Home

Кореспонденти ТСН перевірили, як переможці та фіналісти Нацвідбору на Євробачення 2024 знають правила української мови

Чи знають переможці Нацвідбору, скільки літер в українському алфавіті? За що YAKTAK вибачався перед своєю вчителькою? І чому Melovin спітнів, зустрівши журналістів?

  

Кореспонденти ТСН Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко побували за лаштунками фіналу Національного відбору на Євробачення у новому випуску проєкту «Балачки язиком з Лебеденко й Фурдаком» на Youtube-каналі ТСН.

 

І почали з переможців Національного відбору  дуету Alyona Alyona та Jerry Heil. Чи знають виконавиці, скільки літер в українському алфавіті? 

 

Alyona Alyona вважає, що літер трохи більше 20. Втім, її виправила Jerry Heil  33 літери.

 

Наступне питання  що таке вивірка? 

 

«Сумка? Вимірювання?» намагається вгадати Alyona Alyona.

 

Та все набагато простіше. Вивірка  це білка.

 

Виконавець YAKTAK закінчив школу зовсім нещодавно, тож правила української мови у пам’яті ще мали б бути свіжими. Принаймні, так вважали Інна Лебеденко та Дмитро Фурдак. 

 

«...гурт “Tvorchi”, і, зокрема, в їхній пісні є такі слова “незважаючи на біль, я продовжую свій бій”. То якого роду слово “біль” питає Інна Лебеденко.

 

«З подвохом (питання - ред.). Головна  це коли вона, в голові. Жіночий рід? А тут біль напевно чоловічого роду» міркує YAKTAK і одразу перепрошує у своєї вчительки за незнання правил. Бо відкриттям для нього стало те, що в українській мові слово «біль» в принципі чоловічого роду. 

 

Останнім у випуску з’явився Melovin. Він був відвертим.

 

«Я можу вам щиро зізнатися, що я правил української мови не знаю, я іду по-наітію», - відповів він. 

 

Та відмінки перелічити співак все ж зумів.

 

«Як добре, що у мене мейк і не видно, як пот тече», - каже Melovin.

 

Чи впорався Melovin зі закінченнями? І яке завдання виявилося найскладнішим для всіх учасників Національного відбору на Євробачення? Дивіться у новому випуску проєкту «Балачки язиком з Лебеденко й Фурдаком» на Youtube-каналі ТСН за посиланням https://bit.ly/3SqfgXg.