Home

Анджей Дуда в ексклюзивному інтерв’ю Наталії Мосейчук: Коли ми прощалися з Президентом України - мене пробрало до мурах

Чи була неминучою війна, як відбулася остання довоєнна зустріч Президента України Володимира Зеленського та Анджея Дуди. Чого очікувати від російського та білоруського режимів і про що буде говорити з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо посилення України. Про це у Варшаві ексклюзивно очільник Польщі розповів у інтерв’ю телеведучій 1+1 та об’єднаного марафону новин Наталії Мосейчук.

 

Дивіться повну розмову на YouTube каналі Наталії Мосейчук:

 

Торік, 23 лютого,  разом з президентом Ґітанасом Науседою відвідав Київ. Тоді троє лідерів - Польщі України та Литви - думали, що ніколи не побачаться знову. Згадуючи той візит Дуда зазначив: “Ми поїхали, щоб показати, що ми підтримуємо Україну і Президента Володимира Зеленського. Так, зізнаюся, була думка, що я, можливо, бачу його востаннє. Так, був момент, коли ми прощалися і мене пробрало до мурах. Коли він сам сказав, що це може бути наша остання зустріч. Напевно, тому ми так тепло зустрілися. Дуже зворушливо для мене було, коли, ми знову побачилися у квітні. Дуже боялися тоді, бо він (Президент - ред.) сказав, що не поїде з Києва і не покине Україну. Буде тут до кінця. Ніхто не знав, якими стануть масштаби російської агресії….Однак ми хотіли бути поруч у той момент, ми хотіли бути з Україною. Ми завжди були з Україною”. 
 

Анджей Дуда зазначив що зараз у Польщі українські військові проходять навчання по роботі та  обслуговуванню танків "Леопард". Разом з тим очільник Польщі планує говорити з Президентом США Джо Байденом щодо посилення України і її оборонної структури. 

 

Тоді ще Анджей Дуда і ніхто не знав що Байден приїде не тільки у Варшаву, а і здивує неоголошеним візитом до Києва. У столиці Президент США написав: “Я сьогодні - в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України". 
 

Далі Джо Байден вирушив до Польщі, щоб зустрітися з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. 

 

“Інтерв’ю було дуже коротке - всього 20 хвилин. Але все головне було сказано. Ми говоримо “Дякую!” Президенте за дружбу”, - поділилася враженнями Наталія Мосейчук. 

 

Підтримайте інтерв’ю Анджея Дуду на YouTube каналі Наталії Мосейчук. Ставте лайки, поширюйте це відео аби якнайбільше людей могли побачити й почути важливі слова найбільшого друга України в Європі Президента Польщі Анджея Дуди.