже стильно і це впадає в око з першого погляду.


Для людей, які цікавляться психологією, канал «Пітятко» може стати у пригоді. Авторка каналу є аспіранткою, яка здобуває доктора філософії з психології, тобто вона є компетентним спеціалістом в цій сфері. У своїх відео дівчина намагається пояснити психологічні явища.


Пройти повз смаколики просто не можливо. Якщо вас цікавлять різні види страв, то канал «Жанна Решетицька | Рецепти Українською» буде корисним для вас. Тут ви знайдете як основні страви, так і різні десерти. Якщо ви захоплюютесь рецептами кондитерської класики та шукаєте поради щодо випікання, то вам підійде канал  «Ваніль та шоколад».


Для людей, які шукають, що почитати, ми підібрали канал «Ksenia Kellerman». Авторка дуже експресивно ділиться враженнями від книжок і допоможе вам підібрати книги на будь-який смак.


Не можна обійти і феномен поп культури на YouTube. Канали «Пан Карпан» та «Загін кіноманів» розповідають про кіно, анімацію та багато іншого. 


Отже, на просторах YouTube можна знайти багато українськомовного контенту, що аж очі розбігаються. Сподіваємось, що цей огляд допоможе вам знайти контент, який припаде вам для душі та подарує незабутні емоції.