Home

Summer dance nano camp від Ані Мірошниченко

матеріал підготувала Резник Олександра

За час війни в країні, кожен з нас шукав різні способи аби відволіктись та знайти стан спокою - сеанси з психотерапевтами, творчість, робота, тренінги, навчання, друзі, сім'я.

Аня Мірошниченко – смілива dance teacher, інфлюенсерка та SMM-ниця з Києва. У такий час вона взяла на себе відповідальність організувати простір поза танцювальною залою, в якому буде безпечно перезавантажитись та сповільнити міський темп. Camp від Ані - це про переключення уваги з думок в тіло. Танці, стрейчінг, зарядки, веселі посиденьки – затишні розмови, купання в басейні - все це огортало дівчат всі три дні відпочинку.

А сам табір розмістився на території готельного комплексу Shelest всього у 20 хвилинах їзди від Києва. Ми розпитали Аню як появилася ідея кемпу та як пройшов вікенд.

 

Як і чому з'явилася ідея кемпу? Що тебе надихнуло на це?

Я думаю, від ефекту війни. Багато хто відкладав все, що тільки можна було, все завжди було невчасно. Спрацьовує цей ефект і ти закриваєш гештальти, які були дуже давно відкриті, скажімо так. Для мене це був кемп, бо я про нього думала ще рік тому назад, але якось не наважувалася, щось мені завжди заважало, чи він якось був не на часі, чи мені треба було дуже багато працювати. Ось так я відкладала – відкладала, а тут я розумію щоб поїхати кудись далеко -  зараз немає можливості, це дуже складно. Єдиний варіант - це десь неподалік і відпочити дуже хочеться. Тому я так вирішила спробувати спитати, а може зайде ідея. Й ідея зайшла.

Які були умови проведення? Скільки було дівчат, це була якась обмежена кількість? Розкажи нам трошки більше закулісся!

Так, ми були обмежені кількістю людей, через те , що номери потрібно було бронювати на конкретну кількість осіб. Береш один номер і там розміщується тільки дві людини. Оскільки, я все робила сама, то мені було не просто організовувати всі ці штуки, все прораховувати, тримати в голові й тому нас було 12 людей, разом зі мною. Взагалі, дуже затишна компанія. Ми ввечері сиділи біля вогнища, розмовляли, це нагадувало табори, в які всі ми колись їздили. Дівчата розповідали історії з дитинства — для мене це про те, що людям дуже комфортно і вони розслаблені, можуть поділитися такими дуже-дуже цінними спогадами, які ти не кожній людині розкажеш. І навіть дощ нас не зупиняв, ми тренувалися під навісом. Також, дещо прохолодна погода була для басейну, але ми все одно плавали, нас ніщо не зупиняло! Грали в ігри «Знайомці», це теж допомагало стати ближче. Цей кемп був дуже про людей, про спілкування, про тепло. Загалом, всі місця вже були заброньовані і я не мала анонсувати його на широку аудиторію.

Крім танців які активності були ще?

У нас був розпорядок дня. Головна ідея полягала в тому, щоб відволіктись від думок, новин, яких дуже багато, і сфокусуватись на тілі. Все було побудовано таким чином, щоб ти максимально зосередився на своїх відчуттях, менше думав, більше напружувався фізично, а від того і розслаблявся. Тому все було налаштовано так: ми починали день з зарядки, просто пробуджували своє тіло, давали йому невеликі навантаження і оскільки, дуже багато хто не займався активностями довго, я не хотіла щоб на наступний день всім було важко, а просто давала помірне навантаження. Потім у нас був танцювальний клас вдень, але ми залежали від погоди, то поєднували танці з розтяжкою та заминкою, і вкінці просто лежали і дивились на небо. Також, був басейн, і в будь-якій час ти міг просто піти поплавати і це теж дуже класно навантажує тіло, ну і після цього ти чудово спиш (сміється).

 
Чи були якісь перепони на шляху кемпу?

