Home

Історія сумки Hermes Kelly

В даний час сумка Келлі - дуже дорога і статусна річ, але мало хто знає, що спочатку ця сумка випускалася як сумка для перенесення сідла. Після внесення суттєвих змін до зовнішнього вигляду вона з'явилася в продажу і стала відомою.

 

Своєю першою появою на екрані сумка Sac à dépêches зобов'язана Альфреду Хічкоку. У 1954 році Хічкок дозволив художниці по костюмах Едіт Хед придбати аксесуари фірми Hermès для фільму «Спіймати злодія». У головній ролі в цьому фільмі знімалася Грейс Келлі. За словами Хед, Келлі «закохалася» в сумку. Протягом декількох місяців після її шлюбу з принцом Монако Реньє III, вагітна принцеса Монако фотографувалася з великою сумкою, щоб приховати від папараці свій живіт. Ця фотографія з'явилася в журналі Life.


Грейс Келлі була тоді іконою стилю і перебувала в центрі уваги всієї світової преси, тому її сумочка відразу ж набула великої популярності. В одну мить вона стала називатися «сумкою Келлі», хоча ця назва стала офіційною тільки в 1977 році. Фірма Hermès в даний час виробляє сумки 32 різних стилів, але Келлі досі є дуже затребуваною.


Сумка Келлі коштує дуже дорого і є символом статусу! Має вигляд трапеції і забезпечена двома ременями. Сумка може мати вісім розмірів, від 15 сантиметрів до 50 сантиметрів. Замок, ключі та аксесуари зроблені з білого або жовтого золота. Сумка Келлі виготовляється вручну, для виробництва однієї сумки потрібно від 18 до 25 годин роботи, при цьому кожна сумка виготовляються одним майстром. Все назване призводить до того, що роздрібні ціни на виріб дуже високі. У 2016 році вигідні ціни на сумку Келлі варіювалися від $ 10 000 до $ 12 000.