Home

«Разом ми народили швидше, ніж могло бути, якби я була одна» - ведуча ТСН Наталя Островська про партнерські пологи та материнство

Ведуча ТСН та марафону Єдині новини на каналі 1+1 Марафон Наталя Островська вперше після народження донечки Аґати поділилася подробицями нової для себе ролі мами. В ексклюзивному інтерв’ю сайту 1+1 телеведуча розповіла про партнерські пологи, про те, як ділить батьківські обов’язки з чоловіком, а також відверто зізналася, чому грудне вигодовування викликало стрес та чому обрала для донечки таке рідкісне ім’я.

 

У листопаді минулого року Наталя Островська вперше стала мамою, народив донечку Аґату, а вже напередодні Нового року знову повернулася в телеефір. «Я щаслива, що вийшла саме зараз, тому що інформація динамічна, швидко змінюється. Легко випасти з інформаційного поля. Якби довше не виходила, то, гадаю, мені було б складніше», - зізнається вона.

Як буде поєднувати догляд за маленькою дитиною та роботу, Наталя поки що і сама не знає, тому що не ставить перед собою довгострокових планів, адже життя зараз швидко змінюється. Але головною підтримкою і опорою залишається чоловік:

«Знаєте, деякі мами не довіряють чоловікам, начебто він зробить щось не те. Я повністю довіряю й не диктую, як потрібно і що робити. В пологовому будинку нас навчили. Навіть в перші дні чоловік впевненіше доглядав за дитиною, ніж я. Я певний час боялась дитини».


Чоловік Наталії також підтримував її і на пологах, завдяки чому вона народила швидко і легко – за 13 хвилин:

«Народжувала з анестезією, проте чоловік просто на вищому рівні мені допоміг і сам добре тримався. Коли я вела влоги "Вагітна в ТСН", там лікар казав, що найкраща людина, яка може бути на пологах — свекруха. Якщо чоловік боїться, то не треба його змушувати. Мій, слава Богу, не боявся. Ми домовилися, що Богдан буде зі мною весь час. Для нього також все було нове, адже це наша перша дитина. Деколи він бліднішав, тому що це непростий етап. Але все одно допоміг. Я дуже вдячна. Гадаю, разом ми народили швидше, ніж могло бути, якби я була одна».


Також Островська зазначила, як важливо встановити зв’язок зі своєю дитиною – адже поки малеча на грудному вигодовуванні, мати і дитина – як одне ціле. І навіть попри тривожні стани через війну намагатися тримати себе в спокої.

«На собі зараз відчуваю, що дитина сканує мій стан. Коли я тривожусь, вона теж тривожна, плаче. Також я дуже відчуваю її. Гадаю, коли донечка буде рости, материнські інстинкти лише загострюватимуться. Хоча ми всі адаптувалися до умов війни, але з появою дитини, я стала дуже переживати. Передати ці відчуття складно. Це страх за дитину. Мабуть, це все ж таки якісь інстинкти, тому що мені навіть непритаманно так хвилюватися. Ось коли вибухи були в Київській області, Києві, в мене аж серце тремтіло. Під час останньої наймасовішої атаки у ванній кімнаті годувала дитину, накривши себе та її ковдрою, адже вибухи були дуже гучними», - згадує ведуча.

 

Наталя Островська розповіла і про незвичне ім’я донечки – чому обрала саме його:

Спочатку я хотіла назвати Ганною. В мене прабабуся мала таке ім'я. Я мала дату ПДР (передбачувана дата пологів) 11 або 17 листопада. Думала, що народжу саме 11-го, тож дивилася іменини саме в цей день. Серед поширених імен побачила Аґата. Я ще поєднувала з іменем, прізвищем та по-батькові, щоб було співзвучно. Також дізналася, що це ім'я має польське коріння, як і прізвище Островська. Мені сподобалося, як звучить Островська Аґата Богданівна. Чоловік теж був у захваті. На гендер-паті ще пропонували Яремія. До 8 місяця я думала обрати це ім'я. Чоловік боявся мені сказати, що йому не дуже воно. От знайшла інше. Думаю, саме Аґати в Україні ще немає».


Повне інтерв’ю читайте на сайті 1+1 за посиланням.