Home

НАВІЩО БОГ СТВОРИВ РОСІЯН? Прем'єра у театрі Лесі Українки

ТРАГІКОМЕДІЯ СЛАВИ ЮШКОВА “ТРЕНДИ ТВІТТЕРА” У НАЦІОНАЛЬНОМУ ТЕАТРІ ІМ. ЛЕСІ УКРАЇНКИ

 

Прем’єра: 7, 17, 18, 24 липня та 6 серпня


Напевно, кожен українець уявляв, як в його будинок потрапляє ракета. Для героїв вистави «Тренди Твіттера» це стало реальністю. Троє сусідів, які максимально не схожі один на одного, опиняються в одній моторошній ситуації. В будинок влучила ракета, вони вижили, але вибратися не можуть. Що вони будуть робити далі?


 «Тренди Твіттера» — це не тільки спроба зрозуміти, що відчувають люди, коли опиняються в смертельно небезпечній ситуації. Це ще й рефлексія на всі болючі питання, які виникають під час повномасштабної війни. Нащо Творець створив росіян? Чи потрібен нам Булгаков? Скільки можна відкладати одне побачення? І навіть чи варто купувати штори, якщо їх любить твій хлопець, а ти ненавидиш. «Тренди Твіттера» зовсім не схожі на ті вистави, які ви очікуєте побачити в Національному театрі. І вам точно варто це побачити. 

 

Автор і режисер вистави — драматург, режисер, комік Слава Юшков. Слава — автор таких проєктів (“Нармальная руская женщіна Тарама” - вірусний вебсеріал, телевізійних серіалів на укр ТБ таких, як “Коли ми вдома”, “Доньки-матері”, “Стартапери” та багато інших).


 «Тренди Твіттера» виникли під час міжнародної резиденції на базі театру Лесі Українки в травні 2023. Показ був настільки успішним, що художній керівник театру запропонував автору зробити прем’єру вистави негайно, тобто до кінця театрального сезону. 

 

«Для мене “Тренди твіттера —  маленька культурна перемога, — каже Слава Юшков. — Адже тепер на театрі, який ще донедавна носив звання “русской драмы” тепер висить промо вистави з цитатою “Якщо я колись опинюся перед творцем, я спитаю: а нахіба ти створив росіян?”. Ця вистава допоможе відрефлексувати всі складні емоції, які ми переживаємо вже півтора року і повернути українське мистецтво в українські театри».