Home

Офіційна передача титулу і корони «Міс Україна Всесвіт» та урочисте відкриття фонтану «Відродження» Національного ботанічного саду

Ще по-літньому теплим та сонячним вересневим вечором в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка відбулась зворушлива та особлива церемонія, офіційної передачі титулу і корони «Міс Україна Всесвіт».

 

У зв’язку з продовженням повномасштабної війни в Україні Оргкомітет «Міс Україна Всесвіт» вкотре відмовився від проведення святкового заходу. Порадившись із керівництвом з Miss Universe, було прийнято рішення провести відбір представниці від України у режимі онлайн-співбесід та онлайн-голосування журі. Оргкомітет «Міс Україна Всесвіт» провів Zoom-інтерв’ю з кандидатками та визначив топ-3 фіналісток, серед яких журі конкурсу обрало переможницю. Титул «Міс Україна Всесвіт»-2023 отримала Ангеліна Усанова з м. Київ. Ангеліна - співачка, авторка пісень, музикант. Пише та виконує пісні на теми миру, екології та любові. Звуковий цілитель. Після закінчення навчання в аширамах в Австрії та Індії здобула титул майстра йоги. З початку повномасштабного вторгнення Ангеліна проводила благодійні концерти з метою збору коштів на гуманітарну допомогу, допомагала знаходити житло для українських біженців в Європі, надавала моральну підтримку постраждалим від війни за допомоги йоги, медитації та саунд-хілінгу, зібрала та передала кошти для покупки машин на фронт для проекту «Швидка евакуація».

   

     «Дуже непросто творити красу, коли нема світла і бомблять. Але ми творили і творимо зараз. За весь цей час, з початку повномасштабної війни в Україні, ані мені, ані всій команді Оргкомітету жодного разу не спало на думку відмовитися від участі у конкурсі Miss Universe. Навпаки, ми вважаємо, що зараз це важливо, як ніколи! Бо це наша боротьба! І ми дякуємо всім, хто нас підтримує у нашому рішенні! Прекрасна Ангеліна Усанова - це дуже влучний та гідний вибір, адже для нас важливо, щоб дівчина, яка буде представляти Україну, була сильним лідером, мудрою та багатогранною особистістю. Цього року, як і завжди, ми готуємо дуже потужну презентацію України на міжнародному конкурсі» - розповідала президентка конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Анни Філімонова.

  

      Місце проведення заходу також обрано не випадково. Одночасно з передачею титулу і корони «Міс Україна Всесвіт» відбулось урочисте відкриття фонтану «Відродження», розташованого на площі «Квітка життя» біля центрального входу у Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка. «В 2020 р. я брала участь у благодійному спортивному проєкті «Wake up, Ukraine», тренування проходили навколо цього фонтану, він був в не дуже доброму стані і я поставила ціль його відновити і реконструювати. Під час моїх благодійних концертів в Європі, разом з однодумцями, я збирала кошти на фонтан «Відродження». Центральна композиція світлодинамічного фонтану – золота квітка лотоса, як символ життя, що розквітає та наповнюється від кохання. Скульптура чоловіка і жінки з’явилась вже пізніше, під час повномасштабної війни, коли я почула зворушливу історію жінки, чоловік якої загинув. Тому ця пара в центрі квітки лотоса - символи вічної енергії любові та гармонії, які ніколи не вмирають. Вони символізують зародження нового, світлого та наповненого життя» - ділиться історією Ангеліна Усанова. По периметру фонтану 8 мовами написана фраза «Нехай буде мир у всьому світі» (українською, польською, німецькою, англійською, французькою, іспанською, японською, арабською).

     Зворушлива та особлива церемонія завершилась музичними сюрпризами. Ангеліна Усанова виконала свою композицію «Наші молитви будуть почуті», а музикант, співак та композитор, талановитий Дмитро Шуров (Pianoбой) – запалив гостей кількома своїми хітами. Завершальним музичним акордом стало виконання Дмитром Шуровим та Ангеліної Усановою пісні «Триматись своїх».

 

         Ангеліна Усанова буде представляти Україну на найпрестижнішому міжнародному конкурсі краси Miss Universe-2023, фінал якого відбудеться 18 листопада 2023 р. у Сальвадорі.