Home

Маша Єфросиніна відкриває Центр ментального відновлення для жінок

«Фонд Маша» планує відкрити в Києві Центр, де українки зможуть відновитися та отримати кваліфіковану психологічну допомогу
 

Щодня велика війна забирає життя і здоров’я українців, які борються за свободу та незалежність. Щодня ми плачемо чи, навпаки, не можемо виплеснути назовні свою лють, страх за близьких, втому. Вже більше року щодня «Фонд Маша» бореться за психологічне здоров’я українок, які ментально горять у пеклі війни. Ми запровадили 3-тижневу офлайн-програму психо-емоційної стабілізації «Незламна мама» для жінок та дітей, які постраждали від військових дій.


Ми відроджуємо до життя українок, які повернулися з російського полону та вижили після воєнних, зокрема сексуальних злочинів росіян. Ми навчаємо дівчат-підлітків психічної та фізичної самооборони в програмі «Смілива». Ми допомогли десяткам сотень, але хочемо допомагати десяткам тисяч. Тому вже у 2023 році «Фонд Маша» відкриє в Києві перший Центр ментального відновлення для жінок.

 

Це наша велика мрія, яка з кожним днем стає дедалі реальнішою, – розповіла співзасновниця «Фонду Маша» Маша Єфросиніна в інтерв’ю LIGA.net. – Ми хочемо, щоб будь-яка жінка, яка зранку прокинулася з нерозумінням, що з нею відбувається, могла прийти в наш Центр і отримати допомогу від фахівців. Українські жінки дуже сильні. Настільки, що не вважають обов’язковим звертатися по допомогу. У дев’яти з десяти випадків вона скаже: «Щось зі мною ненормально. Мабуть, хвора. Нікому не скажу. Подумають, що слабка. Там наші хлопці та дівчата гинуть, а я нюні розпустила. Ні-ні-ні, треба просто закинутися таблеткою чи полежати три дні». Але переживати психологічні кризи – нормально, бо ми живемо в пеклі. Щодня читаємо новини. Щодня в когось зі знайомих хтось гине. Наші чоловіки, брати, сини та друзі – на фронті. Тобі нічому радіти, окрім того, що прокинулася. Ми живемо ненормальним для людської природи життям. Тому наша мета – зробити оазу для будь-якої жінки, де їй скажуть, що вона нормальна! Потримають за руку, відправлять на групову чи індивідуальну терапію, медитацію, масаж або йогу.

 

Останні півроку «Фонд Маша» працював над створенням Центру в Києві. Наша делегація на чолі зі співзасновницями Фонду Машею Єфросиніною та Оксаною Нечипоренко їздила до Ізраїлю, щоб перейняти тамтешній досвід роботи подібних центрів. Наразі ми шукаємо приміщення, розробляємо методологію роботи, формуємо команду методологів та психологів, які згодом навчатимуть інших. Бо для якісної роботи нам потрібні сотні фахівців. І, звісно, для відкриття Центру конче необхідні інвестиції.
 

Мені теж потрібна допомога. Я теж ходжу до психолога. Теж маю зриви та істерики. Теж інколи зранку не хочу нікуди йти та навіть чистити зуби, говорить Маша Єфросиніна. – Однак знаю, що в цьому стані робити. І хочу, щоб усі наші жінки також мали ці знання і вміли повернути себе до життя. Місія «Фонду Маша» – відродження жінок заради відродження України. І ми щодня йдемо до нашої мети – ментально здорової нації. 


Для відкриття Центру ментального відновлення для жінок нам дуже потрібна ваша допомога. Важливі і маленькі донати, і пожертви великих бізнесів. Розкажіть вашим знайомим про роботу «Фонду Маша». Та якщо маєте можливість, допоможіть нам рятувати українок: https://pay.mbnk.biz/_cKAVZwrOQra