Home

(НЕ) 90/60/90. TAYANNA: про голодування, духовні практики та медитації, комплекс щодо ніг і кумирів.

В новому випуску етеру Аніти Луценко «(НЕ) 90/60/90» гостею стала українська співачка і композиторка TAYANNA. Поговорили про сухе голодування, уподобання в їжі, духовні практики, дієти, спорт, енергетичну цінність їжі, комплекси, кумири і дізнались обʼєми зіркової гості.

 

Про інтервальне голодування.

Аніта: Розкажи про досвід сухого голодування. Що це таке, детальніше про детокс. Що ти отримала і що тобі сподобалось в цьому досвіді?


TAYANNA: Мені подобається сухе голодування, тому що раніше я займалася цим дуже часто. Сухе голодування виключає з харчування воду та їжу, але до таких випробувань має бути правильний підхід. Адже якщо просто голодувати добу без підготовки, то можна собі зробити ще гірше, тому що всі токсини підуть у кров. Це навіть гірше, ніж просто на водичці посидіти.

Сухе голодування — це серйозна практика, яка вимагає ретельної підготовки. Воно запускає автофагію, тобто токсичні клітини самі себе поїдають.


Аніта: Ти ж знаєш, що таке автофагія? Була ситуація, коли один науковець, який зробив дослідження на простих організмах в контексті автофагії та отримав Нобелівську премію за нього. Прямо на сцені його попросили розповісти про те, яке відношення голодування має до очищення клітин. Натомість він повідомив, що це не взаємоповʼязані речі і досліджень, які б доводили цю теорію не існує. В той момент дуже багато людей розчарувалися.


TAYANNA: Я читала багато літератури про це, там були приклади досліджень, коли люди голодували по 11 днів. До речі, 11 днів це максимальний термін, коли можна голодувати сухим способом. Були навіть випадки, коли люди виліковувались від онкології таким чином. 


Хоча я більше двох діб не тримала сухе голодування. Я не берусь нікому його радити чи рекламувати, а просто ділюсь своїм досвідом. Для мене це дні очищення і набуття сили волі, тому що треба мати реальний внутрішній стержень, щоб не їсти, не пити, ходити працювати і готувати їсти дитині. Після цього я бачу результати по шкірі, по енергетичному стану, мені стає легше і я стаю чутливіша. Але повторюю, що до цього треба готуватись.


Ось щодо детоксу, то це було про сироїдіння протягом тижня: зранку вода, потім просто салат-щітка, пила різні смузі і вживала тільки зелені овочі. Тобто це дуже легке харчування, яке завершується очищенням касторовою олією і лише тоді доба сухого голоду. Я люблю такі експерименти над собою і робила їх дуже часто. Зараз вже рідше, адже більше не шукаю себе в цих практиках так активно і маю більш стабільну нервову систему.


Про кумирів.


Аніта: Ти казала, що маєш бути прикладом. Поділися,  будь ласка,  хто є прикладом для тебе?


TAYANNA: Мені дуже подобається Дженніфер Лопес. 


Аніта: Вона важить близько 65 кілограмів, хоч і має зріст близький до твого. Чим вона тобі подобається? 


TAYANNA: Мені подобається її підхід до життя, вона при своєму віці займається в залі і виглядає просто неймовірно. Вона така підтягнута, спортивна та безмежно красива. А щоб сказати, що я слідкую за кимось певним і мотивуюсь ними, то згадати когось конкретного важко. Звісно я бачила Майлі Сайрус, Ніколь Шерзінгер і Бейонсе — всі вони дуже гарні і зовсім не худенькі. Мені важлива не супер стрункість, а вигляд жінки. Так вона може бути пишна, рельєфна, але вона красива, пропорції гарні та гармонійні, а мені подобається саме це.


Аніта: Нещодавно Дженніфер Лопес вийшла в такій дуже-дуже красивій сукні, а ми з подружкою переписуємося і я їй кажу: «А уяви її зараз кілограм на 10 стрункіше — це взагалі була б не вона, втратила би свою особистість!»


TAYANNA: Це її проявлення, це про відчуття себе справжньою. Я не можу бути 56-57 кг, бо мені важко, але якби я себе відчувала комфортно в цій вазі, то я б в ній залишилась і не слухала б нікого. А вона відчує себе в тій вазі комфортно і виглядає красиво; вона класна, сильна та міцна як всередині, так і зовні. 


Аніта: Як думаєш, вона бере аскези?


TAYANNA: Вона весь час в них, людина встає о пʼятій ранку і йде працювати в зал. Це аскеза свідома, просто не прописана в зошиті.


Про комплекс відкритих ніг.


Аніта: Я подивилася на твої фотографії і ти досить часто на них зʼявляєшся із закритими ногами. Ти така сором'язлива чи тобі щось не подобається у своєму тілі? Тому що я прогорнула твою стрічку і здивувалася, що з такими красивими стрункими ногами ти постійно приховуєш їх в мережі.


TAYANNA: Дякую за комплімент, за худющі та красиві ноги. Насправді я люблю свої ноги, вони мені подобаються. Напевно це звичка ходити в штанах і якийсь психологічний захист, якщо задуматись над цим. Не бути максимально жіночною, тому що мене дуже часто ображали, як жінку.


Аніта: Тобто ти думаєш, що це буде такий сексуальний підтекст, занадто сильно підкреслювати ноги і цим привертати увагу?


TAYANNA: Це більш підсвідоме, я не думаю, що це якийсь підтекст. В мене дуже багато кліпів відвертих, в купальниках чи дуже коротких вбраннях, на концертах в мене теж сукні завжди відверті, короткі. Були моменти, коли моя вага змінювалася і я собі реально не подобалась. Я не могла одягнути костюм, тому що я в нього не влазила фізично. І я  розумію, чому так складалося — через велику кількість травм, отриманих від чоловіків, я закривалася. Хоча в звичайному житті я ходжу в сукнях з розрізом від стегна на цілу ногу. А в соціальних мережах закриваюсь, щоб не привертати велику кількість чоловіків, це про приватність більше. Мені комфортніше себе відчувати так, закритися трішки від світу.