Home

Українська режисерка Таню Муїньо зняла кліп для Чонгука з BTS. Українці в кліпі південнокорейського артиста.

матеріал підготувала Ситник Яна


Таню Муїньо зняла відеокліп до заголовного синглу «Standing Next to You» надзвичайно популярного південнокорейського співака Чонгука, також відомого як учасника гурту BTS. Трек увійшов до дебютного сольного альбому артиста «Golden», прем'єра якого відбулася в один день із відеороликом 3 листопада. За перший день відео набрало понад 12 млн. переглядів та цифра швидко зростає.

 

Зйомки відеокліпу проходили у Будапешті на покинутій електростанції Келенфельд та на автодромі Hungaroring. У кадрі також з'явилася українська модель Паша Гаруля. Вона відома співпрацею з брендами Miu Miu, Swarovski, Blumarine. У 2018 році була обличчям рекламної кампанії весняно-літньої колекції Prada, у 2023-му — обличчям нового аромату Hermès Tutti Twilly.


Під відеокліпом на Youtube-каналі виконавця вказана команда, яка працювала над створенням відео. Серед них багато українців, а саме: режисерка - Таню Муїньо, виконавча продюсерка - Іванна Борін, модель - Паша Гаруля, кінооператор - Микита Кузьменко, а також хореографи, стилісти та візажисти.



Що відомо про Таню Муїньо?

Таня Муїньо — українська кліпмейкерка, дизайнерка, стилістка, фотографка і режисерка.

Вона відома роботою з багатьма зірками світового рівня. Серед них — Lil Nas X, Harry Styles, Cardi B, The Weeknd та багато інших артистів. Одна з крайніх робіт режисерки — кліп на пісню "TK421" відомого американського рок-музиканта Ленні Кравіца.

Лауреат премії MTV Video Music Awards за найкращу операторську роботу та поп-відео та дворазовий номінант на Grammy у категорії «Найкраще музичне відео».


Чонгук: Golden Maknae гурту BTS

Чонгук (або JK) — південнокорейський співак, автор пісень, музичний продюсер та режисер. Наймолодший учасник південнокорейського гурту BTS.

 

Після того, як учасники групи оголосили про перерву в кар'єрі через службу в армії, артист продовжив свою кар’єру, як сольний виконавець.


У 2022 році він став першим південнокорейським артистом, який випустив саундтрек Чемпіонату світу з футболу Dreamers, яку згодом виконав на церемонії відкриття чемпіонату того року.


У 2023 році співак випустив свій дебютний сольний сингл Seven, який побив рекорди стримінгу та чартів, дебютувавши на першому місці в чартах Billboard Hot 100, Global 200 та Global Excl. у США, що зробило його першим корейським сольним виконавцем, якому це вдалося. Пізніше Seven стала найшвидшою піснею в історії Spotify, яка перевищила 1 мільярд прослуховувань на платформі. Також за цей сингл Чонгук отримав премію MTV Video Music Awards 2023 за найкращу пісню літа.


Його наступний сингл 3D дебютував на п'ятому місці в чартах Hot 100 та UK Singles Chart, що зробило Чонгука першим південнокорейським сольним виконавцем, який двічі поспіль потрапив до першої п'ятірки чартів.


Golden Maknae - це прізвисько Чонгука, яке придумав лідер гурту. Так він хотів підкреслити, що у Чонгука багато талантів і він гарно себе проявляє в будь-якій сфері. Раніше цей неофіційний псевдонім був складним для артиста, однак зараз це стало його джерелом гордості. Альбом Golden повністю розкриває його світогляд через призму золотого макне.


Концепт альбому Golden. Чому Standing Next To You став заголовним треком?

Golden - це “золоті моменти”, так описує свій альбом Чонгук. Цей альбом включає в себе весь шлях наполегливої праці та пристрасті Чонгука до музики. Починаючи від дебютних днів до сьогодення, альбом містить усі моменти життя артиста. Так він проявляється таким, який він є зараз та розповідає про свій шлях, який допоміг йому стати собою. Чонгук говорить, що можна відчути справжню зміну емоцій, якщо слухати пісні в правильному порядку альбому.
 

Плейлист має особливий вайб та схожий стиль, незважаючи на те, що всі пісні різні за жанрами. Виконавець обрав пісні про кохання через їх універсальність, але вони не являються автобіографічними. Всі пісні написані англійською мовою, адже альбом розрахований на іноземний музичний ринок.

 

Заголовним синглом став трек «Standing Next To You». Мотив - незламне кохання. «Я завжди буду поруч з тобою, незважаючи ні на що», - так описує цей трек Чонгук.

Цікаво те, що пісня не одразу привернула увагу артиста. Лише послухавши ще раз, Чонгук відчув всю велич мелодії та уявив свій образ на сцені. Тоді він вирішив, що ця пісня стане доречною для альбому.
  

Сингл став одним з найпопулярніших запитів в Україні, завдяки новині про українську режисерку та модель. Загалом виникло також багато теорій про концепт відеокліпу. Одні порівнюють Чонгука з Майклом Джексоном, інші - помічають відсилки до попередніх робіт артиста в гурті BTS. Для українських фанатів Чонгука - ARMY, це стало ще одним позитивним моментом з їх улюбленим артистом.

 

Сольний альбом Чонгука «Golden» містить загалом 11 треків: титульний трек «Standing Next To You», попередньо випущені сингли «Seven (Feat. Latto)» - Explicit Ver. і Clean Ver. і "3D (Feat. Jack Harlow)", а також додаткові нові треки "Closer To You (Feat. Major Lazer)", "Yes or No", "Please Don't Change (Feat. DJ Snake)", " Hate You», «Somebody», «Too Sad To Dance» і «Shot Glass of Tears».