Home

«Замість Вімблдону – найгарячіша точка, незламний Бахмут», – експерша ракетка України Сергій Стаховський у проєкті «Спортивний фронт»

 Новим амбасадором проєкту  «Спортивний фронт», який група 1+1 media запустила від початку повномасштабної війни, став Сергій Стаховськийексперша ракетка України та боєць Національної гвардії України. Ініціатива реалізується медіагрупою за підтримки Міністерства закордонних справ України, а також видання Tribuna.com. 

У символічному відеоролику кількаразовий володар титулів ATP закликав міжнародне спортивне ком’юніті підтримати Україну та не допускати росіян і білорусів  до всеможливих змагань, зокрема Олімпійських ігор. Також Сергій розповів про доленосне для себе рішення, яке без сумніву прийняв після початку великої війни. Відео доступне до перегляду та поширення українськоюанглійськоюфранцузькоюнімецькоюіталійською й іспанською мовами.

 

«Як і для сотень українських спортсменів, для мене вибір був очевидним – змагатися за перемогу рідної країни на передовій. Замість тенісного корту – окопи. Замість ракетки в руках – зброя. Замість Вімблдону – найгарячіша точка, незламний Бахмут. Натомість російські та білоруські спортсмени підтримують агресію росії проти України. Замовчують та продовжують змагатись у нейтральному статусі. Таку можливість їм надають ATP та WTA. Це ганебне рішення.  А МОК узагалі розглядає допуск цих спортсменів до Олімпіади під нейтральним прапором. Проте ми усі знаємо, що він заплямований українською кров’ю», – йдеться у відео. 

До того ж у своїх соціальних мережах Сергій Стаховський закликав користувачів поширювати тематичні публікації із хештегами кампанії — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate, наголошуючи на тому, що терористам не місце у спорті. 

Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media, YouTube-каналах 1+1 та ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини». 

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН, Главред, офіційний сайт телеканалу 1+1 та багато інших ресурсів. 

 

Нагадаємо, що напередодні конгресу МОК (28-30 березня) група 1+1 media спільно з Міністерством закордонних справ України закликали комітет не допускати російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року. У тематичному відеозверненні 1+1 media та МЗС залучили представників спортивного ком’юніті, які в різний час підкорювали олімпійські вершини та здобували відзнаки на змаганнях світового рівня. Повна версія відео доступна українською, англійською, французькою, німецькою, італійською та іспанською мовами.