Home

Тенісу в Україні бути. Фонд Еліни Світоліної запроваджує щорічну серію дитячих турнірів.

Враховуючи труднощі у підготовці юних тенісистів, їхній участі у змаганнях під час війни та в умовах важкого економічного становища, Фонд Еліни Світоліної за підтримки Нової пошти та за участю українських тенісистів Еліни Світоліної та Сергія Стаховського  оголошує про запровадження щорічної серії турнірів для українських тенісистів віком до 14 років – Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour by Nova Post.
 

Мета цієї ініціативи – підтримати талановитих спортсменів, подбати про краще майбутнє українського тенісу та привернути увагу до проблем, що існують у спорті загалом і в тенісі зокрема.  

 

«Діти – наше майбутнє. У цей надскладний час потрібно підтримувати юних спортсменів і створювати умови, які б мотивували їх продовжувати тенісну кар'єру. Саме тому ми вирішили заснувати серію тенісних турнірів і об'єднати зусилля мого фонду та Нової пошти, яка не тільки є лідером українського бізнесу, а й, безумовно, демонструє приклад високої соціальної відповідальності. Наша мета – створити в Україні сприятливе середовище для становлення спортсменів високого класу, підтримати й надихнути талановиту молодь», – наголошує Еліна Світоліна. 

 

Сергій Стаховський, український тенісист та військовий Сил Оборони України, який уже не вперше бере участь в ініціативах фонду, додає: «Я щасливий, що ми змогли акумулювати зусилля і заснувати проєкт, спрямований на збереження українського спорту. Спортивні досягнення українців – це наша ДНК, за якою українців знають у світі. Тому так важливо навіть під час війни дбати про те, щоб у країні зростало нове покоління атлетів». 

 

«Нова пошта завжди з тими, хто готовий брати на себе відповідальність за створення перспектив, за підтримку інших. Сьогодні країна бореться з ворогом на фронті, але ми маємо зробити все можливе, щоб українські діти могли розвиватися та бачили своє майбутнє саме в Україні. Ми надихаємось українськими зірками спорту, які працюють задля створення можливостей для українських дітей в найважчий для країни момент. А коли ми надихаємось – ми підтримуємо. Бо спільно ми переможемо»,підкреслив співвласник Нової пошти Вячеслав Климов.

 

Формат Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour by Nova Post передбачає проведення чотирьох відбіркових турнірів і заключного турніру Finals. За результатами відбіркових турнірів вісім найкращих хлопців і дівчат отримають змогу взяти участь у заключному турнірі, де і буде виявлено остаточних переможців, які отримають грантову підтримку в розмірі $20 000 (ця сума буде розподілена між учасниками), подальший супровід від Фонду Еліни Світоліної та наставництво від найкращих тенісистів України – Еліни Світоліної та Сергія Стаховського.

 

Перший турнір проходитиме з 31 липня по 5 серпня в тенісному центрі Campa у місті Буча, про яке через жахливі військові злочини російської армії знають у всьому світі. Місце проведення обрано не випадково: ми прагнемо продемонструвати, що українці вміють боротися, труднощі та біль не зупиняють їх, а роблять ще сильнішими. Отже – вони обов'язково перемагатимуть! 

 

Реєстрація, регламент та правила турніру  за посиланням 

 

Партнерами Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour by Nova Post виступають Wilson, Моршинська, SEVENTY TWO sports group.