Home

Вагітна ведуча ТСН Наталя Островська допомогла у США зібрати понад 1 мільйон гривень на допомогу українським військовим

 

Ведуча ТСН на 1+1 марафон, який транслює Єдиний марафон, Наталя Островська взяла участь у благодійному вечорі на підтримку України у Флориді. Для гостей виступали українські зірки.
 

Наталя Островська, яка нині знаходиться на 7 місяці вагітності, стала ведучою заходу та привезла особливий сувенір на аукціон – макет літака «Мрія». На ньому зібрані підписи головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, начальника ГУР Кирила Буданова, героя України Олександра Півненка, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та пілота Дмитра Антонова. Макет придбав за 6 000 доларів (~ 219 000 грн) підприємець, який вже 18 років живе в Америці. 

   

Серед інших лотів – прапор з підписом та марки від Залужного, монета з Бахмута, шеврони і прапор з підписами військових, які перебувають на протезуванні у США. Кошти, вторговані за благодійні лоти, підуть на протезування і реабілітацію українських військових та дрони для фронту. Загалом з благодійних лотів зібрали 32 000 доларів (~ 1 168 000 грн). З яких 27 000 (~ 985 500 грн)  передають у фонд «Kind Deeds», який займається протезуванням і реабілітацією наших військових у США, а 5 000 (~ 182 500 грн) передають на закупівлю дронів. 

 

«Флорида – це прореспубліканський штат і його губернатор Рон Десантіс балотуватиметься на президентських виборах у США. Він заявляв про те, що Україні вже слід сідати за стіл перемовин і завершувати війну. Такі наративи неприйнятні для українців. Саме тому в цьому американському штаті голос України має звучати ще голосніше і ми маємо пояснювати, чому перемовини на умовах росії не можливі. Не кожен республіканець – антиукраїнець, але з ними потрібно спілкуватись. До прикладу, деякі з них вважають, що передача Ф-16 Україні – це новий рівень ескалації  війни. Тут народна дипломатія має працювати», – каже Наталя Островська про те, чому подібні заходи важливі для України.

  

Головними запрошеними гостями концерту були українські військові, які зараз проходять реабілітацію у США. Зокрема, 30-річний Денис із Кам'янця-Подільського, який отримав тяжке поранення у Маріуполі, йому ампутували дві ноги, та 26-річний артилерист Гавриїл, який втратив ногу у боях на Херсонщині. 

 

Наталя Островська, для якої це вже був не перший благодійний захід за океаном, відзначає, що на жаль, люди стали менше допомагати фінансово. Торік на благодійному вечорі у Чикаго, Наталя вторгувала 70 000 доларів за прапор України з підписами Залужного та Зеленського.

 

«Зараз за один лот вдається взяти максимум 6 000 доларів, хоча ще у жовтні 2022 люди давали значно більше грошей, бо розуміли, що необхідно допомагати. Сьогодні, на жаль, навіть в Америці відчувається втома від донатів. Знайомі колеги розповідають, що навіть на День Незалежності в Лос-Анджелесі лоти купували лише по 600 доларів», – поділилася телеведуча.