Home

Сенсаційне інтерв'ю доктора Комаровського, яке розкриє хто, як і за чий кошт лікує поранених військових

Врятували на фронті - як врятувати в лікарні?

Правда, яку не заведено афішувати суспільству — на протезування державою передбачено 2 млн. грн. Сюди входять: оплата протеза, виплати по інвалідності та інші витрати, а на збереження рук та ніг передбачений тільки хірургічний пакет - 8 635 грн. 

 

Без чого неможливо врятувати кінцівку та хто допомагає захисникам повертатись у суспільство, за яке вони пролили кров — ініціатор національної програми #ВрятуйКінцівку, Сергій Сошинський разом з доктором Комаровським, відкриють тему, яку ніхто досі не брався обговорювати.


З інтерв'ю ви дізнаєтесь:


- Що шокує весь світ, та про що не кажуть в українських ЗМІ?

- Як боротися з масовими ампутаціями в Україні?

- Держава витрачає величезні суми - 2 млн. грн. на протезування, а на збереження кінцівок усього 8 635 грн. Чому так?

- Чому є збори на протези, якщо їх забезпечує держава?

- Збереження кінцівок може значно зменшити кількість людей з інвалідністю в Україні.

- Як благодійники вносять зміни в історію і борються з інвалідизацією українців?

- Як ситуацію може змінити кожен пересічний громадянин?


Це інтерв'ю - крок до змін у свідомості нашої нації та ключ до розуміння проблеми, з якою кожен може стикнутися в Україні — травми внаслідок військових дій. Адже калічаться як військові, так і цивільні. 


Зазначимо, лише 4-25 % потреб на лікування «травм війни» покриває держава в рамках програми медичних гарантій. Нині в НСЗУ є лише «хірургічний» пакет, який передбачає суму в 8 635 грн. Ці кошти йдуть на покриття витрат з лікування, проживання в палаті, харчування, прання білизни, операційні послуги лікарів, медсестер та забезпечення операційної. Наразі не існує окремих пакетів ​​«травматологічного» або ​​«ортопедичного». 


Гість програми, благодійник Сергій Сошинський зосередив свої зусилля на допомозі тим, хто постраждав від воєнних травм. Національна програма #ВрятуйКінцівку фонду «Здоров'я українського народу» стала проривом у лікуванні поранених воїнів та цивільних осіб з важкими травмами рук та ніг. 


Разом з тим, виявилося необхідним забезпечення пластинами, шурупами та іншими імплантами, а також внутрішніми протезами. Велика проблема в тому, що в суспільстві цю величезну тему, майже ніхто не піднімає і не вирішує.
 

За даними експертів, очікувана кількість людей з ампутованими кінцівками становить вражаючу цифру — від 17 000 до 22 600. Програма покликана цю цифру знизити. 


В рамках програми #ВрятуйКінцівку планується провести від 15 тисяч до 40 тисяч операцій протягом одного-трьох років. Вартість врятованої кінцівки становить, в середньому, 45 721 грн і нацпрограма ці витрати дофінансовує.


Резонансне інтерв'ю вийде 15 вересня на ютуб-каналі Доктора Комаровського. Не пропустіть!