Home

У Музеї видатних діячів української культури покажуть фотопроєкт про війну

«На межі війни» – групова виставка фотомитців, яку об'єднує одна спільна тема – війна в Україні. У мирний час учасники виставки займалися фотографією та візуальним мистецтвом у різних жанрах. Під час війни в Україні фотомитці передавали свої почуття та думки за допомогою світлин, які відображають трагічну сторінку історії України.

 Учасники:

Ольга Зміївська, Харків – громадська діячка, фотомисткиня, волонтерка. Під час бойових дій у Харкові та області активно займалася волонтерською діяльністю, отримала контузію. У квартиру Ольги потрапив потужний снаряд. Вона продовжує займатися культурно-просвітницькою та благодійною діяльністю.

Неллі Спіріна, Київ – фотографка-портретистка та пейзажистка, також працює у жанрі стріт. Брала участь у різноманітних конкурсах і фотовиставках в Україні та Німеччині. В 2022 році Неллі активно фотографувала трагічні наслідки війни у Києві та області.

Валерія Лобач, Київ – юна фотографка з перших днів повномасштабної війни активно займалася волонтерською діяльністю. На її світлинах можна побачити наслідки війни у Київській області.

Ксенія Фетісова, Ворзель – журналістка та фотографка. Займалася фоторепортерською діяльністю з 2016 року у різних містечках Донбасу, багато з цих містечок вже знищені.

Ciro Cortelessa, Італія – фотожурналіст з міста Спеція. Активно працював фоторепортером у 2022 році на території України, був у найнебезпечніших районах. Зараз за допомогою своїх світлин збирає кошти на благодійність заради допомоги Україні.
 Кураторка: Оксана Фетісова 

 

Виставка триватиме з 17 по 31 липня
Будинок Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97)

Відкриття виставки відбудеться 17 липня (понеділок) о 17:00
Вхід на відкриття вільний
Вартість відвідування в інші дні – за вхідним квитком до музею (60/30 грн)


Контакти для запитів ЗМІ: +380683280792 (Ірина)