Home

Марічка Падалко із кішкою Ґішою з’явилась на обкладинці журналу «Зоодруг»

Ведуча ТСН та марафону «Єдині новини» на 1+1 Марічка Падалко стала головною героїнею літнього номеру журналу «Зоодруг» разом зі своєю кішкою Ґішою. Тваринка з’явилася в сім’ї телеведучої ще до початку повномасштабної війни. В інтерв’ю Марічка розповіла, як змінилося її ставлення до домашніх тварин за останні півтора року, про появу Ґіши в родині та її незвичне ім’я, про драматичну історію її втечі, щасливе повернення та про те, як кішка вплинула на її внутрішній емоційний стан.

 

«Я за період війни взагалі іншими очима подивилась на домашніх тварин, на людей, які їх мають, і на ті зв’язки, які встановлюються між людьми та тваринами. Для мене відкрився ще один світ великої любові, який раніше був абсолютно невідомий і не зрозумілий», - каже Падалко.


Марічка Падалко розповіла, звідки взялося таке незвичне ім’я у кішки:

«Мої діти дуже просунуті, особливо дівчата, і моя старша донька Маша запропонувала ім’я Ґін. Дочка сказала, що це ім’я гендерно нейтральне. І кішка, хоча вона за статтю є дівчинкою, мусить визначитися, ким вона себе почуватиме і потім це ім’я може буде адаптувати. А вже за кілька місяців, як вона в нас з’явилася, ми вирішили, що це Ґіша, що вона точно кішка за всіма ознаками, за поведінкою. Тому ім’я Ґін зникло саме по собі».

 

На офіційній сторінці у Фейсбук телеведуча зазначила, що кішка Ґіша – не те що улюблениця всієї сім’ї, вона – головна «дитина». А під час війни ще й потужний антидепресант. Чоловік на фронті, молодші діти – за кордоном, тож Марічка засинає під її заспокійливе муркотіння.


«Два роки тому я прийняла для себе ледь не найважче рішення у житті, погодившись на вмовляння дітей взяти кішку у сім’ю. Тепер я розумію – це найкраще рішення! Тому що я сама зростала все дитинство (а потім юність і доросле життя) без тварин. Я не знала, як це – жити вдома разом з собакою, кішкою чи навіть папугою з хом’ячком», - пише ведуча.

Головна тема номеру «Зоодруг» – міфи про тварин, а зокрема й про те, що у відомих людей вдома живуть виключно породисті тваринки. Марічка Падалко це спростовує власним прикладом, адже її Ґіша була взята свого часу з притулку.

«Ми взяли Ґішу маленьким кошеням у волонтерів, а ті врятували її від живодерів. Останній тиждень читаю про сотні врятованих тварин з Херсонщини. Пишаюся українцями, які згуртувались у критичній ситуації і допомагають хто чим може. А ще читаю багато коментарів «Візьму кота /собаку з Херсона». Це круто! Але окрім тварин з Херсона у найближчому до вас притулку живуть такі ж котики і собачки, які потребують так само вашої турботи. Тому закликаю, якщо емоційно і фінансово ви вже готові взяти тварину додому, подаруйте свою любов тим, хто поруч», - каже ведуча. 

 

Фото: “Зоодруг” / Катерина Мумжинська