Home

YAKTAK про свої найближчі плани, мотивацію та з ким із світових зірок хотів би записати спільний трек. Спеціально для “GOSSIP magazine”

матеріал підготувала Надія Пікуль

1 липня у Варшаві відбувся концерт молодого виконавця Ярослава Карпука (YAKTAK) в рамках туру Європою. Його треки збирають мільйони прослуховувань та потрапляють в українські чарти Apple Music, Spotify та YouTube Music. Перед початком концерту хлопець виділив декілька хвилин на інтервʼю.

 

Як ти себе мотивуєш?

Я сам собі ставлю іноді це питання. І приходить відповідь – якщо ти сам шукаєш мотивацію, то ти, наче, неправильно думаєш. Бо коли є ціль, то воно саме тебе рухає вперед, мотивує, запалює. Тоді все з задоволенням хочеться робити.


Чи є в тебе особливі ритуали перед виходом?

Таких особливих «виходити на сцену тільки з правої ноги» чи щось по типу цього – немає. Єдине – мені потрібно зарядитися. Я ж маю бадьорим вийти.


З ким зі світових зірок ти хотів би записати фіт?

Напевно, з Drake або The Weeknd. Але для цього потрібно рости і рости. Цими ж хлопцями я й надихаюсь.


Як називався би фільм, якби він був про тебе?

Фільм називався би “YAKTAK”. А про що… Хотів би надихнути людей, показати те, що все реально. Потрібно вірити і прямо працювати для цього.


Якби тобі запропонували бути суддею на пісенному шоу, яке б ти обрав? І чому?

Не хочу говорити зараз, бо не знаю як воно складеться. На даний час, я би не дуже хотів. Можливо, через декілька років я подивлюся на це з іншої сторони, але зараз не можу відповісти.


Назви 3 речі, які дарують тобі відчуття спокою?

Дім – це прямо спокій, спокій. Тому буде одне.

 

Як часто перевіряєш новини?

Щодня. Якщо дуже щільний графік, то через день.


Який ідеальний відпочинок для тебе?

Поїхати до річки, на природу, відкласти телефона і просто відпочити. Але я так довго не зможу. День, два і назад до роботи.


Чи хоче Ярослав на Євробачення?

Я дивлюсь його зі самого дитинства, мама привела мені любов до цього конкурсу. Ми дивились всі разом, не спали, чекали до 3-Ї ночі результати. Не хочу загадувати, можливо, колись і вийде.


Які в тебе плани на найближче майбутнє?

Робити концерти, робити матеріали, максимально конектитись з людьми, спілкуватися, бачитися. І вигнати всю російську музику з наших чартів.


Як звучить перемога для YAKTAK?

Словами Президента «Ми Перемогли!».


Продовжи речення:

Я щасливий від… музики, життя.

Востаннє я посміхався… коли зустрівся з вами, намагаюсь постійно посміхатися.

Я не можу прожити без… музики, цієї молодички (показує на свою дівчину), без цілей та бажання чогось досягти.

Мій ранок розпочинається із… перегляду задач на день.

Мій дім- це… Україна, моя рідна Волинь.

 

Побажання від YAKTAK:

 

Слухайте українську музику. Підтримуйте YAKTAK, підписуйтесь на нього в Instagram, YouTube, ходіть на концерти. Підтримуйте українське і все в нас буде добре. Слава Україні! Героям Слава!

 

Концерт проходив в «Hebrydy Klub” у Варшаві. Поки сходилися глядачі, лунала популярна українська музика. Тільки зʼявившись на сцені, YAKTAK запалив зал. Виконавець постійно взаємодіяв з публікою, виконував свої найпопулярніші треки. А потім розповів, як продовжив створювати музику після 24 лютого:

 

Я думаю кожному українцю було не до музики, але я зрозумів найкраще, що я можу робити – писати пісні. Всі треки, які ви чули до цього і майже всі, які почуєте далі – я сам написав, сам записав вдома, в себе в кімнаті на звичайний ноут та на простий мікрофон. Дуже багато людей по різному до цього ставилися. Хтось підтримував та вірив, а хтось навпаки. Але багато хто і не вірив в цей концерт, але зараз ми всі тут. Важливо, аби ми самі в себе вірили і тоді обовʼязково все буде добре. Коли я сідаю писати, я не думаю про тренди та рейтинги. Звичайно, це приємно, але я намагаюсь, щоб кожна людина знайшла в моїй пісні себе. І коли бачу, що ви їдете на машині під «Погляд», або ведете дитину в школу під «Чекаю вдома» - ось це найважливіше. І якщо після цього концерту своїми словами, своїм прикладом зможу надихнути йти до своїх мрій – я буду радий. Заради цього я це все і роблю.»


Ще одним сюрпризом стала гостя концерту – Jerry Heil. Вона разом з Ярославом виконали їхній спільний трек - «В пустій кімнаті». А опісля  співачка заспівала власну пісню «Козацькому роду».


Протягом концерту Ярослав зупинявся, щоб розповісти історію написання композицій або просто поділитися думками. Як згодом стало зрозуміло у залі зібралися українці з різних куточків України: Запоріжжя, Хмельниччина, Донеччина, Волинь, Рівненщина.


«…це взагалі наш перший тур Європою і ми, коли їхали були під враженням. Пройшов тиждень часу і, чесно, дуже хочеться додому. Ми йдемо по вулиці і бачимо там наші люди і там, прямо впізнаємо. І коли за кордоном йдеш по вулиці і бачиш наших людей, стає якось спокійніше. І де би ми не були, як би нас не розкидало – потрібно триматися разом. Бо навіть на краю світу з рідними людьми відчуваєш якусь частинку дому завжди.»


Після закінчення глядачі викликали YAKTAK ще раз на сцену,  після чого він виконав ще дві пісні. Завершився концерт спільним виконанням Гімну України.