Home

7 січня в Сан-Франциско відбувся благодійний квартирник, присвячений різдвяній тематиці.


Ініціатором заходу став український співак ANDRUX (Андрух), з ціллю вшанувати українську культуру, згадати стародавні та сучасні українські пісні, колядки, та зібрати гроші на підтримку наших збройних сил.

 

Серед гостей квартирника були представники українського комьюніті в Америці та блогери.


“Це був мій перший у житті квартирник, і мені надзвичайно сподобалось. Особливо спільний спів колядок і “Червоної Рути”. Я рада, що у Сан-Франциско таке активне українське комюніті, відбувається багато заходів, які крім соціального мають благодійний намір, тобто частина коштів з вартості квитків передаються на благодійність. Це допомагає українцям відчути єдність з Батьківщиною, навіть будучи за кордоном. І це під час війни важливо як ніколи”, – прокоментувала подію блогерка Ніна-Україна. 


“Загалом в Сан-Франциско немає багато місця, де можна отак відсвяткувати в українських традиціях, згадати пісні родом з дитинства і просто розділити вечір зі своїми земляками, бо в Сан-Франциско немає дуже великої діаспори. Це вже третій благодійний квартирник, і я планую їх проводити і надалі, бо насправді виходить дуже тепло, і люди тішуться, бо мають можливість бути разом, незважаючи на те, що вони так далеко від дому”, – поділився Андрух. 


На заході усім присутнім роздали тексти пісень, тому гості змогли підспівувати артистам. 


“Це був неймовірний квартирник. Я ніби знову була вдома, зі своїми людьми і своєю рідною культурою”- поділилася гостя вечора у соціальних мережах.


За першу годину заходу було зібрано близько $1000 доларів, які були направлені на допомогу ЗСУ.


“Дуже багато колядок в своїх рядках мають побажання волі, щастя, тепла для України,  як ми знаємо, такі обрядові пісні були націлені на притягування хорошої енергетики і позбавлення поганої, для цього, власне, було роздруковані слова. Можливо, прозвучить дещо банально, але я бачив в цьому якусь силу і, так чи інакше, позитивний меседж в космос чи куди б це не було. Це знаєте як у “Всі жінки відьми”, люди збираються в коло і читають закляття про благополуччя нашої країни – було прикольно”.