Були. Через те, що в мене була фіксована кількість людей, було дуже складно починати збір, оскільки ти не знаєш, що буде завтра, це дійсно непросто, ситуація ще не була настільки стабільною. Був такий випадок з дівчиною, вона не змогла поїхати і мені довелося шукати заміну, в принципі, за день чи два я знайшла іншу бажаючу. І вже ввечері, перед від'їздом, коли вже готель був проплачений, мені пише інша дівчина, що вона не зможе поїхати, та в неї були дуже важливі обставини, я її абсолютно розуміла. Тож, я запропонувала схему, якщо я не знайду когось, тоді ми з нею відпрацюємо індивідуально – кілька занять потанцюємо. І за годину знайшлась охоча, в останній вагон застрибнула, вона була дуже щаслива, їй вдалося також трохи відпочити. Ось такі були перепони на шляху.

Що стало для тебе вирішальним у виборі місця?

Shelest -  це моє улюблене місце для відпочинку за містом, оскільки я дуже схиблена на естетиці, це дуже важливо для мене. Якщо там буде якась дивна музика або якийсь елемент екстер'єру який мені не дуже буде подобатися – це мене буде напружувати  і не допоможе відпочинку. А ось саме Shelest - він так побудований, спроектований, що ти куди б не подивився – тобі всюди  дуже гарно і це теж впливає на твій відпочинок візуальний, емоційний. І там дуже спокійно, там не грає музика біля басейн, ніяких дивних треків, все дуже зі смаком і з турботою. Тому місце проведення було вже одразу зрозуміло для мене.

 

Зараз люди по різному реагують на "відпочинок"/"відпустку". Чи не боялась засудження?

Я була весь час в Києві. Я нікуди не від’їжджала і це справді морально дуже непросто. Але ти просто як людина хочеш хоча б візуально подивитись на щось інше. Для мене було важливо не бути самій, тож це було таке закриття гештальту і для дівчат, які теж давно чекали від мене такий формат. Звісно, ти переживаєш, оскільки зараз усі дуже кардинально налаштовані до масштабних заходів, але ніхто не сказав мені що я зробила щось погане, а навпаки, всім сподобалася ідея.

 

Чи виправдались твої сподівання з психологічної точки зору? З'явився "свіжий ковток повітря "? Поділись своїми відчуттями.

Я вперше за довгий час змогла розслабитись і переключитись. Я думаю причина тому це компанія так само налаштованих дівчат, які теж просто хотіли трошки перезавантажитись. Все реалізувалось і я була дуже розслабленою та щасливою. Навіть пам'ятаю, що робила фотографію і вираз обличчя змінився. Ти просто якийсь світліший, хоча просто потанцював, смачно поїв, поплавав і подивився на сонечко.

Чи будеш ти робити ще кемпи? Можливо хотіла б зробити це в якомусь  іншому місці? Чи в іншому форматі?

В мене вже є один проект такого кемпу. Можливо я його повторюю в Shelest , але я ще не впевнена, бо хочеться спробувати різні локації. І ще в мене є дуже гарне місце, ближче до Західної частини України. Там дуже гарна зала, яка підходить за параметрами, оскільки головним нюансом у Shelest було те, що ми займались під відкритим небом і коли йшов дощ, то ми мали трохи рухати розклад, адже це було єдине місце для занять. А там буде крита зала, дуже гарна тераса, на якій теж можна займатися. Оскільки це не 20 хв від міста, а годин 9-10 дороги, туди краще їхати більше, ніж на два дні й можливо запрошувати ще якогось експерта. Тож, поки я на стадії розробки ідеї, але я думаю, що ми це втілимо найближчим часом.

Це буде анонсуватись в Instagram? Записатись можна буде там?

Так! Але, я думаю, якусь кількість місць вже розберуть до того, як це дійде до Instagram, оскільки завжди в пріоритеті ті дівчата, які вже займаються зі мною, в них є такий привілей бути першими всюди, де вони захочуть!